Új hozzászólás Aktív témák

  • brd

    nagyúr

    válasz cigam #36041 üzenetére

    Csak egy kérdés volt, hogy inkább ajánlanál egy kémprogramként funkcionáló antivírust, csak azért, mert 1-2 tesztben pár százalékkal jobb eredményt ért el?

    Addig biztosan nem, ameddig van nála jóval több %-ot (ez jelenleg min. 8) elérő, ami nem is viselkedik kémprogramként (vagy legalábbis nem tűnik úgy - nem fejtettem vissza minden vírusirtót, hogy pontosan mit csinál).

    Tök feleslegesen liheged túl úgy, hogy még az eredeti kérdést feltevőnek sem mondod meg, hogy akkor melyik igen, csak leszólod a beépítettet, hogy az nem jó.

    Leírtam a szempontjaimat. Nem fogom senkinek a szájába rágni, mit használjon, nem is érzem felbátorítva magamat, hogy bárkinek megmondjam; arra viszont igen, hogy mit ne, mert az hamis biztonságérzetet ad. Rengeteg géppel találkoztam már, amelynél már a felhasználója érzékelte, hogy lassú a működése, ill. probléma van az Interneteléréssel, és MSE volt rajta. Én magamnak leteszteltem, amikor az addig használt irtóm (számomra) fos termék lett (az NOD32 volt egyébként, ha érdekel valakit is :) ), ill. időnként ránézek, hogy a detektálásban még mindig az élen jár-e. Egyébként nem titok, ingyenes Avira-t használok már legalább 3 éve, de lehet, hogy 5 is van már. Ebben számomra mindössze 2 kicsit bosszantó dolog van: az egyik, hogy az óra mellett (felett) kb. hetente felugrik egy saját magát reklámozó ablak (van/volt? egy külön, nagy méretű ablak is, de azt egyszerűen lehetett letiltani), a másik, hogy a kézi kártevő keresésnél még 2015-ben sem lehet feltetetni a saját exclude listájára egy/több file-t, csak a beállításokból, annak ellenére, hogy már úgy 3-5 éve ott van az erre utaló nevű menüpont, de ezekkel könnyen együtt lehet élni.

    Mellesleg nevezhetjük etalonnak is, hiszen ahoz képest vizsgálják a többit.

    Végül is, ebben az értelemben etalon: példa, hogy milyen ne legyen. :D

    Ferdítesz, rossz példa.

    Inkább csak túlzok, a koton sem 100%-os védelem, ahogyan a teherbe esés/fertőződés sem 100%-os eredménnyel következik be. De mi értelme egy olyan vírusirtót használni, amely 8+%-kal több kártevőt enged át, és az egyetlen előnye az, hogy az OS-t gyártó cég készíti? Pl. egy ingyenes Avira egy "mai" (min. 2 mag, min. X2/CoreDuo) gépen még mindig szinte észrevehetetlen, és a heti kb. 1 reklámtól eltekintve a működése is teljesen automatikusra állítható, tehát kb. annyit látsz belőle, mint a MSE-ből, csak több kártevőt ismer fel.

    Ha ez alatt az MS beépített víruskergető használóit érted, akkor légy szíves vegyél fel a tiltólistádra!

    Nem, azt értem alatta, aki azt hiszi, hogy az elegendő. Remélem (sejtem) sem te, sem Sk8erPeter nem hiszi azt, hogy azt használva teljes a védelem, és egyikőtök sem indítgat mindenféle exe-t abban a tudatban, hogy majd a MSE úgyis letiltja, ha káros, lásd: [...]de így is lehet élni tudatos felhasználóként. by Sk8erPeter. Azonban egy nem megfelelően hozzáértő gondolhatja azt, hogy MSE-t használva minden rendben. Hát nem.

    The only real valuable thing is intuition.

Új hozzászólás Aktív témák