Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
supertrezi
aktív tag
válasz ZaXXoN #38299 üzenetére
Nyugodj meg, barátom. Nem kell idegeskedni.
Tudod, ha valaki nem ért valamihez, (jó esetben) kérdez. S ilyenkor hülye kérdések, félreértések is előfordulnak. Több türelmet, köszi.
Vágom akkor a csatikat. Bekarikázott: HDMI; fölötte: DVI.
Nemsokára megírom az elvárásaimat, az anyagi keretet. Remélhetőleg tudtok majd tanácsot adni a pontos típust illetően.
-
StLui
veterán
válasz supertrezi #38296 üzenetére
Amit a HDMI alatt látsz két kék, azok USB3-as csatlakozok (ezt csak azért írtam, mert te a hdmi alattira írtad, hogy az dvi csatlakozo e) szerk: akkor ez tárgytalan
Monitor van hangszóróval is és anélkül is, te döntöd el milyet veszel. Mindegy melyiken küldöd át a képet, hangot másik kábelen is küldheted dvi esetében.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
jim bcs
nagyúr
válasz supertrezi #38301 üzenetére
majdnem, pontosan DVI-D (Dual Link) mivel a single link más
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
supertrezi
aktív tag
Pontatlanul tettem föl a kérdést, elnézést. Beleépítettem a prekoncepciómat...
Szia. Föltételezem, HDMI esetén is használható külső hangszóró.
Jim bcs, köszi, le tudtam olvasni a képről, hidd el.
Dehát addig nem állhatok neki monitort nézni, míg azt se tudom, milyen bemenetek vannak a házon.
De most már tisztáztuk.Jelenleg D-Subbal van csatlakoztatva a monitorom, jó is volt 5 évig, de most fejlesszünk ebben is, arra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz supertrezi #38306 üzenetére
HDMI esetén is használható belső hangszóró, csak nem kell plusz kábel,
és külső hangszóró is, akkor kell plusz kábel.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
jim bcs
nagyúr
válasz supertrezi #38306 üzenetére
ha van HDMI csatlakozód az pont elég fejlesztés lesz, de az ugyanaz mint ha DVI-on csatlakoztatnád előrébb nem leszel vele, a hdmi annyi pluszt nyújt hogy hangot is továbbít de a kép gyanaz lesz
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
ZaXXoN
tag
válasz supertrezi #38310 üzenetére
Igen, valamint a HDMI és a Display Port a jövő, a DVI ahogy megjelent, kb el is avult
-
El Kebir
őstag
válasz ZaXXoN #38311 üzenetére
"a DVI ahogy megjelent, kb el is avult"
hülyeség... a dvi majdnem 15 éves... és kb 10 éve szinte minden vga-n van... ennyit a "megjelent és elavult" dologról... és ahogy Madgie is írta az az "elavult" dual-link dvi nagyobb sávszélességű, mint kezdetben (és még most is sokszor) a csilivili hdmi... egyébként is a hdmi kb a dvi "karcsúsított, áramvonalasított" változata...
[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
ZaXXoN
tag
válasz El Kebir #38313 üzenetére
Látom, egyeseknél vallási kérdés szintjét üti meg, hogy milyen csatlakozót használnak.
A jövő a HDMI és a DP. Vannak már olyan új monitorok, amiken DVI input nincs is. Az egyéb berendezésekről (fényképezőgép, videokamera, telefon) nem is beszélve, hogy azokon mikor volt/lesz DVI - soha. Jobb elfelejteni a DVI-t, maga ez a bazinagy, tűs csatlakozó is elavult, a HDMI kialakítása hibatűrőbb. Ennyi.
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Compatibility_with_DVI
[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz ZaXXoN #38314 üzenetére
A HDMI-t b*szhatom a 1440p-s monitoromnál, mert nem képes natív felbontásban kitolni a képet. Ez nem vallás, ez tény. Van Dual Link DVI meg DP, amin megy normálisan a dolog oszt ennyi.
HDMI 2.0-val majd minden jó lesz, szép lesz... de egy 5 (10) évvel elkésett csatlakozófelületért nem fogom lecserélni az U2711-et, ha nem baj.
[ Szerkesztve ]
-
supertrezi
aktív tag
Na, sziasztok!
Szóval a keret 45 rugó.
Elvárások:
IPS panel
21,5-22 inch (esetleg 23)
PWM-mentes
1920*1080 vagy 1920*1200 (a 16:10-es képarány jobban bejönne, dehát nem olyan fontos)Nem vagyok túl nagyigényű. 5 éve nyomom egy 19 inches Acerrel 1366*768-as felbontáson, teljesen jól elvagyok vele. Ha ennél valamivel jobb lesz a képe meg kibírja 4-5 évig, akkor elégedett leszek az új monitorral.
Játszani ritkán játszom, akkor is csak némi FIFA. Videónézéshez, böngészéshez kell.
Tudtok valamit ajánlani?
EIZO, NEC, Dell, HP, LaCie, Quato, Apple az ajánlott, ahogy elnézem. Ezek szerintem nem nagyon férnek bele 45 kilóba, de megcáfolhattok. BenQ, LG, Samsung-sorból is kiegyezek egy jó monitorral.
Pl. ezt nézegettem az előbb:
Köszi előre is a tanácsokat.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz supertrezi #38316 üzenetére
na még 5 rugó az már nem a világ vége majd Dell 23" és örülsz, hidd el megéri
Dell U2312HM
Dell S2340L (glossy azaz tükrös ám nem annyira mint látszik én bátran ajánlom)Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
supertrezi
aktív tag
válasz jim bcs #38318 üzenetére
Elhiszem, hogy jót akarsz, de mivel "hirtelen jött kényszerből" kell monitorhoz jutnom, ez sok. Házhozszállítás + esetleg kábel, ha nem adnak hozzá, az már 55 rugó kb.
Szívesen veszem, ha ajánlasz olcsóbbat (LG, ilyesmi), ami még szintén jó cucc. Olvasgattam hosszasan az elmúlt napokban a topikot, látom, hogy a Dell az istenkirály, de 50-nél többet jelenleg nem fogok kiadni mindennel együtt a dologra. Ennyi van és kész.Persze nagyjából magam is körbe tudok nézni a neten, de ti mégiscsak értetek hozzá. Szóval tekintsünk el az 50k-s Delltől. Valami más?
-
old_artist
addikt
válasz supertrezi #38319 üzenetére
Üdv!
21,5-22 inch - Dell U2212HM (50e alatt, van DVI és USB kábel is hozzá)
[ Szerkesztve ]
-
supertrezi
aktív tag
válasz old_artist #38320 üzenetére
Helló.
Ez már jobbnak tűnik. Dellen kívül nem lehet kihúzni belőletek mást, úgy látom.
Ha max. 47 és félért meg lehet szerezni, nem lenne rossz.
-
Kirtam
tag
Hello!
Milyen monitort tudnátok ajánlani alapvetően fotószerkesztésre, úgy gondoltam hogy megtartom a másik monitoromat Játékra, szóval ez nem szempont. Maximum 100.000 Ftig mennék el, de nem baj, ha olcsóbb. Ebbe bele kellene férnie a szállításnak + úgy láttam, hogy az Oázisban 5K-ért kalibrálják is. 23"-27" között gondolkodom, mert nagyobb nem nagyon fér el nálam. Mivel sok tapasztalatom nincs ilyen téren ezért a márkahűség egyáltalán nem játszik. Szóval kellene egy olyan monitor amivel azért elég nagy színteret le lehet fedni amíg nincs professzionális szinten a dolog addig nem szánnék többet a dologra, szóval ez amolyan belépő lenne a fotózás világába.
Előre is köszönöm. -
LógaGéza
veterán
válasz supertrezi #38308 üzenetére
Megjegyzem, hogy az én monitoromat is HDMIvel használom, beépítette hangszórója nincs, viszont van egy szép kis Jack csatlakozó a hátuljában, amibe bármikor bedughatom a fejhallgatómat Szerintem piszokhasznos
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
phoenix1989
őstag
Üdv. Megérkezett a monitor amit javasoltatok dell u2412m . Szép kép nagy gyönnyörű egy gond van csak vele hogy laggol. Nem folyamatos a játékban a háttér áttfedése film szilmnél szintén
-
Teaway
veterán
válasz supertrezi #38321 üzenetére
"Dellen kívül nem lehet kihúzni belőletek mást, úgy látom. "
Csak magadnak köszönheted, mert nagyon alacsony keretet adtál meg
Nincs itthon csokid??
-
LamaCube
addikt
válasz phoenix1989 #38325 üzenetére
Konfigodat leírhatnád. Cpu, vga, stb. lehet gyenge hozzá valamelyik hardwer. Eddig milyen monitorod volt?
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
phoenix1989
őstag
Ja és nem vzszintben van jobbra dől egy kicsit
-
phoenix1989
őstag
Eddi semilyen. Egy régi nagydobozos
Aconfig pedig 9600 gt e3800 3ghz proci dual 2.gb ram
Ha fullra teszem a felbontast akkor alig van 10fps eem pl wot nál. De ha kevesebb akkor 30[ Szerkesztve ]
-
Djsaba
senior tag
válasz phoenix1989 #38330 üzenetére
Gratulálni tudok, hogy ilyen monitort veszel erre a felhasználásra. Ez olyan mint a legdrágább bort hígítani tescos cola-val. Talán 1024x felbontást viszi
-
LamaCube
addikt
válasz phoenix1989 #38330 üzenetére
Gondolom a régi monitorod egy kisebb felbontású volt és ott nem voltak lagg problémák. Vagyis összegezve nem a monitorral van a gond, hanem gyenge a konfig hozzá. Persze ez csak az én véleményem. Próbáld meg kisebb felbontáson, persze ez sovány vigasz, ha fhd-t vettél.
HyperCube< ModernWarfare 2 baráti kör >Az elv olyan mint a fing, tartja az ember, amíg bírja...
-
phoenix1989
őstag
válasz phoenix1989 #38333 üzenetére
Egyebkent meg a laptopom gyengebb megis visz ugyan azt a filmet rendesen
-
LamaCube
addikt
válasz phoenix1989 #38335 üzenetére
Gondolom a laptopod nem 24"-os és nem full hd. 1920x1200-as felbontás nem hasonlítható össze egy laptop kijelzőhöz. Persze még nem biztos, hogy nekem van igazam.
[ Szerkesztve ]
-
LamaCube
addikt
válasz phoenix1989 #38337 üzenetére
[link] Ez volt az első érdeklődésed. Itt még azt írtad, hogy egy új gépet raksz össze és azt sem írtad, hogy mire használnád. Az adatlapodon semmilyen konfig nem szerepelt, hogy a szakik szólni tudtak volna, hogy kevés lesz. Kisebb felbontáson is laggol? Mert, ha igen akkor lehet valami más a gond.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz phoenix1989 #38339 üzenetére
Magan velemenykent azert azt viccnek tartom hogy egy film megnezesehez meg monitorhoz mar 100 e ft os vga kell minimum egy 200 e ft os gep
-
LamaCube
addikt
válasz phoenix1989 #38339 üzenetére
Online vetted? Ott van, hogy 8 napon belül visszaküldheted, ha valamiért nem vagy megelégedve.
Mint írtam nem biztos, hogy az a gond, majd jönnek a szakik és írnak valamit. Én erre tippelek. Ezt le is írtam többször. Egyébként nem kell 100 ropis vga hozzá.[ Szerkesztve ]
-
El Kebir
őstag
válasz phoenix1989 #38342 üzenetére
szerintem filmeknél valami beállítási hiba miatt akad... (nekem integrált gpu-val sincs gond... filmeknél)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
kristof123
őstag
válasz phoenix1989 #38340 üzenetére
Szerintem ne dobálózz ilyenekkel. Inkább próbálj utánanézni a dolgoknak. Ahelyett, hogy az itteni embereket vádolod. (Egy sima IGP is visz FHD filmeket.) Ők voltak olyan kedvesek, hogy önzetlenül próbáltak segíteni.
(#38343) El Kebir:
+1 Vagy driver probléma.[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz kristof123 #38344 üzenetére
Megis megszivtam vele:-) ferde a monitor mert lejt mrg ilyenek
Amugy nem dobalozom semmivel . Segitseget kertem kaptam es elmondom a velemenyt. Ennyi az egesz[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
válasz phoenix1989 #38345 üzenetére
Fentebb említették, ha nem vagy elégedett a termékkel akkor azt 8 napon belül szó nélkül kicserélik neked, vagy visszaadják a vételárát.
Szerk.: Nekem teljesen úgy tűnt, mintha mi lennék ezért a hibásak. Ne haragudj biztos csak beképzeltem.
[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
válasz kristof123 #38346 üzenetére
Mar nemkuldok semmit visszachamar megvettem. Csak mindenkinek dell t ajanlanak hogy faza legjob stb hat a negativumot is megkell tudni szeritnem
-
LamaCube
addikt
válasz phoenix1989 #38347 üzenetére
Kérdezz rá ebben a topikban, hátha tudnak segíteni vagy találkoztak ilyen problémával.[link]
Simán visszaküldeném, főleg, ha ferde a monitor.[ Szerkesztve ]
-
phoenix1989
őstag
Mondjuk magyar utmutatot adhattak volna ennyi penzert xD
-
Djsaba
senior tag
válasz phoenix1989 #38333 üzenetére
Azt hittem, azért alapvető dolog, hogy a nagyobb méret/drágább típus hogy érthetőbben, újabb technológia, magasabb felbontást eredményez, amit az oldschool gépek, nagy felbontáson nem tudnak kiszolgálni( tehát nem sok értelme van jobb monitort venni játékra). Semmi köze nem volt a filmnézéshez, ahhoz egy telefon is elég már szinte. Tőlem kérnél pénzt, mikor talán kicsit összhangba kéne hozni a dolgokat, talán spórolni, stb és előbb valami alap gépet összerakni, és utána megelégedni egy olcsóbb monitorral is akár (lehet hogy te is azok táborát gyarapítod, akik a monitorra mondják hogy a gép ...mint az öregek... )
De tovább nem szeretnék segíteni, ha így viselkedsz egy topicban, nem csak velem, másokkal, akik segíteni szeretnének, engem nem igazán érdekel mi a reakciód. Legjobb ha vissza kéred érte a pénzed, ha nem vagy vele megelégedve.
Ui: Ha szeretnél, talán egy "fullos" monitort, akkor keress 500e kategóriában, mert csak a negatívumot keresed az említettben. De nem értem, hogy ha pénz híján vagy, miről beszélünk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest