Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Sziasztok
Van 8 GB Geil 8GB DDR3 1333MHz Evo Leggera Kit2 (2x4GB) ram-om. Ezek ugyebár 1333mhz-re vannak hitelesítve.
Beruháztam egy Asus a88x-plus lapra, meg egy X4 860K-ra.
A jelenlegi konfigurációm Asus m4a88 tv-d evo/usb3 és x2 x245, ez megy most a geil 1333-as ramokkal.
A kérdésem az hogy az x4 860k fog e menni a gyári órajelen (3.7 giga) egyáltalán elindul e 1333-as ramokkal?
Milyen ramot ajánlotok a proci teljesítményének maximális kihasználásához? 2x4gb kit ami még jó áron van?
Mondjuk ez [link] a 1866-os kingston kit? Ez megvan 21k-ból. Vagy ez [link] a cl9-es 1866-os corsair kit éri meg 24k-ért? Az alacsony időzítés vagy a magas freki számít jobban?[ Szerkesztve ]
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Volna egy olyan kérdésem, hogy ha veszek 2x4GB ramot KIT-ben és az egyik rossz/lesz, akkor hogy alakulhat a garancia? Mindkettőt vissza kell küldeni, vagy csak a rosszat? Ha csak egyet küldök vissza, akkor mi a biztosíték, hogy a párját kapom vissza a KIT-nek?
Nem jobb ilyen szempontból 2db 4GB-ost venni külön?Illetve a Corsair Vengeance ramokból jobb annyival a magas hűtőbordás, mint az alacsony?
[Magas], Alacsonythx
[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
04ahgy
nagyúr
-
StSanya
senior tag
válasz Atilla001 #21503 üzenetére
Kit-et egyben kell visszaküldeni, azaz a jó modult is. Csere esetén új kit-et kapsz.
Szerintem jobb az alacsony, mivel toronyhűtő alá is befér. Másrészt nem melegszenek ezek a modulok úgy, hogy akkora hűtés kéne rá...
[ Szerkesztve ]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz attilav2 #21502 üzenetére
Kicsit vitatkozva 04ahgy fórumtárssal, a kérdésedre a válasz, hogy maximálisan - tuning nélkül - DDR3-2133-as RAM-al használnád ki ezt a procit, ezt támogatja ő is, és az alaplap is.
Nyilván, mivel külső VGA-d van, az X4 860K-ban nincs integrált, annyira ez nem égető, de azért volna, elsősorban alkalmazás (játék) függő teljesítménykülönbség:
Itt a "860K" és a "860K - 2400MHz RAM"-ot nézd, az előbbinél 1866-os a RAM sebesség, míg az "OC"-seknél a procit is húzták. Nyilván, 2133-as RAM-al a kettő között lennél, míg 1333-asnál maradva az 1866-os alá esnél. S figyeld meg, hogy van játék amelyiknél nagyon számít, de van amelyiknek alig.
Teljes teszt: [link]
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
bexy
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy például mi lenne a különbség, ha a mostani 2x2gb 1600mhz 9-9-9-24-2t ramjaimat leváltanám mondjuk 2x2gb 1333mhz cl7-7-7-21 1,35v-os ramra esetleg feltuningolnám 1600mhz 1,5v ig ugyan ilyen időzítések mellett menne is szerintem?!
Üdv.: Bexy
☎ +36-20-285-1765 Üdv.: Bexy
-
StSanya
senior tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz StSanya #21506 üzenetére
Nagyon vitatkozva StSanya fórumtárssal: ezek szándékosan CPU limitesre vannak levéve, remélem feltűnt. Épeszű ember nem low-on fog játszani vele. Másrészt épp kivehető, hogy a 760K-nál mérési hiba így is az eltérés, tehát a 860K-nál valami anomális volt. Látható, hogy a 860K OC és a 860K OC 2400MHz között szinte nincs különbség!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Gabesz87
veterán
SZiasztok. Gigabyte GA-B85M-D3H lapba vennék 2x4 GB 1600-as RAM-ot. Kérdés, hogy mit ajánlotok, mi lenne jó választás 20k körül (+pár ezer nem érdekel persz)? Semmi tuning nem lesz! Még nincs meg az alaplap, de jelenleg egy Cooler Master Hyper TX3-at használok, ezt is fogom tovább használni, szóval nem tudom, mekkora memória fér el majd mellette, de inkább LP RAM-okat keresek. Amiket néztem:
TeamGroup Xtreem ZEUS BLUE 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KIT [hűtőbordás]
KINGSTON HyperX FURY 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KIT [hűtőbordás]
CORSAIR Vengeance LP 8GB [2x4GB] 1600MHz DDR3 KIT BLACKFelhasználás vegyes lesz: általános+játék is+3D tervező program
-
-
s7evcsenko
addikt
-
04ahgy
nagyúr
válasz s7evcsenko #21515 üzenetére
Általános felhasználásban nincs különbség CL7 és CL10 között sem azonos órajelen. SuperPi, tömörítés kimutatja.
A Fury-nak a legjobb a kompatibilitása, és jóval újabb chipeket használ, mint a régóta piacon levő Vengeance LP (habár annak meg kismillió revíziója van ---> mondjuk épp ezért jobb a Fury kompatibilitása).
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Atilla001
senior tag
válasz 04ahgy #21516 üzenetére
Üdv!
Gondolom az új chip-pek nem jelentenek előnyt ebből a szempontból?
Én is pont vengeance és Kingston fury között vacilálok.
és valóban nem érdekel hogy Venge C9 Fury C10
Fury jobban is tetszik és olcsóbb mint a Venge LowProfilosmég 1 kérdést ha szabad. Van előnye annak ha kit ben veszem a ramot vagy 2 pont egyformát? Garancia miatt lehet érdekes.
thx.[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz Atilla001 #21518 üzenetére
Általában minden rendszer a vele kb. egykorú RAM-mal optimális. Egy Haswellbe pakolhatom a Micron D9GTR-t, csak instabilitás lesz.
A gari vs. dual channel az egy érdekes kérdéskör. Ha kitet veszel, ahogy már írták, a dual channel módra is vonatkozik a gari, akkor is garisan kezelik, ha külön jók a modulok, csak együtt nem mennek. Ez mondjuk ritka. Viszont meghibásodás esetén a jó modult is be kell adnod, mert együtt cserélik. Így nincs az, hogy a csere RAM nem megy a régivel. A két egyforma modul vásárlásánál meg épp ezek a kockázatok, de meghibásodásnál a maradék RAM-mal megy a géped a garis ügyintézés időtartama alatt.
Mindent egybevéve jobb a kit!
HGyu
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Egy MSI 970 Gaminggel menne rendesen egy HyperX 8GB Savage 1866MHz CL9 KIT, ugye?Csak mert nem szerepel a 970-es chipset a támogatott listán
-
04ahgy
nagyúr
-
penaut
csendes tag
Sziasztok!
Milyen ramot ajánlanátok játékra? Nem a legújabb játékok, inkább régebbiek futtatása a cél.
Intel Core i3-3250 @3.50GHz
NVIDIA Geforce GTX 650 Ti
GIGABYTE GA-P67A-D3-B3
Nem akarok annyit rákölteni, eddig is jól futottak a játékok olcsó rammal.
Valamint lenne egy kérdésem, mennyivel növeli az FPS-t a játékokban a jobb ram? -
StSanya
senior tag
1600-os legyen, az a fontos, meg ha cserélsz, akkor 2x4GB-ra. Azzal ténylegesen nyernél is, a CL értékkel nem igazán.
Karácsony környékén volt nálam egy i3-4160 Haswell és GTX 750, Kingston Fury RAM-al, mondom megnézem az enyémmel is. Ez volt a CL10-es Fury:
Ez pedig az enyém, (Crucial CL8):
3DMARK 11-ben így néztek ki:
Kingston: P4721
Crucial: P4754
Én úgy vettem a Crucial-t, hogy gépcsere lesz hamarosan, intel-re váltok, s ahhoz jó lesz, meg a kisebb fesz igénye is, akkor jobb áron is volt még. De sajnos azok a mocskos anyagiak közbeszóltak...
-
MK VII
veterán
válasz penaut #21524 üzenetére
Üdv.
Jelenleg milyen ramjaid vannak?
A processzorod 1600mhz-ig kezeli hivatalosan a ramokat az felett már "tuningnak" számít.
Mivel nem tudom milyen ramod van ezért én 2x4gb 1600mhz-es CL9-es időzítésű ramot javaslok a gépedbe.
Jobb/nagyobb mhz-es rammal lehet bizonyos esetekben a játékok alatt valamelyest jobb FPS-t elérni,de elenyésző a különbség szóval erre nem szabad alapozni.
Tényleg nem sokat árultál el a memóriáidról és az igényeidről szóval először is még azokat írd le. Illetve,hogy a "nem szeretnék sokat költeni rá" nálad mennyit jelent!Egy javaslat. Az adatlapodat töltsd ki a géped adataival és egyszerűbb lesz a legközelebbi kérdésednél a segítség. Könnyebben segítenek neked a fórumozók.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz penaut #21527 üzenetére
Hát.. Nem a legszerencsésebb a vegyes vágott összeállításod.. Az egyik Kingmax 4gb a másik Samsung 2gb.
A jelenlegi két ramod jól üzemel? Nincsenek fagyások vagy valami ami szerinted nem normális?
Az én javaslatom,hogy szabadulj meg ezektől a csodáktól és adj annak a szerencsétlen gépnek egy normális 2x4gb-os kit-et. Megérdemli biztos..
Főleg,hogy 15-öt most rászánnál. 15 ezerhez dobsz még 6 ezret és tudsz venni újonnan gariban egy kit-et ami biztos,hogy működik dual-chanel-ben is,mert szerintem a mostani ramjaid még csak dual-chanel-ben sem működnek.
Nézd csak! Még ezzel a kittel is jobban járnál mint a jelenlegi ramjaid és 5 ezerrel több mint amit jelenleg rászánnál a bővítésre. -
CopperDckOwl
csendes tag
Hello Mindenki!
Segítségre lenne szükségem.
Az alábbi lapban:
Gigabyte GA-EP43DS-3L
[link]a következő 2x2GB KIT található:
Kingston HyperX 2GB DDR2-1066 CL7
MPN: KHX8500AD2/2G
2 GB, DDR2, 1066 MHz *, DIMM, CL7, 2 V *
[link]Célom a 8 gigára való bővítés lenne...
Gond az, hogy sehol nem találom konkrétan ugyanezt a típust.Kérdésem az lenne, hogy rakhatok-e mellé
(pl.: Kingston 4GB 1066MHz DDR2 HyperX (KHX8500D2K2/4G) memória (2x2GB kit)-t ami elviekben 2.3V-on megy CL5-ben 1066MHz-et)
vagy egyéb más márkájú; eltérő órajelű, késleltetésű, feszültségű RAM-párt?2. opció: cseréljem le a jelenlegi 2x2-t 4 egyforma GEIL-re(?)
Pl: >>> Geil Value Kit2 DDR2 PC6400 800MHz 4GB
Kapacitás 4 GB
Gyártó Geil
Időzítés (SPD) CL6 ns
Feszültség 1,8 V *
Generáció DDR2
Sebesség 800 MHz ** A mostani HyperX-ek 1,8V-on mennek 800MHz-et (CL6-on elvileg). /auto beállítások: a lap az 1.8 voltot támogatja/
Előre köszönöm a segítséget.
Üdv: CDO
-
TheJoeker
tag
Üdv!
Korábban tettem fel itt egy kérdést egy Crucial 8GB 1600MHz CL9 1,35V-os Kit-tel kapcsolatban.
Asus H97 Pro Gamer lapba menne i5 4690 mellé.
Idő közben találtam egy másik Crucial RAM-ot ami igaz nincs KITben ellenben CL8-as.
Ugyanúgy Low Profile, 1,35V-os 1600MHz-es, viszont csak 4GBos, gondoltam magamnak KIT-be rakom és veszek belőle 2dbot.Az lenne a kérdésem, hogy múködne-e a fentebb felvázolt elképzelés?
Fog menni ez a CL8-as XMP-vel a megadott értékeken ha veszek belőle 2-t?Vagy fölösleges vacakolnom vele és inkább vegyem meg kitben a CL9-est? (A lehető legstabilabb, gyorsabb, illetve időtállóbb rendszert szeretném kihozni belőle)
Köszi előre is!
-
StSanya
senior tag
válasz TheJoeker #21533 üzenetére
Valóban, nem látom boltban sehol sem, BLT2C4G3D1608ET3LX0CEU volt cikkszáma a 2x4GB, 1,35V-os, CL8-as, low profilos Crucial Ballistix Tactical-nak. Ez van nekem is, amit meg találtál, az ugye a single kiszerelés...
Ha ez tetszik, vedd meg netes rendeléssel a két single modult, s van 14 napod arra, hogy eldőljön, mennek-e duálban. Szerintem menni fognak, remek kis RAM-ok amúgy.
-
KAMELOT
titán
-
Ottó58
senior tag
Sziasztok!
ASRock Z87 E4-es lap és i5 4670K proci mellé milyen 1600-as kit lenne a legmegfelelőbb?
FHD videóvágás főleg.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
04ahgy
nagyúr
válasz Ottó58 #21538 üzenetére
16-32GiB HyperX Fury, Savage. 1600MHz már elég, ide nem gyors, hanem sok RAM kell. Háttértár azonban nem árt a gyors!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz johnywalker #21541 üzenetére
No meg teljesítményben is alig vehető észre a különbség, ezért a vétek jelző használatát nem tartom helyesnek.
HGyu
-
johnywalker
őstag
válasz 04ahgy #21542 üzenetére
Szubjektív vagy mint mindig.Z-s alaplaphoz, K-s procihoz legalább 2133-as (cl10) memória dukál.
Az hogy a gép v.vágásra lesz használva elsősorban, akkor persze ne 8 giga legyen a javasolt.DE egy pc sosem egy funkciós eszköz, ha csak néhányszor renderel is, vagy stb, jóval nagyobb a mem.sávszélesség. -
04ahgy
nagyúr
válasz johnywalker #21543 üzenetére
Csakhogy a videovágás baromira nem memóriasávszélesség igényes feladat. Kell alá sok és gyors háttértár, és sok RAM. Gyors RAM nem kell, mert a háttértár ezerszer lassabb még így is. Nem mellesleg meg miért is dukálna a K-s proci mellé az Intel specifikációnál gyorsabb RAM? Felesleges, mert semmi, de semmit nem profitál belőle. Akár célfeladat, akár játék fut a gépén. Benchmark meg SuperPi gyorsabban fut a gyorsabb RAM-on, ennyi.
Summa summarum, neki tökéletesen elegendő lesz az 1600-as RAM, mint sokezer másnak is.
HGyu
-
johnywalker
őstag
válasz 04ahgy #21544 üzenetére
Nagyon szép levezetés, most mondjuk lesz a rendszerben egy spéci SSD.Akkor most visszafelé kérdezem.Milyen rendszerhez, milyen célfeladatra forgalmazzák a 2133-as, 2400as ramokat?Játékra, szintetikus tesztekhez, epénis növeléshez?Esetleg csak az vegyen aki 24órában renderel? Ami az alap kérdés volt: adott konfighoz, feladathoz milyen ramot.Elfutna az a rendszer 1333-al is, ha csak az van otthol...
Hagyjuk inkább...[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
válasz johnywalker #21545 üzenetére
Ahol tényleges, látványos és általános teljesítményjavulás van jelenleg a 2133-2400MHz-es RAM-októl, az az AMD APU, IGP-t használva. A többi benchmark, szintetikus teszt, e-pénis. Amire kereslet van, azt fogják is gyártani.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz johnywalker #21547 üzenetére
Anyagi szempontokat nem vizsgáltam, csak a kérdésedre válaszoltam. Nem írtad bele, hogy meg is kell, hogy érje.
HGyu
-
akkójóva
tag
Üdv!
Egy Asrock B85M-HDS alaplapba milyen RAM-ot ajánlanátok? Jelenleg ilyen RAM van benne és bővíteném 8 GB-tal. A keret 20.000 Ft lenne (+pár ezer belefér). Nem igazán értek hozzá , így gondoltam megkérdezlek titeket.
Előre is köszi a választ! -
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest