Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rambazár
csendes tag
a csel az, hogy mindkettő fontos közérthetően vegyük példának az 1600 cl9-et. ez azt jelenti, hogy egy másodperc alatt 1600 ciklus zajlik le. az időzítés is ciklusokban van megadva és azt jelenti, hogy a ramnak 9 ciklusra van szüksége, amíg válaszol.
ezért van az, hogy egy 1866 cl9-es ram gyorsabb egy 1600 cl9-esnél, mert több ciklus zajlik le egy másodperc alatt és egy 1600 cl8-as azért gyorsabb egy 1600 cl9-esnél, mert az összes ciklus ugyan ugyan annyi (1600), de a ram sűrűbben reagál. dióhéjbanwww.rambazar.com - G.Skill disztribúció - +36303537858
-
StSanya
senior tag
Én ezt szoktam alapul venni, azzal a megszorítással, hogy integrált grafikának (AMD APU-kra gondolok) a sávszélesség (frekvencia) kicsivel fontosabb a késleltetésnél is.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Samus
addikt
Köszi az információt mindkettőtöknek. A kérdésem igazából annyi, hogy akkor melyiket? Ilyen HyperX-ből nincs 1600/CL9, Ami még megkötés, hogy mivel komplett konfig lesz, és az iPon a kiszemelt hely, egyben onnan akarok mindent megszerezni. A HyperX volt az ajánlott (az 1333/CL9) a milyen gépet vegyek topikban, igazából szépek is, nem mintha sok látszódna belőlük.
Ez a lista, amiből szemezgethetek: [link]
@StSanya
Ezt nézve vihetem az 1600/CL10 szettet.
[ Szerkesztve ]
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
StSanya
senior tag
Ha az ár is fontos szempont, akkor én ezt venném: CRUCIAL 8GB Ballistix Sport DDR3 1600MHz CL9 KIT BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Samus
addikt
válasz StSanya #21154 üzenetére
Az annyiból fontos, hogy 25k a limit, ebből kell kijönni a 8 gigának. Mivel egyhamar nem fogok bővíteni, így a legjobb kell, ami ennyiből megvan. A Crucial, mint márka számomra nem ismert. Megbízható?
'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!
-
scope2007
addikt
üdv!
melyik ramot ajánlanátok ezek közül?
CPU cooler bequiet dark rock pro 3, szóval magas ramot mellőzni akaromjelenlegi ramom: TeamGroup Xtreem Dark 8GB -2x4- 1600MHz DDR3
szükség lenne fehér ramokra, ezeket találtam [az épülő konfig] + tápegység
Kingston HyperX Fury White KIT DDR-3 8GB /1600 (HX316C10FWK2/8) 20k
Kingston HyperX Fury Series White, DDR3-1866, CL10 - 8 GB 23k
CORSAIR 8GB Vengeance LP DDR3 1600MHz CL9 KIT CML8GX3M2A1600C9W 25k[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
StSanya
senior tag
válasz scope2007 #21157 üzenetére
A Vengeance LP modulok 30 mm magasak, a HyperX Fury ennél kicsivel többek, kb. 32 - 33 mm-esek.
A fehér Vengeance LP moduloknak van egy extrája: mennek 1,35V-on is, azért is a felár. Én valószínűleg inkább őt venném.
-
attiati
veterán
4GB DDR3 kellene. Tudnátok 2-3 konkrét típusszámot írni, ami szóba jöhet és biztosan kompatibilis az intel konfiggal?
lap: Asrock h81m-hds
cpu: g1820
gpu: integráltfelhasználás: office, net, film
(valószínűleg csak 2 slot lesz a lapon, így inkább 1*4GB kellene, ha az nem akkora hátrány)
-
totyika93
tag
Sziasztok!
Kingston DDR3 8GB 1600 CL9 HyperX Beast Kit (KHX16C9T3K2/8X)
Véleményeket szeretnék kérni?
Asrock b85m pro4 lapban lenne és egy i5 4570s valamint egy r9 270x mellett!
-
04ahgy
nagyúr
válasz totyika93 #21160 üzenetére
Nem tudom, hogy szeretnél-e véleményeket kérni, ezt neked kell eldöntened. Mindenesetre a kiszemelt RAM jó a megadott konfigurációhoz.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
scope2007
addikt
Kingston HyperX Fury White Series DDR-3 8GB /1600-ról vélemény?
design miatt kellene, low profilos - darkrockpro3 alá
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Samus
addikt
Érdemes lenne többet költeni az említett Vengeance modulokra, vagy maradjak a Crucial mellett? Mennyit számít ezeken a modulokon a hűtés? Tuning nem lesz, így az nem is opció nálam. Vagy maradjak a kinézett HyperX 1600/CL10 mellett?
-
Tails111
aktív tag
Vengeance LP csak akkor vegyél ha támogatott listában pontosan benne van.
CORSAIR VENGEACE LP 8GB 2x4GB 1600MHz DDR3 BLUE CML8GX3M2A1600C9B
Én ezt hajtom egy Asrock Z97 Extreme 6 lapban. Megy benne rendesen 1600MHZ CL9-9-9-24. 1.5V
De beállítani nem semmi volt. XMP profilja CR (comandrate) 3T akar beállítani a lap meg nem tud csak 1T és 2T beállítást.Nem lebeszélni akarlak róla működik sebessége is jó de ha nem muszáj ne szívj feleslegesen.
Crucial ugyanolyan jó memória mint a Corsair.
-
StSanya
senior tag
válasz attiati #21159 üzenetére
Az a gond, hogy ha integrált a videó, akkor még jobban lassul a single (1 db modulos) memóriakezeléstől... Csak akkor vegyél 1 db 4 GB-os RAM-ot, ha tényleg a közeljövőben vennél mellé másikat.
Ilyen pl. biztos lesz a közeljövőben a boltokban: 4GB 1600MHz DDR3 RAM Kingston HyperX Fury Blue Series CL10 (HX316C10F/4)
-
StSanya
senior tag
válasz Tails111 #21166 üzenetére
Szerintem meg nagyon jók ezek a RAM-ok, nálad az alaplapnál lehetett valami. Mondjuk pont Asrock lappal találkoztam már olyannal, amelyik auto-n alulfeszelte a Vengeance LP-ket, s emiatt voltak fagyások. Picit emelve a feszt viszont már nem volt probléma. S azért is érdekes ez a 3T dolog, mert az SPD chipben konkrétan 2T szerepel:
-
pcguru23
aktív tag
Hali remélem jó helyre irok!
1366-os rendszerbe menne 2x2GB corsair XMS 1.65v-os memória,3x2GB geil 1.5v-os rammok mellet?Mert akkor megvenném ismerőstől.Köszi -
04ahgy
nagyúr
válasz pcguru23 #21169 üzenetére
Nem biztos. Ha úgyis ismerős, akkor kérj próbát, és ha megy, csak akkor ütitek nyélbe a bizniszt.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Gerixbela
csendes tag
Üdv mindenkinek . Szeretnék egy olyat kérdezni hogy van egy gigabyte ga p41t d3p lapom . A gyártó honlapján az van írva hogy maximum 4gb -ot lát de olvastam több helyen hogy elméletileg 2*4gb is mehet bele . Meg a következő a kérdés maximum 1333 as ramokat lát , ha veszek bele 1600 osat az gond nélkül megy majd 1333 on ?
-
StSanya
senior tag
válasz Gerixbela #21172 üzenetére
Nem tudom hol láttad a max. 4 GB-t, honlapon az összes verziónál "8 GB of system memory"-t ír. Azaz mehet bele gyakorlatilag is a 2 * 4 GB...
Viszont az 1333 MHz már overclock órajel, (a hivatalos max. az 1066 MHz), így az mindig picit bizonytalan, próbálni kell. A gyorsabb RAM-ok pedig általában gond nélkül mennek lassabban.
[ Szerkesztve ]
-
NyuszyCaster
senior tag
StSanya
léci segits már ha van egy kis időd a fránya lapomról keresek valami magyar tesztet de nem találok topija sincs
a gépmég nincs összerakva tudod ramokra várok és néznék vmi tesztet a deszkáróljaaa asus a88x-gamer deszka
[ Szerkesztve ]
HTC desire 500
-
StSanya
senior tag
válasz NyuszyCaster #21174 üzenetére
Más magyart nem találni... Esetleg van konkrét dolog, amire kíváncsi vagy?
-
StSanya
senior tag
válasz NyuszyCaster #21176 üzenetére
Nem tudom megmondani, hogy melyik jobb. Eltérő szolgáltatásokat nyújtanak, azt vedd meg, amit jobban kihasználsz. Itt kéne tudni, mire fogod a gépet használni, mik lesznek a többi alkatrész stb... Így, hogy nem tudom mik az elképzeléseid, milyen képességek lennének fontosak számodra, így nehéz...
-
Krisz1441
tag
ÜDV!
Lenne egy fontos kérdésem. 2x4Gb Kingston HX316C10FR/4 memóriáim vannak Gigabyte Z97P D3 lapban.
Lehetséges az, hogy nem támogatják az XMP profilt? Nem tudom állítani a Biosban, mert inaktív.Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz NyuszyCaster #21178 üzenetére
Akkor meg már nem tök mindegy, ha már úgyis megvetted az egyiket?
Szerintem a Gamer-ben jobb a hangkártya, meg a hálókártya is. Amúgy nem hinném, hogy a déli híd annyira melegedne, hogy hőcsöves hűtés kéne neki, ezt túlzásnak érzem a Pro-n. Kettővel több tápfázis van a Pro-ban, ha tuningolsz, esetleg ez számít, bár nem elsősorban a fázisok száma, inkább a minőségük a fontos. Hátlapon van eltérés, Displayport, több USB3, eSATA van a Pro-n, viszont kevesebb SATA. Meg a CFX kezelésben van eltérés.
-
Krisz1441
tag
Köszi! Azt gondoltam, hogy ez miatt teljesítménybeli hátrányom lehet.
-
Dani3457
tag
Üdv.
jelenleg a gépemben egy KINGSTON 8GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL10 KHX1600C10D3B1/8G
ram van, és ezt szeretném bővíteni 12 gigára ha egyáltalán lehetséges a dolog? -
Dani3457
tag
válasz NyuszyCaster #21189 üzenetére
az a gáz hogy ezt a szériát nem találom most már sajnos
-
scope2007
addikt
üdv!
Ti melyik ramot választanátok?
Z77 Sabertooth alaplapebbe a konfigba lesz, azért fontos a fehér szín
21k - WHITE Kingston HyperX Fury White 8GB [2x4GB] 1866MHz DDR3 KIT (HX318C10FWK2/8)
23k - WHITE CORSAIR Vengeance LP 8GB [2x4GB] 1600MHz 1.35v DDR3 KITCUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
Dani3457
tag
válasz NyuszyCaster #21194 üzenetére
az úgy szerintem nem éri meg anno 20k vettem pcx-nél össze vetve árakat 38k lenne akkor inkább eladóm a sajátom és szánok rá pár + ft és újonnan hozok 2x8 gb szerintem ez így jobb lenne ! (vélemény)
[ Szerkesztve ]
-
Dani3457
tag
válasz NyuszyCaster #21196 üzenetére
ármester 15k mondott rá szerintem az még nem vészes
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Van egy asus p5k-e wifi alaplapom.
Vettem bele 4×2gb samsung ddr2 800mhz ramot,de nem indul el vele a gép.
Ha viszont csak 3×2gb rakok bele akkor elindul,az alaplapon mindegyik slott jó és mindegy ram jó külön végig néztem már.
Ami még érdekes,hogy win7 64bites rendszert csak úgy tudtam feltelepíteni,ha csak 2×2gb ramot tettem a gépbe,ha már 3×2gb akartam telepíteni,akkor kifagyott a telepítés.Viszont a 2×2gb gond nélkül fel lehetett telepíteni.Miután feltelepítettem,tettem bele még 2gb tehát 3×2gb ramot és már nem indult el az oprendszer...
1305bios van az alaplapon.
Valakinek van valami ötlete?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest