Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz Speed® #99950 üzenetére
Pontosan. Én annyira bírom, amikor nyomják a szintetikus teszteket, benchmarkokat, és a nagyérdemű el van hűlve, mennyivel több pontszámot csinált egy amúgy tényleg erősebb proci, aztán meg jön a csodálkozás, hogy a közel plusz 100 ezer felárért vett "csoda" játékokban kb. plusz 5 fps - t hoz.
-
Ribi
nagyúr
válasz Speed® #99950 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyet értek. Én csak a kamutesztek "eredményeit" említettem. Esetleg olyan esetben alakulhat ki hogy a 12600 erősebb, ha valami szar hűtő van a procin és a 12700-nek több feszt ad, mert nagyobb a TDP kerete és emiatt jobban visszaveszi a frekijét vagy hasonló. Minden normális esetben kizárt.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz prime77 #99947 üzenetére
kellene a youtube-os forrás, mert így nagyon nehéz elmondani mi történhetet. De alapjában 6/12 magnál több nagyon ritkán jelent effektív előnyt, de azárt hátrányt is csak abban az esetben szokott, ha valami gagyi vrm vagy cpu hütés miatt throttlingolt .. ja és persze mérési hiba is lehetett v. hibás bios beállítás is lehetett !
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz szabolcs1975 #99924 üzenetére
Szerintem nem mondta, hogy nincs Syncje
https://tinyurl.com/rasoapro
-
prime77
aktív tag
válasz szabolcs1975 #99954 üzenetére
Azt hiszem ez a videó volt az.
https://www.youtube.com/watch?v=37kZOO35quw
Beírtam, hogy 12600K vs 12700K 1440p! -
prime77
aktív tag
válasz kolopele #99948 üzenetére
Szia, Kolopele!
Köszönöm szépen a válaszodat!
Nem tudom milyen kártyát, de mindenképpen 3080, vagy az felett.
Egyre jobbak lesznek, illetve elfogadhatóbbak a videókártyák árai itt a PH-n.
Az új széria állítólag 40-50%ot fog ráverni a 3080-ra - érdekes.
Mondjuk én mindenképpen csak 27 colos monitorban gondolkodom - 1440p-sben!
Asus VG27AQ-t néztem a legjobbnak.
Köszönöm még egyszer a válaszodat! -
SlyChocolate
senior tag
Sziasztok.
Lehet rossz helyen kérdezek.
Szerintetek ezüst alapu pasztával újra kenhetem-e a procimat? -
szabolcs1975
aktív tag
válasz SlyChocolate #99960 üzenetére
sztem inkább ne
-
kolopele
nagyúr
válasz SlyChocolate #99960 üzenetére
Csak megerősíteni tudom fórumtársamat: Ne. Vigyázni kell vele nagyon, vezeti az áramot, galiba lehet a vége, és nem is jobb mint mondjuk egy MX4.
-
SlyChocolate
senior tag
Köszi urak.
Mivel a régi proc (intel G4560) hűtője ment fel az új i7 7700-ra.
Amivel az új proc teszt alatt pillanatokon belül 80-90°C-ra emelkedett a hőfok.......
Így lesz új cooler ami alá más pasztát teszek. -
gejala
őstag
válasz kolopele #99951 üzenetére
Sokan nem értik, hogy a GPU és a CPU máshogy skálázódik és más miatt kell játékokban.
GPU erő közel lineárisan skálázódik és az elérhető grafikai minőséget, illetve átlag fpst határozza meg. Felső korlát gyakorlatilag nincs. Egy 2x gyorsabb GPU mindig tud jobb látványt nyújtani, ha máshogy nem is, nagyobb felbontás renderelésével.
A CPU erő viszont ugrásszerűen működik és felülről korlátos. Ez a min fpst és ami a legfontosabb, a frametime-ot határozza meg. Ha gyenge egy proci, akkor már egy kicsit gyorsabb is nagyot tud dobni az élményen, de ha kellően erős, akkor a 2x gyorsabb se változtat semmin.
A négyről hat magra váltás hatalmas javulást hoz frametime-ban, aztán a nyolc mag már kisebbet, de érezhetőt, a tizenhat mag viszont már semmi különbséget nem ad.
Ugyanígy az órajellel is. A 3.8 -> 4.6 Ghz váltás nagyon sokat tud segíteni, a 4.6 -> 5 Ghz viszont már csak a fogyasztást lövi ki, érezhető különbség ritkán van.[ Szerkesztve ]
-
malagutif122
tag
HP Ipibl-Lb alaplapom van E6400 Intel processzort felismeri szerintetek?
Most E5200 Intel van benne azt akarom cserélni nem tudom gyorsulna vajon az E6400-al? -
kolopele
nagyúr
válasz gejala #99964 üzenetére
Ez nyilván így van. Mindenesetre alaposan leteszteltem a gyerekeim 10700 - as procijaikat, és 4.4 GHZ - en semmivel nem lesz kevesebb játékokban a minimum fps sem, de még 4 GHZ - nél is max 1-2 fps az eltérés, ellenben a hőtermelés rendesen lecsökken. Akiknek lételeme a 144 meg a 240 fps, azoknak kell a minél magasabb órajel, bár ahol 4GHZ - en csak 80 van, ott sosem lesz 5GHZ - sem annyi, max. lehet megtervezni a hűtést
-
MLG dog
újonc
Szervusztok!
Adott a következő konfig:
Van egy B550-es alaplapom 16 GB RAM-mal és egy RX 6500 XT videókártyám. Egy 1080p-s felbontású monitor, 60hz-es képfrissítéssel és egy 600W-os táp.
Szükségem volna egy olcsó Ryzen processzorra kizárólag játékra.
Olyan játékokra használnám, mint például Doom Eternal, PAYDAY 2, GTFO.
Tuningolni nem akarok.
Használt vagy új - mindegy.
Ti melyiket javasolnátok?Előre is köszönöm a visszajelzéseiteket.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Dragon3000 #99969 üzenetére
"Szükségem volna egy olcsó Ryzen processzorra"
Erre szerinted lehet érdemben válaszolni? -
Dragon3000
veterán
válasz kolopele #99970 üzenetére
Játéktól függően 30-40% teljesítmény vesztés is érheti a 6500xt, ha olyan játékkal játszik, aminél ez fennáll, akkor teljesen felesleges volt ezt a vga-t venni, ezért írtam, hogy pcie4 alatt nem néznék semmit, ha minél olcsóbb megoldás kell, akkor ott van még a 3100 használtan 30-35e-ért, igaz ez csak 4 magos.
-
kolopele
nagyúr
válasz Dragon3000 #99971 üzenetére
Igen, én is tudom hogy a 6500XT az AMD legelcseszettebb kártyája, de olcsó proci esetén maximum 4 magosat kaphat ami tudja a pcie4 - et.
[ Szerkesztve ]
-
bartos96
tag
Sziasztok! Érdekelne hogy az i3 12100f mennyi ideig tudja tartani a maximum boost órajelét egy normális b660 as lapban?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz bartos96 #99974 üzenetére
alapbol pont addig, amig lefut valami teszt
asszem a PL2 Tau limit az iranyado a kerdesben, azaz 28 mp.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
kolopele
nagyúr
válasz bartos96 #99974 üzenetére
Bármeddig, amennyiben feloldod a PL2 limitet a biosban. Az MSI pl. már eleve 3 opciót engedélyez alapból, az Intel által hivatalosan megadottat, és még kettőt, ahol feloldja a korlátokat. Innentől már csak a lap VRM - je meg a proci hűtés a lényeg, bár egy 12100f nem éppen egy kazán. Azt mondjuk hozzáteszem, találkoztam már olyan alaplappal amelyik nem engedte felül bírálni a hivatalos Intel ajánlást, de szerintem az ilyen ritka, és inkább gyengébb lapoknál van jelen, ahol a VRM hűtése nem megfelelő. Amúgy meg ha játékra kell teljesen mindegy, az a proci nem fogja átlépni a gyári ajánlást.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #99970 üzenetére
A legjobb válasz erre az, hogy válaszold meg az összefoglaló kérdéssorát És akkor nem kell találgatni.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz bartos96 #99979 üzenetére
Bőven jó minden. Simán fog menni benne az a 12100f, a bioshoz hozzá sem kell nyúlnod, játékok alatt kb. 40W - ot fog enni átlagosan, így a TDP limit kitolásának sincs semmi értelme.
hokuszpk: Eddig két B365 - ös lap volt nálam, abban mentek a srácok 8700 - as procijai, és ott fel lehetett oldani. Jelenleg 10700 és MSI Z490 megy nekik, ott is fel lehet (oké, ugye ez már Z-s lap). Nem járt nálam még B660 - as lap, de gondolom ha a B365 - ben volt rá lehetőség, akkor itt is megoldható, de mint írtam, egy 12100f esetében ez érdektelen játékoknál.[ Szerkesztve ]
-
gejala
őstag
válasz kolopele #99976 üzenetére
Nekem a Gigabyte megoldása szimpatikus, ahogy a B560 lapokon is megoldották. Nem játsszák az Intel hülye játékát, náluk nem lehet kikapcsolni a limitet, de gyárilag olyan magasra állították, hogy mindegy is. 10700KF-emnél a PL1 165W, PL2 meg 250W talán, normál használat mellett a PL1-et se tudja elérni, a PL2-t meg pláne.
-
kolopele
nagyúr
válasz gejala #99982 üzenetére
Az MSI esetében 288W - ra van állítva a PL1 meg a PL2 is, vagy választhatod a 4090W - ot (ezt hogyan találták ki) szintén mindkettőre, persze jelen van az Intel ajánlása is, azt választhatod amelyiket akarod. Nyilván manuálisan is beállíthatsz bármit, teheted mindkettőt 100W - ra, 150 - re, stb. Ez mondjuk a Z - s lap esetében van így.
-
kolopele
nagyúr
válasz bartos96 #99986 üzenetére
Nem, a világon semmi baja nem lesz, amennyiben erős VRM van a lapban, és a procihűtés is megfelelő. Teszem fel lefuttatsz egy 10 körös IBT stressz tesztet, és a procid 80-90 fok fölé nem megy, akkor nyugodtan hátradőlhetsz. Egyébként mint már írtam, egy 12100f esetében nincs okod aggodalomra, sosem fogja játékok alatt még csak karcolni a 60W - ot sem, azaz értelme sincs belepiszkálnod a biosba.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz kolopele #99978 üzenetére
Nem kell kérdezgetni és találgatni, ha felhívod a kérdéssorra a figyelmét (ahogy azt mások is teszik: pl, pl, pl)
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ribizly
veterán
Sziasztok! Csak gaming-re (1440p@144Hz) megeri lecserelni a 9900K-t egy 5900x-re? Terveim szerint egy 3080Ti lesz mellette (most 3070Ti van). Nem mintha nagyon gondom lenne a jelenlegi config-al, csak eljatszadoztam a gondolattal, mert egesz elfogadhato aron kaphatoak mar ezek a CPU-k.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
palfitom
félisten
válasz ribizly #99990 üzenetére
ribizly1. Belépő az Összefoglaló kérdéssora.
2. Már megmondták, hogy nem.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MyWayBack
csendes tag
Sziasztok.
Elég régen volt már gép fejlesztésem. Nem vagyok az a hatalmas gamer, de azért nem szeretném,ha haldokolnának az "újabb" játékok.
Adott egy Asus GTX 1070-es kari, egy XFX TS 430W-as táp, és hozzá van egy i5 7500 / Asus H110M-A lap kombó.
A proci ugye nem tudja kihozni a maximumot a kariból,egy olyan kérdésem lenne, hogy ti mit ajánlanátok?
Egy jobb i5, egy egész jó i7, vagy inkább megéri egy sokkal jobb procit venni, és majd ha később kártyacserére szánom a fejem, akkor már nem kéne gondolkozni? -
kolopele
nagyúr
válasz MyWayBack #99992 üzenetére
10. gentől nézelődj, lejjebb már nem igazán érdemes.
Mondjuk ha olcsón hozzájutsz még a 9. gen sem éppen rossz, azért ott még jelen van a 9900k is, vagy ha nem tervezel feljebb lépni VGA terén akkor egy 9400 - ast lényegében már utánad dobnak, megváltás lenne a 7500 - as után az a kis hatmagos.[ Szerkesztve ]
-
MyWayBack
csendes tag
válasz #12516608 #99996 üzenetére
Nem vagyok akkora gémer egyébként, azért sem akarok száz ezreket költeni a gépre, pubg, fifa, 1-2 offline game megy. A mostani config is elvisz mindent, igazából csak a procival vannak gondok, az nem a legerősebb.
Melyik lenne a jobb választás, ha mondjuk nem akarom 1-2 éven belül cserélni a konfigot, egy jobb i5, vagy esetleg i7? Ha úgy vesszük,hogy tényleg nem húzom szét, nem halok bele,ha nem full ultra minden,csak egy élvezhető minőség legyen, és vidikarit semmiképpen sem cserélnék, az bőven jó nekem. -
hokuszpk
nagyúr
válasz MyWayBack #99997 üzenetére
jobb i5 nemnagyonlesz, 7600K talan +300 Mhz ?
nezd meg a 7700K hasznalt arat, + en is azt allitom, hogy tenyleg megveri egy sacc/kb. feleannyibol kaphato 10 vagy 11 gen i3.
Masik eszrevetelem, hogy H110 lapba nembiztos, hogy tennek i7 -et.** ja es azt is allitom, hogy a 7700K arabol majdnem kijon egy 6/12 R5 2600(X) ilyen H110 kategorias ( A320 ) lappal egyutt. a 7500-nal biztosan jobb lesz. **
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- iPhone topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest