Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz brd #36044 üzenetére

    Természetesen egyáltalán nem gondolom, hogy teljesen meg vagyok védve MSE-vel, és nem is igazán szoktam tanácsolgatni embereknek, hogy azt használják, mert tudom, hogy nem a legjobbak közé tartozik a kimutatások alapján (bár olyan sokkal tényleg nem marad el, de ki tudja, lehet, hogy épp az a pár százalék számít, nálam szerencsére még ilyen nem fordult elő, igaz, figyelek, mit művelek a gépemmel), na meg ha ilyet tennék, biztos, hogy valaki acsarogva akarná szamurájkarddal leszedni a fejemet, mint Te is. :DD Érdekes egyébként, hogy azt állítod, hogy az Avira nem erőforrás-igényes, én ezt is pont azért dobtam ki a kukába egy idő után, mert egyrészt az általad is írt önreklámjai idegesítettek b@szottul (ez egy elég fontos szempont; ha állandóan cseszeget a reklámaival, akkor vehetjük úgy is, hogy én egy trialt használok, nem ingyeneset! Ez esetben tényleg jobb, ha fizetőst használok), másrészt mert pont, hogy úgy éreztem, hogy ez lassítja a gépet. Szóval mások a tapasztalataink, én eddig azt tapasztaltam, hogy az MSE annyira nem hátráltatja a működésben - de fogalmam sincs egyébként az igazi válaszról, nem készítettem méréseket, nem is olvastam ezzel kapcsolatos cikket még, az is lehet, hogy igazad van, az is lehet, hogy nekem van. :DDD Szimplán saccolásra, érzésre tudok alapozni, tehát semmi komolyra.

    Viszont a kémkedéssel, meg ehhez kapcsolódó egyéb érveiddel őszintén szólva nem tűnsz túl hitelesnek, mivel ilyen alapon eleve ha Windows-t használsz, már a hasonló állítások szerint kiteszed magad ilyen veszélyeknek (hogy mi igaz belőle, nem tudom eldönteni, nem is tisztem), a rossz nyelvek szerint főleg Windows 10 óta - tehát onnantól, hogy Windows-felhasználó vagy (ami igaz rád), elfogadod ezt a potenciális veszélyt, hasonlóan ahhoz, aki MSE-t használ. Ha nem tetszik a rendszer, úgy vagy hiteles, ha áttérsz más operációs rendszerre (aminek megint csak rossz nyelvek szerint szintén megvannak a hasonló veszélyei). Érted, ha már arra hivatkozol, amit valakik terjesztenek pl. az MSE-ről, hogy csúnya kódrészletek által csúnya dolgokat küldenek el csúnya embereknek, de igazolni ezt nem tudod, akkor egyben elfogadod azt is, hogy maga a Windows ilyen alapon ugyanezt műveli.

    ===============

    (#36045) MrWhite: keresd fel a Vírusirtó topicot, és ott nézz körbe (némi utánaolvasás után esetleg kérdezz, gondolom nem szeretik leírni ugyanazt százszor), hogy mit ajánlanak. Abban egészen biztos lehetsz, hogy az MSE-t nem fogják ajánlani, én sem tenném (még ha azt is használom ;] :DDD).
    Mellesleg szerintem érdekes a vita, kisülhet belőle valami hasznos, és megosztjuk egymás tapasztalatait.

    (#36043) luimapeiz:
    Hogy "tökéletesen megfelelő", az biztosan nem igaz, ahogy azt sem szabad állítani lényegében egyik vírusirtó szoftverről sem, hogy elégséges védelmet nyújt, nincs ilyen. Igazából önmagában az sem elég bizonyíték, hogy valakinél semmi probléma nem jött elő vele (egyébként nálam is ez a helyzet), mert a Microsoft Security Essentials egyelőre biztosan elmarad a kimutatások szerinti "legjobb" (?) védelmi szoftverektől, szóval kezelje mindenki fenntartásokkal (akármit is használ :DDD).
    Csak annyira elindult a megvetése azoknak az embereknek, akik ezt használják, hogy már magamra vettem én is, aztán gondoltam leírom a tapasztalataimat. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák