Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
Egy kicsit gyüjteni kell rá..
-
-
nagyúr
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
devil-k
nagyúr
válasz Vikthor #14656 üzenetére
Én is a Sonyt venném, mint most is. Szerintem kell egy jó pár év, mire elérhető áron lesznek az ilyen vetítők.
Norbi 72
Ez jó kérdés... Sok mindent ígértek jövőre. Majd akkor Dolby Atmos és 4K együtt lesz, elérhető áron...xtremetuning
Mire a HDD-k is olyan szinten lesznek (árban is)... évek kérdése."2,2 M-ért épphogy normális full hd vetítőt kapsz."
Ez kicsit azért erős.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
válasz Norbi 72 #14657 üzenetére
2,2 M-ért épphogy normális full hd vetítőt kapsz. Pláne új áron.
Akkor miről is beszélgetünk ???Jah, beindul a BD4K....kíváncsi vagyok ki veszi majd meg a vélhetően!! alul árazott eredeti lemezeket.
Aki meg vinyóra teszi, hogy örül majd a 380Gb/filmnek majd.........ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz xtremetuning #14659 üzenetére
ha a tied lenne ez a 4k-s sony vetítő, sztem egyrészt leesne az állad másrészt "normális" lenne még 4K-ban is... nemhogy fullHD-ban.
-
Norbi 72
veterán
válasz xtremetuning #14659 üzenetére
Sajnos nekem az a 2,2M kicsit sok..
Pesszimistán állsz hozzá a-majdani- lemezek árához,ami nem baj,mert ha nem lesz méregdrága,pozitív csalódás lesz.
-
xtremetuning
addikt
válasz devil-k #14658 üzenetére
Erős ? Sajnálom. Nálam !!! a Sim2 d80E, napjainkban a Neronál indul a normális. És az még csak egychipp dlp. És igencsak középkategória.
Ne keverjük össze az ország és a benne élők (akár anyagi) kvalitásait a piacon levő sorrenddel. Pls.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
devil-k
nagyúr
válasz xtremetuning #14663 üzenetére
Hol olvastad, hogy arra hivatkoztam, hogy a magyar anyagi helyzet szempontjából bla-bla?
Egyébként olyan szinten erős, hogy 2,2 millió Ft alatt nincs normális FHD vetítő. Ez túlontúl érdekes.
Az a baj, hogy Te iszonyatosan elfogult vagy.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
válasz devil-k #14664 üzenetére
1. Leírtam : Nálam! - az én koordináta rendszeremben. Neked megfelel a millás sony, örülök, élj vele boldogan, szerezzen örömteli órákat.. De attól én még (már) nem szertném itthon látni.
2. A magyarok nagy többsége hajlamos azt hinni, hogy amit vérrel-verejtékkel összerakott és drága, az már a csúcs. Ez mind szép és jó, de tudni kell a helyén kezelni. Attól, hogy a faluban húúú meg hááá, az még nem jelenti azt amit a tulajok hisznek illetve amibe ringatják magukat.
3. Mi erős ezen ? Mert a nagy többség nem teheti meg és csak álmodozik róla ? Sajnálatos.
Max. az lehet érdekes, hogy én le merem írni azt, amit mások nem.Elfogult ? Épp hogy tisztán látok. Attól, hogy valakinek egy 20 millás a6 a csúcsok csúcsa, nekem csak egy túlárazott középszer marad.
Pont Ti vagytok elfogultak és nem tudjátok helyén kezelni a cuccaitokat és azt hiszitek, hogy most belemásztam a lelketekbe. Pedig nincs ilyen szándékom.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
yodamastah
őstag
Teljesen jó árban ez az új kis Sony 4k. De messze nem a 4K chip miatt ilyen "drága". Vetítőt is kell az elektronika köré építeni.
Lesz 200kért is 4k projektor előbb utóbb, de egy jó projektor ennyiből nem jön ki sehogysem. Egy normálisabb optika többe kerül mint 200k.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xtremetuning #14666 üzenetére
csupán előítéletes vagy, az már lejött. Én értem amit mondasz, csak itthon a legtöbb embernek nem olyanok a lehetőségei, hogy mindenből a legdrágábbat megvegye, ez persze nem mentség, csak nem egy elhanyagolható dolog. Amúgy, meg sokszor van az is, hogy az ember vesz egy 800 ropis projektort és a többmillás meg csak hangyafasznyival nyújt nagyobb élményt, kérdem én megéri e, okos befektetés? Hiába a több millás a csúcs, annyival meg nem biztos, hogy jobb. Ezt is érdemes megfontolni.
-
xtremetuning
addikt
válasz Vikthor #14668 üzenetére
Pont ezt írtam. Nap mint nap találkozok a magyar rögvalósággal én is.
Igen, a hangyafaszban is van 'némi' igazság, de van akinek az a hangyfasz jelenti a mindent. És azért a legtöbb esetben nem csak hangyakuki a különbség.Előítélet ? Itt volt nálam a legnagyobb 4K-s sony. 3 napig használtam. Nem kellett. Látom a hibáit és az én szemenek kevés volt. Ha tetszett volna, akkor marad. De legyen igazatok. Előítéletes vagyok. A jó kép irányában. EZÉRT elítélhettek nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
KisTücsök
addikt
válasz xtremetuning #14669 üzenetére
"Itt volt nálam a legnagyobb 4K-s sony. 3 napig használtam. Nem kellett."
Ezzel kellett volna kezdeni.
Múltkor írtad, hogy amíg a lenagyobb gyártók nem csatlakoznak a 4k-s dologhoz, addig talán kár is szót vesztegetni rá. Ja.
-
nagyúr
én majdnem összehúgyoztam magam örömömben, mikor átvettem használtan a Panasonic PT-AE3000-es első projimat, bár még nem használom aktívan, mert nincs vásznam, csak a fehér falra próbavetített képe ötmilliószor jobb mint a 2008-as Samsung FullHD LCD TVmé. És én meg úgy vagyok vele, hogy 3D nem kell, de egy jobb fullHD proji volt a minimum. És ezzel tuti elleszek jó darabig, hisz innen az ugrás már csak a millás vetítők köréből lenne az egyik, amit azért egy kicsit "túlzásnak" ítélek.
-
devil-k
nagyúr
válasz xtremetuning #14666 üzenetére
1. Köszönöm a jó kívánságot, bár éreztem az iróniát benne. Első vetítőnek ez a Sony elég komoly választás (szerintem), nyilván neked már játékszernek számít vagy bántaná a látásodat, ha ezen kellene egy filmet végignézned.
2. A hozzászólásaid többsége degradáló és gúnyosan összehasonító. Nem a high-end a világ közepe, akármennyire is furcsa.
3. Ez nem őszinteség és vállaljuk fel magunkat hozzászólás, hanem lesajnáló, emelkedett stílus. Egyébként én nem álmodozom. Amit eltervezek, azt véghez is viszem. Ilyen szempontból egyetértek veled, mert én sem nézem semmibe azokat az embereket, akik csak nyávognak, hogy ez lenne jó, az lenne jó, de semmit nem tesznek érte.
"Pont Ti vagytok elfogultak és nem tudjátok helyén kezelni a cuccaitokat és azt hiszitek, hogy most belemásztam a lelketekbe."
Miért? Mert nem mondjuk azt, hogy a 400.000 Ft-os erősítőtől megsüketülünk, a 300.000 Ft-os vetítőtől pedig megvakulunk? Nyilván, ha BMW-m lenne, akkor ahhoz mérném az autókat (minőségben is), de attól még nem mondanám azt, hogy nem ülnék be egy Suzukiba...
Tamoo
Értem én XT stílusát, mivel én is hasonló "nagypofájú" vagyok (bocsi XT), de olykor átformálok 1-2 dolgot, hogy ne értsenek félre annyiszor.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
válasz KisTücsök #14670 üzenetére
Nekem azzal sem lesz gondom, ha sony csinál valamit, aminek van képdinamikája, mélysége, és nem ilyen döglött lapos képe, mint ennek. Magyarázhatják, hogy nem látod a pixeleket, meg nincs látható rácsszerkezet, ha be sem akarom kapcsolni......
-
Madwe
nagyúr
Ez olyan mintha azt mondanád nincs jó autó 15 millió alatt...
S az aki 2-300 ezerért, 1 millióért vette meg azt a projektort amit vett, attól még nem hiszi hogy az a csúcs, nyilván amikor van 16+ millióért is projektor. De ár érték arányban lehet jókat kifogni alatta is, illetve nyilván olyan kategóriában gondolkodik az ember, ami még elérhető neki.S azért egy 2-300 ezres hm projektor is tud jó szórakozást nyújtani. Sőt, ismerős egy 60 ezres mini projektort használ, kb 2-300 lumennel, 800x600ban, de imádja. S neki megfelel, nem is akar jobbat, mert az pici kb 20x20cmes, hordozható, s neki elég a képe. Volt már hogy 10 ember összegyűlt meccset nézi rajta, s a célnak megfelelt.
Az hogy 2.2 millió alatt nincs normális projektor túlzás, mert pár százezerért is lehet olyat kapni, ami már állejtős sokaknak. Az, hogy a te igényeidnek 2.2 millió alatt nincs megfelelő projektor, már jobban megállja a helyét. De az ember igényei (jobb esetben) az anyagi keretei között kell hogy mozogjanak valahol, legalábbis jobban teszi, ha ahoz mérten igazítja. Nyilván 2.2 millióért, 10x annyiért egy jobb projektort tud venni. De ha 16 millióba is kerül, akkor is lesz vele hiba, 5-6 év múlva akár olcsóbban is lehet majd olyat venni, ami jobb képet ad.
Fülesből is el lehet lenni egy 500 forintos vacakkal, egy normálisabb 10k-s valamivel, egy szépen szóló 50-80k-s valamivel, vagy egy többszázezres custom iemmel. Az hogy hol kezdődik a normális, mindenkinél más.
-
xtremetuning
addikt
válasz Vikthor #14671 üzenetére
Én ugyanígy voltam az első 5000-es epsonommal és egy prezentációs vászonnal.
Aztán megnéztem egy D80 sim2-őt és végem lett.
Aztán egy 3 chippes sim2.....no comment. Az már kép. Ott már úgy nézel minden filmet, hogy tényleg olvadozol a képtől is minden percben. Persze csak ha annyira maximalista vagy, mint én....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
Tévedsz, én azt mondom, hogy nincs jó autó a 123-as merci óta. De ebbe ne menjünk bele, mert 20 éve autóval foglalkozom.
Könyörgöm leírtam, hogy az én igényeimhez mérten, az én koordináta rendszeremben !!! Figyeljetek már oda pls....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
nagyúr
válasz xtremetuning #14676 üzenetére
a 3 chippes DLP-ben valóban látok fantáziát, de hol van elérhető áron olyan? Mert én nem látok, addig meg jó lesz ez az LCDs pana, mert az egy chippes DLP szivárványa miatt nem jöhetett nálam szóba.
-
xtremetuning
addikt
válasz devil-k #14672 üzenetére
1. Nem volt benne irónia. Lehet magadból indulsz ki ?
2. Elég sok embernek segítettem már itt, akár 2 kilós vetítőben is, soha senkit nem degradáltam le a választása miatt. Pont én tudom, hogy milyen a kevés lé. De ebbe ne is menjünk bele, mert nem ide tartozik.
3. Elfogytak az érveid és személyeskedsz. Ezzel nem fogok és nem is akarok mit kezdeni. Nincs honnan lesajnálnom és emelkednem. Egyszerű paraszt gyerek vagyok. Aki 13 éves korától albérletben lakott egyedül apu és anyu nélkül. Ergo nekem senki ne jöjjön a szegénységgel. Tudom milyen az.
Nem írtam SOHA semmire, hogy nézhetetlen, hallgathatatlan. Ne ferdíts.
Csak kicsit hibázik a sorrendetek. Ennyi....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
CyDoN
senior tag
Gondolkodok egy vászon beszerzésén, de nem tudom, hogy van melyiket.
FIX 119" 16:10-es gain 7.0
FIX 120" 16:9-es gain 2.2Ez a gain egy kicsit megzavart, mert nem nagyon látok ilyet. 300e-vel drágább Megér ennyit a különbség?
(_._)
-
devil-k
nagyúr
válasz xtremetuning #14679 üzenetére
Nincs ebben személyeskedés, ha meg annak érzed, sorry.
Lehetne egyébként 3 lépéssel a föld felett járni, de semmi értelmét nem látom.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
válasz Vikthor #14678 üzenetére
Az a baj. hogy az már tényleg az a szint, amit nagyon nehezen vált le az ember. Pedig abban van a vitamin...
audio-markton szokott egy-egy keringeni, de nagyon rizikós a drága javítás miatt. És még a használt ár is véleményes......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
xtremetuning
addikt
válasz devil-k #14681 üzenetére
Senki ne járjon 3 lépéssel a föld felet. Csak tudja, hol a 10, a 100 és az 1000 méter. És 89-nél ne mondja azt, hogy megmászta az everestet.
-
devil-k
nagyúr
-
c4
őstag
válasz xtremetuning #14676 üzenetére
Tulajdonképpen értelmetlen vita.Aki látott már csúcsvetítőt, nem vizázik, hogy jó-e vagy rossz. Egyszerűen a legtöbb ember számára nem kifizethető. Ez van. Aki megtudja engedni magának és szán is rá annyi pénzt, az kifizeti és telepítteti. Sok olyan ismerősöm van, akinek meglenne a pénze rá, de mégsem szán erre a hobbira annyi pénzt. Így ők is beérik az olcsóbb gépekkel.
Mindenki annyit költ rá szerintem, amennyit megér neki ez a szórakozás.(#14686) xtremetuning
3D-hez elmegy a 2.2.
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
"3D-hez elmegy a 2.2." - so-so, de mi lesz, ha átkapcsol 2D-re ? Vagy arra használ másik vásznat ? Láttunk már olyat.....
-
c4
őstag
válasz xtremetuning #14688 üzenetére
Megvakul.
-
yodamastah
őstag
válasz Vikthor #14678 üzenetére
Valóban olcsó 3chip DLP egyelőre nem várható. A light engine előállítása túl drága. Annyira drága (nagyon!), hogy akkor már az egyéb alkatrészeken sem spórolnak, és a végeredmény egy alsó hangon 25-30ezer eurós projektor ami bár veszettül sok pénz, de mivel beleadtak apait anyait... hát nagyon jó gépek ezek
Jónéhány éve az Infocus megpróbálta hogy majd ők csinálnak "olcsó" 3chip DLP-t. Óriási bukás lett. A projektor jó volt, de mivel nem tudták megoldani a light engine olcsó gyártását, a pletykák szerint az előállítási költség fölötte volt a projektor bolti árának. Na ez az "olcsó" gép volt kb 4millió ft.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz yodamastah #14692 üzenetére
ergo emiatt, ebben a helyzetben nekem bőven jó az a "700-800e-es" szint, amit a projektorom tud. Be kell érnem ennyivel, kész.
-
AVhelper
senior tag
válasz xtremetuning #14653 üzenetére
Kétségtelenül kevés még a 4K tartalom, de azért előbb-utóbb lesz mit nézni.
Ehhez a vetítőhöz csatlakoztatható a Sony FMP-X5 4K médialejátszó, amivel bizonyos európai országokból elérhető a Netfilx 4K tartalomszolgáltatása. -
AVhelper
senior tag
válasz yodamastah #14667 üzenetére
Teljesen igaz!
Érdekes lesz az összevetés a nagyjából ugyanannyiba kerülő valós 4K, de hagyományos lámpás Sony VPL-VW300 és az immár szintén LCOS ("3LCD Reflektive"), lézer fényforrású, "4K-ra javított" (de nem valós 4K) Epson EH-TW10000 között.
-
AVhelper
senior tag
válasz devil-k #14696 üzenetére
A Sony FMP-X5 nem arra van kitalálva, hogy filmeket tároljon (nem is építenek bele HDD-t, bár lehet hozzá USB 2.0-án át külső HDD-t csatlakoztatni), hanem online 4K tartalmak "streaming-jére".
Az USA-ban működő „Video Unlimited 4K” filmletöltő, kölcsönző szolgáltatásához (200 filmből lehet választani) használható FMP-X10 tartalmaz 1TB-os belső HDD-t, ami nyilván elég a készülék funkciójához.
[ Szerkesztve ]
-
AVhelper
senior tag
Feltehetően igen! De ez csak egyfajta marketing szempontból "kikényszerített"' technológia lesz, aminek egyetlen célja, hogy valahol a vetítő kapcsán szerepeljen az, hogy "4K" (egyébként azt fogjál használni, hogy "4K Enhancement")
Szerintem az Epson nagyon okosan felismerte, hogy a valós 4K felbontásnál többre fogják értékelni a vásárlók a jobb feketéket ígérő képmodulátor technológiát (a marketing szöveg: "Absolute Black contrast ration") és a lézer (+ foszfor tárcsa?) fényforrást, ami nagyobb tartományú, pontosabb színeket ígér és élettartama is hosszabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest