Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz #12516608 #99900 üzenetére
Nem tudom más hogy van vele, én összerakom a gépet, az megfelelően működik és utána már nem turkálok benne. Lehet neked nagy házad nagy teljesítményű géppel, ha beleraksz egy nagy toronyhűtőt, abban se lesz semmi helyed, így semmivel sem jobb, mint egy kisebb teljesítményű itx gép. Aki ilyen kis gépben gondolkodik, legtöbb esetben kevés helye van, ahova a gép elfér.
-
törölt tag
válasz Dragon3000 #99901 üzenetére
De ettől még ugye őszintén gyűlölhetem a negatív tapasztalataim alapján? Vagy alázkodjak meg, mint az angolok?
-
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz fecke78 #99797 üzenetére
bonyolultabb:
1. Általában semmit sem hoz 16nál több logikai mag, mert ha egy game több mint 16 szálat használ, akkor is ritka, hogy a szálak egyenlő mértékben terhelik a magokat, ergo ezen szálak általában átütemezhetők a kevésbé kihasznált logikai magokra.
2. a fix frekvenciájú monitorok sokkal jobban büntetik az fps droppokat mint egy adaptívak, ennek az oka, hogy ha fix 60hz esetén 1/60s fölé (pl 1/50s) megy a frame-time, akkor a következő 2/60s múlva, aza kvázi 30 fps-sel fog megjelenni, míg adaptív szinkronizáció esetén marad az ~50 fps.
3. mivel a cpu kódban sokkal több elágazás található mint a shaderekben, így az fps droppokért általában a cpuk a felelősek. Itt ugye két lehetőség van, jobb esetében az alternatív kód lassabban fut le, de minden megtalálható a cache-ben, a rosszabb eset a cache miss. Az előbbit jobb egy szálas teljesítménnyel, az utóbbit (ami a rosszabb scenarió) az nagyobb cache-mérettel vs. jobb predikcióval lehet kezelni. Ezek alapján a ryzen 5800x3d az ideális a nagyobb cache miatt, de min intel 12xxx vagy ryzen 5xxx. Az branch prediction szerintem az intel esetében egy árnyalattal még mindig jobb, de ez már elhanyagolható.
összességében: mivel még egy relatív gyengébb vga esetén is a cpu-k felelősek az fps droppokért, így még egy 3060ti és qhd esetén sem érdemes spórolni egyszálas teljesítményén, különösen igaz ez egy fix 60hz-es monitor esetén.
elnézést ha kioktató voltam.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz szabolcs1975 #99905 üzenetére
I5-12400F esetleg az i3-12100F elég jó ár-érték arány képviel. Az i3 40E forint, bár tény az alaplap drágább mellé.
LGA 1200-ba meg ott a 10400F ha az ár-érték arány számít.
AMD oldalon van R5 5500 55E forintért, ez mellé olcsóbb az alaplap.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
kolopele
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99905 üzenetére
Most arról hosszasan lehetne beszélgetni, kinek melyik proci az, ami elegendő. Nem lehet ezt cache - ban mérni kizárólag. Sokféle procim volt már, de a jelenlegi mindent üt nálam eddig, bár sem g-sync, sem VGA "gyengeségben" nem szenvedek. Nagyon sok ember a mai napig jól elvan még egy Ivy Bridge CPU - val is. Mondjuk aki az 5600X vagy a 12400 - ban gondolkodik mondhatni mindegy melyiket veszi meg, de én még eléggé díjazom az Intel 10700 - asát is, mert igen erős jószág, ráadásul 8/16, sőt a 8.-9. genes procikat is kedvelem, legyen az 8400 vagy 9400, stb. Minden a felhasználástól, igényektől függ. Nem minden ember rokkan abba bele, ha óránként van egy droppja.
-
kolopele
nagyúr
Kedves fórumozók, most valami olyat csinálok, ami rám nem jellemző, kérdezek
Egyik gyerekemnek a CPU-Z így írja ki a magokat, a világon semmi baja a procinak, csak nem értem, hátha valaki tudja miért. A két utolsó mag pirossal van, és ezt nem értem, még ilyet nem láttam soha, és a másik lurkónak mind fekete, a proci, VGA ugyanezek ott is. Megköszönném, ha valaki ezt meg tudná magyarázni, mert mint írtam hibajelenség nincs, tesztek alatt sem, csak fura:[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz kolopele #99909 üzenetére
Nálam az AIda közöl rossz tápegység voltokat, szerintem lehet az alkalmazás hibbája is. De ha működik akkor nem kell vele foglalkozni, feladatkezelőbe írja az aktuális órajelet, ha minden mag meg van akkor 16 szálat fogsz látni.
Utána néztem, "Intel Turbo Boost Max 3 (TBM3) Azt jelenti ez aktív ezeken a magokon.
[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
kolopele
nagyúr
-
félisten
válasz #12516608 #99898 üzenetére
Úgy értem, érdemi hozzászólás.
Maradjunk annyiban, hogy ez nagyon sok mindentől függ, de ha egyszer sikerül összerakni az ITX konfigodat, és nem szereled hetente, akkor azért elég jól el lehet vele lenni.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Grave_444
nagyúr
válasz AxBattler #99912 üzenetére
Legolcsóbb váltás a 10.gen és érezhető különbség lenne, a 10400/10400F is tökéletes gamingre és nagy ugrás lenne a mostaniról. Ár/teljesítmény mutatóban közel sem hozna annyit egy 1700-as újabb proci, amennyivel drágább, főleg ha középkategóriás kártya van mellette. 1050Ti-t lazán kihajtja egy új I3 is különben, még jóval erősebbet is.
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99916 üzenetére
Adatlap, és mindent megtudhatsz.
-
kolopele
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99918 üzenetére
Mikor tartottam én hülyeségnek a g-syncet? Az előző 60HZ - es 4k monitorom is az volt. Szerintem kevered az fps - sel, én ott nem látok semmi extrát továbbra sem 60 felett.
Te kérdeztél (állítottál) valamit, én csak reagáltam rá. Ha nem tetszik, nem kell írnod, sok más fórumozó is van még itt.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99924 üzenetére
3080Ti mellett 60hz-el hol lenne tearing?
-
Ribi
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99926 üzenetére
Vsync, fps fixálás játékban? Elég sok módja van neki manapság.
-
kolopele
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99928 üzenetére
Miért kötekedsz olykor ebben a témában? Marad a VGA - ban, na és akkor mi van? Mi a fontosabb, hogy stabilan megkapd mondjuk a 80 fps - t stabilizálással, vagy állandóan droppokat akarsz látni? Egy 3080 Ti pl. éppen azért nem hátrány még egy FHD 75HZ - es monitor mellé sem, mert benyomod a v-syncet, tearing innentől kezdve nincs, de droppok sem, mert embertelen kicsi az esélye annak, hogy a minimum leessen 75 alá. Marad a kártyában? Igen, marad, viszont te folyamatos játékélményt kapsz.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99928 üzenetére
Most ez a nyilvánvaló kérdések napja vagy mivan? Jön a front?
Nyilván benne. És akkor mivan?
60 fps jó? Jó. Ennyi... -
kolopele
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99933 üzenetére
Nekem az mondjuk nem gond, várok, türelmes ember vagyok
Egyébként meg mit számít ez single játékok esetében? Ugye tudod, hogy utálom az online, competitive játékokat? A gépi ellenfelek meg nem lesznek gyorsabbak. Ellenben van egy profi CSGO - s barátom, ő 244HZ - en játszik, viszont megmutatta egyszer, hogy 60HZ - en is szétalázza a mezőnyt a neten, azaz senkiből nem lesz profi akármennyit is "késlekedik".[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz szabolcs1975 #99936 üzenetére
Amennyiben veszel egy Ferrarit, mert imádod a sport kocsikat, majd 300 - zal is fogsz száguldani vele minden pillanatban? Tudod miért vettem én is elsősorban nagyon erős autót? Mert előzésekkor ki tudom használni nagy forgalom esetén, és elég sokat vagyok úton. Ez van a PC - nél is, ha komoly géped van, nem érhet meglepetés.
-
kolopele
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz #12516608 #99939 üzenetére
Valószínűleg ez élteti, vannak ilyen emberek. Amúgy meg mondtam neki, nézze meg az adatlapom, és még azt sem vette észre, hogy a monitorom hány HZ - es jelenleg Én nem szoktam árulkodni, felőlem irkálhat ha engedik, legfeljebb majd figyelmen kívül hagyom.
[ Szerkesztve ]
-
prime77
aktív tag
válasz szabolcs1975 #99945 üzenetére
Kolopele egy nagyon rendes és jóindulatú srác, én sem tudom elképzelni róla, hogy rosszat akarna neked!
-
prime77
aktív tag
Srácok!
Szervusztok!
Néztem a 12600KF-t meg a 12700K-t teljesítményét a youtube-on!
Játékokkal és 1440p-ben.
A 12600KF mindig erősebb volt a 12700K-nál.
Lehetséges volna, hogy ennyire erős ez a kis i5-ös?
Mert hát a 12600KF 116 ezer, a 12700KF meg 180 ezer.Köszönöm előre is a válaszokat!
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Amit érdemes szem előtt tartani viszont, hogy a "mindenben jobb"/"gyengébb" jelzők ugyan ráhúzható a viszonyukra, ill. mérhető értékeket jelent, de a játékokban hozott tempót illetően teljes mértékben nem éri meg a nagytesóra kiadni ~1.5X annyi zsetont..ha valaki ma top "gémer" procit keres értelmes ársávban, a 12600KFet nem tudja megkerülni.
Új hozzászólás Aktív témák
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Redmi Note 13 5G - fogyókúra után
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Amatőr csillagászat
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest