Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz gabber01 #89399 üzenetére
Az a baj, hogy ami picivel erősebb lenne és belefér 200e-be az egy 840M-el szerelt gép lenne. Dell 3542-t tudsz venni, de nem lenne akkora előrelépés teljesítménybe, hogy megérje ennyit beleölni, és minőségben szerintem még vissza is lépnél. Előrelépés 220e körül Asus N551 lenne (lényegében márkán és kategóriában frissítenél).
-
gabber01
addikt
válasz Tikakukac #89400 üzenetére
Igen, amennyire nézem 850M lenne a minimum, és? 200-ért már szerelnek ilyennel gépeket, de azok mitől ipari komposztok? De akkor úgy kérdezem, hogy mi(k) lenne(nek) manapság best buy(ok) gépek, mint annak idejénez az Asus vagy a Lenovo y570 majd 580 stb.?
szabonagyur: Köszönöm, megnézem. 220 még 200 környéke.
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
félisten
-
gabber01
addikt
válasz szabonagyur #89403 üzenetére
Mi a baj az X-es gépekkel ehhez képest?
-
félisten
-
osbf
csendes tag
válasz Tikakukac #89400 üzenetére
Igen, az új dobozosat is néztem de ez +1,5 év NBD ha minden igaz és még pár apróság(valamivel jobb proci, nagyobb hdd, bluetooth, webcam). A magyar világítós bill. számomra nem létfontosságú dolog amúgy meg kis pluszért (10k) cserélhető is ami még mindig annyit jelentene hogy 20k-val lentebb lennék. Azért kérdeztem hogy jó vétel lenne-e (már csak a garancia miatt is)?
-
gabber01
addikt
válasz szabonagyur #89406 üzenetére
Remek... Akkor szerintem hanyagolom a témát még egy jó darabig... Úgysincs már annyi időm játszani (sőt), minden másra meg bőven sok ez is. Azért köszönöm az infokat, meg Tikakukacnak is.
-
Tikakukac
titán
Te tudod ha jó a gép vegyed én szerettem.
szabonagyur: Az első garit megcsinálják független a lokalizációtól. A második garitól indul a honosítás, na ott lehet gond. Ellentmondásos infókat kaptam, hogy ezt most akkor muszáj számlázni is vagy sem mostanában inkább igen. A legfelső szint szerint a honosításhoz bezony kell, szerviz szerint nem feltétlen.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
osbf
csendes tag
válasz szabonagyur #89410 üzenetére
Pont ezért fordultam hozzátok mert én is tartok az ilyen oldalakon hirdetett cuccoktól. Viszont a felhasználó többi termékét nézve szintén valami üzletről lehet szó. A gari lejártát figyelembe véve tavaly decemberi vásárlás vagy gondoltam még meghosszabbított garancia lehetőségére is ami viszont azt jelenti hogy idősebb gépről van szó. A honosítás egyébként hogy működik?
-
Dhampir
félisten
válasz Tikakukac #89391 üzenetére
Hozzánk consumerből is sok esetben a gyengébb teljesítményű procikkal szerelt változatok jutnak el. Például ilyen volt a Lenovo IdeaPad Z585A is, nálunk legerősebb verzióban az A8-4500M CPU-val szerelt típust forgalmazták hivatalosan (az itt híressé vált egyik billentyűzet-matricázó bolt árulta A10-el is), de egyes német webshopok olyan extrákkal is kínálták az AMD A10 proci mellett, mint például a TV-tuner.
Meglátható már abban is a különbség, hogy sok Magyarországon forgalmazott laptop még jó, ha Linuxot kap, míg a nagyjából ugyanolyan Németországban futtatott konfigurációk alapból megkapják a Windows operációs rendszert. Ám nem is kell német nyelvterületen kutakodni, a lengyel, szlovák gépek is sok esetben megkapják a Windowst, de valamilyen okból a magyaroknak jó a FreeDOS is.
[ Szerkesztve ]
-
Nameste
tag
Sziasztok, ajánljatok nekem egy megbízható masinát.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Egy-két héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?170-240e
(3) Felhasználás? Nagyrészt irodai munka, de Lightroom-ot és Photoshop-ot is használok vele relatíve gyakran. Jelenleg egy 2011-es macbook-ot használok de munkahelyen van egy-két speciális windows-os szoftver amit mindenképp használnom kell, ezért esedékes a csere. Keveset hordozom, inkább hétvégén viszem csak haza a gépet.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Játékra van egy jobb asztali gépem, így nem szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 13-15". A mostani 13-as macbook elég és nem bánom ha inkább hordozhatóbb a gép, annak ellenére, hogy nem sokat cipelem. Külső IPS monitort használok 80%-ban, így szintén nem szempont a kijelző. Photoshop-ot mindig külső monitoron használom.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ahogy említettem nem sokat hordozom.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Külön veszek majd hozzá windowst
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Optikai meghajtó sem feltétlenül kell. Ha nincs benne majd veszek egy külsőt. Nagy ritkán írok vele dvd-t. HDD szintén mindegy, mert külön veszek bele SSD-t. Ezért inkább a fontos, hogy ne kelljen szerviz a cseréhez.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Lehessen rákötni külső monitort. Nem bánom ha a ház nem valami fekete műanyag.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak új gépElőre is köszönöm a segítséget és a tippeket.
-
spyduck
nagyúr
válasz Dhampir #89415 üzenetére
Fogalmazhatok úgy is, h 2014-2015-ben 1db hibás HP-t sem vettem vissza. Pontos számokat nem írhatok, de elárulom, h nem kevés fogyott el nálam
Korábban voltak bajok, nem is kevés Pavilion fronton, most nincs. Régebben a Dell N5110 / N5010 / M5030-ak csak úgy hullottak, viszont most a Dell 3542 az egyik legmegbízhatóbb sorozat. Korábban a Thinkpad is a megbízhatóság mintaképe volt, most a katasztrófa határait súrolja. Remélem érted, h mire célzok. -
csibe1
addikt
Üdv!
Egy ismerősöm szeretne laptopot venni.
Az összeg kb 50 ezer Ft.
Netezés, filmnézés,skype, alkalmankénti office használatra kellene neki a gép.
Optikai meghajtó nem muszáj, hogy legyen benne.
Használt gépben gondolkodik inkább.
Találtam pár gépet, de kikérném a ti véleményeteket is.
A jelöltek:" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
félisten
-
jeri
tag
válasz csibe1 #89418 üzenetére
A szépsége viszonylagos, a matt képernyö sem az élénk szinvilágnak kedvez,de már használható mennyiség van benne memóriából.
-
osbf
csendes tag
válasz szabonagyur #89419 üzenetére
Azt hittem a 3 év gyári működik világszerte minden típusra. Így már talán érdemesebb a +30k az újért.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
-
félisten
-
Because
őstag
válasz szabonagyur #89431 üzenetére
én nem mindig a legdrágább helyről vásárolok
na de nem is arról van szó, csak a laptop leírását furcsálltam, hogy egy új gépnél miért kell kiemelni a karcmentes állapotot, összes tartozékkal
szerk.: a bill kérdéses
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz Because #89432 üzenetére
Azért kell kiemelni, amiért használt gépeknél is, hogy vannak rajta használati nyomok, ha kegyetlen minimálisak is, de vannak. Mert az értelmileg alsóbb szinten lévő emberek kedvelik az x éves használt gépeket tized áron, de olyan állapotban ahogy szerintem kiállított gépek sincsenek olykor a boltokban.
Lokalizációt lekérdezted? Biztos buherált az a bill?
Én se kapok fizetést belőle csak nem az első eset amikor döbbent arcokat látok, hogy atyaég ez használt és hát használt? Szóval ja. Ha meg nem okés, már rendelem is a gépet, csilivili lesz, igaz, lesz ára is.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tevike
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a laptopról?
Okeanos E-TWS :: [link]
Maga a márka érdekelne, hardveresen tudom hova tenni, csak a gép nekem...furi
Köszi előre is!
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
Because
őstag
okés, nekem nem haverom és nem is ellenségem senki náluk ezért kérdezek.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz tevike #89435 üzenetére
Régen baj ha el kell gondolkozni azon vegyünk-e ilyet.
szabonagyur: Lehet, bár mondom, 3 szervizes után a Dell HQ is mondott valamit majd a fő-főnök is. Tököm sem érti nem is akarom, legutóbb rettenet felb@sztak szóval tehetnek egy szívességet és hagyjanak békén.
-
zsofika11
csendes tag
Sziasztok. Úgy látom, nagyjából itt vannak akiknek szól. Szóval két új gépet is vettem, az itteni ajánlások alapján....nagyjából azt a szintet hozzák ami elvárható....egy HP, meg egy Fuji........Igenám, de most nem nagyon volt keret, viszont FHD mindenképp fontos volt bizonyos munka miatt......Nagyon féltem az általatok sokaknak ajánlott használt üzletiektől.Kár volt, nagyon megérte. Szóval kösz nektek, ja meg alphanak
-
tevike
senior tag
válasz Tikakukac #89438 üzenetére
Ne haragudjatok, de nincs időm ideszegezni a tekintetemet, tudom, hogy névtelen némileg. A német gyártás miatt kérdeztem és alkatrészek miatt.
Eddig ASUS - HP - DELL laptopjaim voltak, ezért sem szeretem a "neve nincseket".
Kérlek szakszerű segítséget azért írtam, ha teljesen felejtős, mert Te ismered a típust és maga a márkát az hasznos tanács lehetne!
Alapból engem se érdekelne, speciális helyzet állt elő.
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
Tikakukac
titán
válasz tevike #89441 üzenetére
Jah a német gyártás. Amit ugyanúgy kínai alkatrészből végeznek el török és egyéb vendégmunkások, hogy olcsó legyen. Naivitás azt hinni, hogy egy németezéstől már minden flott, ó dehogy.
A speciális helyzet az, hogy ezek összelegózott dolgok talán Lenovo alapon. Na most ettől nem lettem nyugodtabb.
-
tevike
senior tag
válasz Tikakukac #89442 üzenetére
Értelek. Tehát még legjobb esetben is egy Lenovo alapokon nyugvó trabant házas közép osztályú bmw-ről van szó?
Viccet félre téve, maga a konfig nem rossz szerintem, árában még jó talán, de a burkolat minőség (fogtam kézbe), és minden más aggasztóbb, műanyag az egész, de persze kompenzálva van az árral.
Ezért kérdeztem, hogy jó-e csak hát kompromisszum a házzal, vagy felejtsem el?
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
osbf
csendes tag
válasz szabonagyur #89423 üzenetére
"ennyi pénzből már újabb típus is esetleg"... valami konkrét gépet tudsz ajánlani? Egyébként hajlok a latik fele és azon belül is az E6430 tetszik nagyon a belső elrendezése és szerelhetősége miatt aminél a garancia letelte után a takarítást/pasztázást még magam is könnyen el tudom végezni.
-
törölt tag
(1) Egy hét múlva.
(2) 150 ezer.
(3) Játék.
(4) Leginkább CS:GO és Starcraft 2. Mindkettő lowon, 1280x960ban a CS:GO és StarCraft 2 pedig 1920x1080. 60 fps stabilan mindenképp kell hozzájuk.
(5) Ez nem annyira lényeg számomra. Legfőképpen külső monitorra lenne úgyis csatlakoztatva. (Dell P2414H)
(6) Néha utazna a masina.
(7) Teljesen mindegy.
(8) 4 giga RAM, merevlemez 500 giga.
(9) DVI vagy DisplayPortos legyen. Vagy olyasmi amihez tudnék átalakítót venni hogy a P2414H-hoz hozzáköthessem.
(10) Csak új gép. -
félisten
-
törölt tag
válasz szabonagyur #89448 üzenetére
Ettől féltem... 200-ra bővítve más lesz a helyzet ?
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest