Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tpeter77
addikt
válasz Bikkrom #58201 üzenetére
Adott keretösszegből kell megoldani, kb 150-170ezer Ft-ból. És csak újat lehet venni.
Ilyen árban kapni néhány Epsonok terméket, az lenne a cél, de nem tudom van-e jobb megoldás.
Az iskolában használják majd a tanárok, ez lesz a hordozható projektor.
Az Epson lcd és 3lcd 3600-3800 lumen fényerejű. -
Bikkrom
senior tag
válasz tpeter77 #58202 üzenetére
Akkor iskolai felhasználás, csak új, értem. Akkor nagy fényerejű, prezentációs gép játszik csak, mivel nem teljesen sötétíthető termekben lenne használva.
Nem lett könnyebb a helyzet. 250-300 környékén kezdődnek ezek az Epsonok újonnan. Melyiket láttad 150-170-ért? Használtan egyszerűbb lenne, 130-170 között szoktak lenni alig használt 400-500 ezres prezis gépek.
Na hátha más mer valamit ajánlani ennyiért újonnan.
Szerk: Látom péjé ajánlott is.
[ Szerkesztve ]
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
totoka2
tag
Én is hasonló cipőben járok. Új kellene, kizárólag oktatási céllal, és a célár nekem is 150e körül lenne (nagyon max 200e-ig elmehetünk talán). A sötétítés problémás lehet néha (nem állandó a felhasználási hely, hanem bizonytalanul sötétíthető kórházi referáló helyiségek)
[Ez] mennyire rossz/jó? -
péjé
őstag
válasz totoka2 #58205 üzenetére
Epsonnal nem nyúlsz mellé, az 1024x768 felbontás ha megfelel akkor jó. Amit linkeltem feljebb az fullhd felbontású, dokumentumok, rajzok vetítése esetén jól jön, ha ppt doksikat mutogatsz inkább akkor nem érdekes. Esetleg ha filmeznél, játszanál, meccset néznél néha akkor mondjuk hiányozni fog a nagyobb felbontás.
-
Gentlemanga
újonc
Sziasztok.ismeri valaki a viewsonic px701-4k projektort?erről szeretnék véleményeket meghallgatni,es calami plusz szűrő lehetséges e hogy minel kevesebb por kerüljön be úgy, hogy ne menjen a hűtés rovására.lehetséges ez?a másik kérdésem,hogy vállalná itt 1 hozzáértő személy 1 benq tw526 karbantartását?új égő van benne de 100% hogy nem volt még takarítva.válaszotokat előre is köszönöm!
-
tobias40
veterán
Ha telekom iptv vagy sat tv nézésre használom a gépeimet akkor melyik az ajánlottabb erre a célra?
Nem csak a képminőség miatt érdekel mert azt tudom,hanem az "észszerűség" és hogy melyik "fáj kevésbé" ha erre a célra használom a projektoromat(amiket igazából inkább full hd filmnézésre találtak ki)
Samsung 600 és Sony HW55 a két gép ami között választanom kell... -
tobias40
veterán
És mennyire kell "sajnálnom" erre a célra a Sony-t?
Vagy mehet nyugodtam mert bírja és 5000 óránként kell lámpát cserélni benne?
Esténként 2-4 órát menne erre a célra de nem minden nap mert van amikor filmezünk ,tehát inkább minden másnap.
Ezért is írtam hogy nem a képminőség miatt kérdezem hanem a pénztárcámat is nézem most ilyen szempontból... -
Bikkrom
senior tag
válasz tobias40 #58210 üzenetére
Nem érdemes 5000-ig járatni a Sony-t. Max 3000-4000. Sokan 2500-3000 közt cserélik. De úgyis látni fogod, hogy ezresenként egyre jobban beesik a fényereje. Azt csak filmre járasd. A Samsungot meg TV-re.
Mondjuk életem egyik legjobb döntése volt elhagyni a TV-t. Egy-két hétig hiányzott, de azóta nem. Kell a fenének a háttérzaj, ezer reklámmal, haszontalan műsorokkal. Rengeteg időt/pénzt dobál ki erre szinte mindenki. Azóta csak sorozat meg film. Reklámmentesen, akkor amikor van idő, megszakítás nélkül.
-
tobias40
veterán
válasz Bikkrom #58211 üzenetére
Köszi!
Főleg sport műsorokat nézném így meg néha az iptv-n a hd csatikat.
Lehet én is a samsung mellett döntök mert az árához képest egész jó képet ad a sat tv-n és az ipt-n is.És talán jobban is sajnálnám a sony-t erre a célra használni,a lámpák meg kb hasonló árban vannak a két géphez.
Csak az a nem mindegy hogy egy 70.000.es gépbe veszek 30-ért új lámpát vagy a 250-300.000-be,de tetszik ez a kis samsung tehát lehet megtartom erre a célra,meg a nyár esti teraszos-bulis tv nézésekre. -
péjé
őstag
válasz tobias40 #58210 üzenetére
Ha ennyit akarsz tévézni akkor valóban vegyél egy olcsóbb fullhd dlp-t és hajtsd amíg bírja vagy vegyél ledes vetítőt.
Filmes szempontból akkor is a sony a jobb de ha tévézés magas óraszámban a fő feladat akkor maradjon a samsung, mondjuk be kell neki sötétíteni de gondolom ezt megoldod. -
lionshamlet
senior tag
Sziasztok, 4k projektort keresek főleg filmnézéshez alkalmanként konzol jatekokhoz.
Inkabb hasznalt projektorokat nezegetek, errol sajnos lekéstem:
Optoma UHD550XMit ajánlanátok hasonló alternatívaként, minimum ugyanezt tudja mint az uhd550x, de akár ami e fölött van kategória is jöhet.
-
szepi0808
senior tag
válasz lionshamlet #58218 üzenetére
Használtan, ha keresel Sony VW270, 570. Újban 290 talán meg lehet fogni. Képminőségben sokkal jobbak, mint ez az XPR-es optoma.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Ijk
nagyúr
válasz lionshamlet #58218 üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá. Ha nincs megfelelő környezet (sötét falak, szőnyeg) akkor nem érdemes drága gépbe ölni a pénzed mert kontrasztod az nem lesz úgysem fehér falak között.
A 4k jelenleg nem pénztárcabarát. Ahogy írták valahol a VW270 oda a belépő, aminek használt ára ált. millió felett van. FHD gépeket már jóval olcsóbban kapsz, azokból vannak rezegtetős 4k gépek (nem valódi 4k, csak a képalkotó rezegtetésével négyszerezi a pixeleket), általában rosszabb képminőséggel mint a régebbi FHD gépek, a VW270-el nem egy liga./人◕ ‿‿ ◕人\
-
szepi0808
senior tag
Ha nincs megfelelő környezet (sötét falak, szőnyeg) akkor nem érdemes drága gépbe ölni a pénzed mert kontrasztod az nem lesz úgysem fehér falak között.
Ez sem teljesen igaz, mert itt is teljesen egyértelmű volt, hogy nem egy belépő szintű projektort tettem fel. Világos jeleneteknél persze romlott a kontraszt, de egyértelműen brutál volt még ott is a kép a minőségtől.
A másik pedig egy, hogy ALR vászonnal, akár tökéletes is lehetett volna a kép ANSI kontrasztban is. De a vevő a desing miatt a fehér vásznat akarta.
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?p=2708159#p2708159Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Ijk
nagyúr
válasz szepi0808 #58221 üzenetére
Túlságosan videofil vagyok ahhoz hogy elviseljem fehér falak közötti nem létező ANSI kontrasztot. Jóformán mindig hiányzik a jó képi dinamika, csak a legsötétebb jeleneteknél lesz meg, ami valóban lesz egy VW270-el a magas szekvenciális kontraszt miatt. Általában aki megvesz egy több milliós rendszert, közben nem érdekli egyáltalán a helyiség alkalmassága és a dizájn mindenek előtt van (pl. hogy még ALR vásznat se), ott inkább státusz szimbólum a projektor mintsem hobbi, szenvedély.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
szepi0808
senior tag
Pedig régóta vetít és ezt így álmodta meg, az új házában, és mivel elég távol vannak a falak, tényleg csak a nagyon világos jelenteknél volt nagyon feltűnő a kontraszt vesztész.
Érdekes ez a fehér keret nélküli vászon, mivel nem tudtad mihez viszonyítani, mert a kép körül is fehér volt, ezért nagyon fel sem tűnt, hogy ahol feketének kellene lenni az világos szürke volt, mivel körülötte is olyan volt. Érdekes látvány volt számomra is.
Egy a lényeg, hogy neki nagyon tetszett és elégedett volt. Persze én ilyen kor, szembesítek mindenkit a tényekkel, hogy mitől lehetne ez még jobb, meg mivel van kint hely, a moziszoba gondolatát is elültettem a fejében.
Nehogy azt higgyétek, hogy ha valami lehetne jobb is én ilyenkor tapsolok csak azért, hogy örüljön a vevő. Oda tettem a ALR mintát is és elmondtam a véleményem is, ha tetszik, ha nem kötelességemnek is érzem, sőt sok helyen el is várják tőlem a kritikát.Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Vhiktor
veterán
Topik összefoglalóban szépen illusztrálva van grafikonokkal (talán még a Te javaslatodra került be).
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz makkmarce #58225 üzenetére
A moziban is távol vannak a falak mégsem fehérek, nem véletlenül :)
Én függönyözném az összes falat, vannak nagyon szép fényzáró függönyök, persze nem olcsóak, de még designban is fel tudják dobni a szobát. Fehér faltól nincs rosszabb. Tehát nem kell feltétlenül fekete függöny.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Ijk
nagyúr
válasz Vhiktor #58224 üzenetére
Narancssárga kerettel jelöltem a filmeknél fontos tartományt. Játékra, sportműsorra, természetfilmekre húzhattam volna egy egyenes vonalat 1000:1 szinten 15%-tól egész 50%-ig, ott talán high-end dlp egy fekete lyuk szobában hozná egy tv képi dinamikáját. Abban az esetben nem is fontos 1000-1500:1-nél magasabb szekvenciális kontraszt, mert általában kevés a sötét tartalom.
Amint látszik nagyjából 3-4% ADL-ig vagy az optimális tartományban fehér falak között, amit Szepi linkelt mintakép sem igen több ennél, azért is tűnik jónak mert nem nagyon esik 1:1000 alá addig a kontraszt. A 15% már világosabb jelenet, szóval nem is kell koromfekete szoba filmezéshez, elég ha a fehér és a tökfekete között van hogy jó legyen a képi dinamika filmeknél.
Az ügyfél meg majd egyszer vesz egy ALR vásznat, Szepi jól jár mert akkor mégegyet elad neki. Feltéve ha fontos marad a vetítés neki, mert úgyis mindig benne van az emberben az előrelépés viszketegség./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Janaboy
Topikgazda
válasz Vhiktor #58226 üzenetére
A vetített kép arányában véve nem biztos hogy az ott messzinek számít.
Meg persze ott egyéb dolgokat is figyelembe lehet venni, pl h a nézőt mennyire zavarja. Gondold el ott ülsz a világos fal mellett a moziban és bár a képet valszeg nem rontja a te látóteredben zavaró lehet.Janaboy
-
Vhiktor
veterán
válasz Janaboy #58229 üzenetére
Persze, viszont abban a szobában amiről a kép készült még mindig közel vannak a falak.
-
Vhiktor
veterán
A fehéret én is utálom (fal, csempe), a kórházak és egyéb rossz helyek jutnak róla az eszembe.
-
lionshamlet
senior tag
Köszi a válaszokat.
Ezt próbálta már valaki?
Xgimi Horizon Pro - androidos 4k vetítő.Vetítő vászonból milyen fajtákat/tipusokat kell kerulni?
Elite screen, Grand, stb? -
szepi0808
senior tag
válasz lionshamlet #58236 üzenetére
Az ilyen f.s talicska projektorokat itt nem nagyon jegyezzük, mi a minőségi gépekről szoktunk beszélni és ajánlani is.
Vetítővászonból is ha lehet a kínait kerüljük, de milyet szeretnél abból és milyen méretben?Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
Ijk
nagyúr
0,47" dmd-s vetítők nem éppen tartoznak ajánlott kategóriába, semmilyen áron. Főleg nem mozira, ezeknek a szekvenciális kontrasztja kb. 600:1-hez.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
BBéci
legenda
válasz makkmarce #58238 üzenetére
Rengeteg filmet, sorozatot nézek, a lakások (műtermek) nagyon kis részében látni fehér falakat. Márvány és kvarc nem lakásba való, az barlang érzetet kelt.
Úgy tűnik, ízlésekről vitatkozunk, ami kerülendő!
Fehérről még a régi, falusi házak belseje jut eszembe, ahol a meszelés volt egyeduralkodó, részben a fertőtlenítés miatt.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Vhiktor
veterán
Sokat mondtál
-
proci985
MODERÁTOR
anno meg a 0.33as, kb ot evvel ezelotti modellt hasznaltam par evig itthon falra, de az 0.34 DMD x 720p volt (CC Aurora)
alapvetoen ez egy mobil, lifestyle projektor amit konnyen tudsz mozgatni. elsosorban hazimozi projektornak nem ajanlott, ennyiert van a celra jobb. ha a Patio, a nagyszoba es a pince kozott akarod mozgatni, es fontos a beepitett oke hang mert karaokezni is akarsz vele a hetvegi hazban, akkor arra tokeletes.
led miatt meglepoen fenyes, es teljesen csendes egyebkent, halkitott Benq W2000 viszonylatban is.
vaszonbol az Elite screen belepo kategoria. ha a Grand az a Grandview az altalaban mar jo, de a motoros vasznaik jellemzoen mar boven nem olcsoak, de jol birjak a strapat.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
péjé
őstag
Megnéztem ezt a vetítőt, 649eft-os árával nem semmi.
Ha ebben az ársávban keresgélsz akkor azért akad ismert gyártó tesztelt gépe...pl benq w2700....igaz belépő kategória de ha mindenképp 4K hiányzik az életedből... használtban ebbe az árba belefér már optoma uhd60-uhd65, ebay-t érdemes sasolni.
Vetítőknél a valós 4K-t értékelhető HDR-el a sony/jvc gépei tudják, használtan 1 misi körül indulnak.
Ezeket a lejátszóval egybeépített gépeket el kell felejteni pláne ennyi pénzért, ha nagyon kell android akkor 20-30eft körül lehet venni normálisabb androidos lejátszót amit lehet frissíteni értelmesen. -
Bikkrom
senior tag
Ezekkel a kínai Xiaomi, Xgimi, Blitzwolf cuccokkal tényleg nem érdemes foglalkozni. Kontrasztban 10-ed annyit sem fognak tudni, mint egy normális JVC, Sony, Epson, BenQ stb. A ráírt fényerő is kamu, minden műanyag, nem minőségi, nem hosszú élettartamra tervezett. A fent említett márkák gépei meg 10 év után is egy tisztítással meg izzó cserével úgy mennek, mintha újak lennének.
Gépre mennyi a kereted?
Vászonra mennyi a kereted?
Milyen a helyiség ahol használni fogod? Méretek, falszín, plafonszín, sötétíthetőség.
Hány méterről fogjátok nézni?
4k tuti nélkülözhetetlen? Legtöbbünknek Full HD van és nem hiányzik még a 4k pl 3,5 méterről 120" vászonra nálam még nincs annyi értelme, mint amennyivel többe kerül. Tehát lényeg a lényeg sokkal több gép jöhet szóba és árban meg harmad annyi egy jó full HD-s gép, mint egy natív 4k-s.[ Szerkesztve ]
-
Tono820
csendes tag
Sziasztok!
Otthoni filmnézésre szeretnék projektor vásárolni.
Sima fehér falra vetítenék, semmi speckó festék.
Képátmérő kb. 2m.
Asztalról/állványról vetítenék.
A szoba mérete 7,5m x 5m és jól besötétíthető.
4K nem fontos és 3D sem.
Keretem nettó 600K körül lenne.
Külső hangszóró kimenet jól jönne, illetve Airplay 2 is szuper lenne.Előre is köszönöm a javaslatokat!
-
totoka2
tag
Irodai gépről van szó... és iroda költözés miatt selejteznek. Van LED-es is. Az ASUS B1M mennyire gagyi? Azon gondolkodtam, hogy ez kezdésnek jó lehet (nem kell bele lámpa, így relatíve olcsón belekóstolhatnék a projektorozásba)
Amúgy teljesen besötétíthető nappaliba kerülne, fehér plafonnal, világosbarna falakkal, és barna/szürke bútorokkal. -
péjé
őstag
válasz totoka2 #58249 üzenetére
Vidd haza és hajrá....:-)
720p-s filmek pont elmennek rajt, kedvcsinálónak jó lesz. Ha megjön a kedved hozzá akkor majd továbblépsz. Az első vetítőm egy 1024x768 irodai gép volt...de akkoriban még a 720p is nagyon drága volt, fullhd gépeket csak nézegettem a neten...:-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest