Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aranygyerek
aktív tag
Üdv
Mindenkinek köszönöm,hogy segített monitort választani.Itt ülők a dell 2311h-m előtt,teljes elégedettséggel.Privire válaszolni illik.
-
Romvr
őstag
Skacok!
Ma reggel arra ébredtem hogy hülye vagyok, ha nem látványosabban nagyobb monitort veszek mint amilyen volt. Ezért sztornóztam a Samsung BX2331-et (netto 2.6 centivel nagyobb) és elkezdtem kacsintgatni a Benq GL2440HM felé (netto 6 centivel nagyobb). Egyetlen gondom vele csupán az hogy nem tudom mennyire minőségi. Úgy értem nem adnak rá 3 nap pixelgaranciát, de ha mégis pixelhibás lesz akkor fejemet a falba verem... vagy valaki máséhoz a monitort . Mellette szól hogy olcsóbb kb 3000 forinttal amiért meg tudnék HDMI kábelt is venni hozzá. Illetve nekem jobban tetszik a dizájnja is.
Ezért tanácsot kérek, illetve olyanok elbeszéléseit akiknek vannak tapasztalataik Benq monitorokkal. Mennyire fordul elő a pixelhiba ezeknél a monitoroknál?
Vagy ha tudtok tanácsolni egy másik 24"-os HDMI-s LED-es monitort Max (extramax) 53-ért (megváltozott az anyagi helyzetem), azért is hálás lennék. Előny a jó tapasztalat, vagy éppen a pixelgarancia. (Ha olyan boltot tudtok aminél plusz pénzért adnak azt is, de még belefér az árba az is jó)Tanácstalan vagyok, segítsetek!
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
Eh. Csak próbaképen lefuttattam egy pixelhiba tesztelő programot (valami nokia akármi) és azt vettem észre hogy a mostani monitorom is pixelhibás
Bár csak ezen a zöld háttéren látszott hogy az, gondolom ezért nem vettem észre az utóbbi 3 évbenSzóval ha csak ennyi lenne a pixelhiba az új monitoron is, vagy ilyen jellegű akkor nem venném zokon
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
laccczka
tag
Tiszteletem Uraim!
Tegnap meghalt az 5 éves Samsung monitorom és nagyon gyorsan kell pótolnom. (a lányomtól már nem merem többször elkunyerálni az eeepc-jét )
Segítségetek szeretném kérni egy 22-23"-es FULL HD-s monitor kiválasztásához.
Pontosabban tippeket, javaslatokat várnék.
Sajnos az idő rövidsége miatt most nem tudom átolvasni a topikot ezért folyamodok ehhez a drasztikus lépéshez.Az igény: 22-23", FULL HD, nem kell HDMI de fontos a DVI, sok játék és film a felhasználási kör illetve csak egy személy nézi pl. a filmet (ugyanabban az időben)
A keret 45.000 HUF körül van.Előre is köszönök minden javaslatot, segítséget.
"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.
-
Romvr
őstag
válasz laccczka #3454 üzenetére
BENQ G2420HDB - 24" - 43.000
LG W2343T-PF - 23" - 46.000 - PixelgaranciaÍgy hírtelen ennyi.
Illetve ha meglódul a pénztárca akkor: Ez is esélyes lehet a LED-es kijelző miatt.
-
Teasüti
nagyúr
Vhol láttam régebben ilyen kis hulladék paneleket - ami egyébként nem kellene a kutyának sem - ilyen mini monitorba szerelve a meglévő mellé.
Hogy hívják ezt a kategóriát, mert még a kulcsszavakat se igazán találom a kereséshez.
PH-n is volt már hasonló azt hiszem, ilyen 8-12"-os jószágok, amik akár rácsatolhatók a fő megjelenítő oldalára, vagy usb-ről hajthatók, és leginkább csak ilyen másodlagos szerepet tölt be, talán ilyen monitorzó programnak jó lenne, vagy a kezelőpultot rárakni a programoknál, stb.
Régen már találkoztam ezekkel, de akkor ha jól emlékszem mindegyik usb-ről ment.
Olyan is van, ami normális dsub vagy dvi bemenettel rendelkezik?
(nem tetszik az usb-s megoldás, nem hinném, h azon keresztül is lenne hardveres gyorsítás a vga részéről...)Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Romvr
őstag
válasz laccczka #3457 üzenetére
Igen van: Jobb színek, mélyebb feketék, kevesebb fogyasztás, magasabb kontraszt, könnyebb, hidegebb, vékonyabb monitorok.
Így hirtelen ennyi előnye van a LED-es megoldásoknak a hagyományoshoz képest.
Illetve Urban Legend szinten ott van az is hogy állítólag a sima monitorok háttérvilágítása idővel gyengül, míg a led nem. De ezt nem venném készpénznek.Jó tapizást!
[ Szerkesztve ]
-
Anonymusz
tag
Sziasztok megint!
Tudom már voltam itt, de még mindig nem vagyok biztos, hogy mit kéne vennem. Egyszer már megkérdeztem de nem kaptam választ: Szerintetek megéri a 3d-re képes 120hz-es monitor? Csak két tippet kaptam: A samu syncmaster 2233RZ és a Acer GD245HQBID-t ajánlották. Szerintetek jók? Vagy tudtok jobbat ajánlani 70-80ezer körül? Ha hülyeségnek tartjátok a 3d-t akkor sima monitor is jó ebben az árkategóriában. Játékra, filmnézésre/vágásra és böngészésre is egyaránt használnám. Előre is köszi a segítséget.
-
Gaboman
nagyúr
Segítségeteket kérem, egy 24 vagy 28"os monitor szeretnék venni amit TV ként is használnék, mi kell hozzá hogy egyben TV és egyben monitorként tudjam használni, T-home műhold adóm van, rá lehet kötni?
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Isual
veterán
+ #3457
Ez azért így minden kommentár nélkül nem teljesen igaz.Két egyértelmű előnye van a CCFL-hez képest : Fogyasztás és Hosszabb élettartam
A többi azért nagyon nem látványos... egy nem TN alapú panel (VA vagy IPS) azért még CCFL háttérvilágítással is jobb ezekben: "Jobb színek, mélyebb feketék, magasabb kontraszt"
Illetve szerintem nagyon kevés ember tudja megmondani, ha lát két tökugyanolyan TN monitort, de az egyik LED-es, a másik CCFL-es, hogy melyik, melyik...Az miért előny h könnyű a monitor? A hátadon hordod és tükörből nézed?
Ha meleg az meg télen legalább fűti a szobát
Vékonyabb... tökmindegy mert a talp része az szinte minden vastagságú monitornál nagyobb helyet foglal, mint maga a panel... ez se olyan komoly szempont...Csak a miheztartás végett.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
kbalazsa
senior tag
Én is monitor vásárláson töröm a fejem, 45k a lélektani határ, afelé nem nagyon szeretnék menni.
Samsung EX2220, BENQ G2420HDBL, Del ST2220L. Ezeken gondolkodtam el (bár a BENQ kilóg a sorból, mert 24-es és drágább is).
Az ST2220L (esetleg ikertestvéreiről IN2020M, ST2220M, és ST2320L)-ről van valakinek valami tapasztalata/véleménye/javaslata?
Nekem ő a legszimpatikusabb az árkategóriában.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
cyberkind
félisten
Üdv !
Melyik monitort ajánlanátok csak játékra ?
Samsung P2470H vagy Samsung P2770H
A válaszokat előre is köszönöm ![ Szerkesztve ]
-
0st0r0s
csendes tag
Üdv, Guruk!
Van egy 19" monitorom, de sajnos már haldoklik, szeretnék helyette másikat, és már néztem is ki egyet!
BenQ 2420 HDBL ~50k
FullHD játék és film lenne a fő felhasználási terület. Régebben elég jó ár/érték arányú monitor volt, nem tudom, h azóta változott-e a helyzet a piacon... Valahol 50k-nál lenne a Ft határ, de ha van ajánlhatóbb pár ezressel drágábbért, ki vele bátran!
És ha már az árnál tartunk: a Dell U2311H tényleg annyival jobb, amennyivel drágább (~70k)? Értem, h e-IPS panel, meg jobb színek/kontraszt, az is tiszta, h magamnak kell látnom a különbséget - és az alapján döntenem -, csak érdekelne egy összehasonlítás a Guruktól, amolyan Pro-Kontra a két monitorral kapcsolatban - ha lehetséges.
Előre is köszönöm!
-
yolan
őstag
válasz cyberkind #3464 üzenetére
Mindkettőt hanyagolnám, szar a szerkezet, és nagy valószínűséggel nem tudod majd beállítani a dőlésszöget mert nem marad meg, visszacsuklik. Én is pont ezzel szívok, egy p2470h-val..
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
psg5
veterán
Üdv!
Mi a különbség a 16:9 és a 16:10 -es monitrok között? Ha csak netezés és filmezés a lényeg akkor melyik javasolt? Vagy ha csak játék akkor melyik?
F.K.T.
-
kbalazsa
senior tag
Röviden: a képarány. A 16:9-es monitorok (pl. 1920x1080 = Full HD felbontás) remekül alkalmazhatók 16:9-es filmek/sorozatok megjelenítésére, nem lesz fekete sáv alul-felül szemben a 16:10-es monitorokkal. Persze, ha mozis szélesvásznú tartalmat jelenítesz meg, akkor ezen is lesz fekete sávod.
Egyébként itt is elég sokat boncolgatták a témát.
-
Romvr
őstag
Szia, a Samsungról személyes tapasztalatom hogy nagyon jó a képe, meg az egész dizájnja is. Minőségi hatást és élményt biztosít. Ám ha jobban preferálod a nagy kijelzóket akkor 24"-osat vegyél. Bár akkor már mondjuk egy ilyet:Benq G2420HDBL 24" is meg LED is és még az ára is hasonló az általad linkeltekéhez.
[ Szerkesztve ]
-
Nitz
tag
sziasztok.
elnézést a hosszú szövegért.
most nem nekem kéne a segítségetek hanem az egyik rokonomnak, ma délután találkoztam vele és mondta monitor vásárlás előtt áll mert tönkre menet a monitora ami volt neki és elmondtam neki , hogy milyen segítőkészek voltatok és inkább kérdezzünk meg titeket
ajánlottam neki azt a DELL-t amit nekem mondtatok de azt mondta , hogy fontos neki a HDMI csatlakozás. na mind1.
mondta , hogy kérjem ki a véleményeteket.
szeretne egy olyan monitort amin található HDMI csatlakozás. beleakar kötni két gépet és egy külső tv tunert HDMI csatlakozással meg majd a közeljövőben egy konzolt is esetleg. azt mondta hogy max 85 ezret szán rá a dologra. TN paneles is jó neki de abból a legjobbat szeretné amilyen ebből az árból elérhető. 23-24 -es a kikötés és 5ms vagy 2ms , jah és FULL HD felbontású legyen. meg fontos neki a szép színek, szép megjelenítés még ha TN-es is akkor is.elmondása alapján sokat játszik nagyon COD7-el meg fps játékokkal meg úgy mindenfélével és sokat néz filmet rajta. a gemeket full hd-ba tolja és a filmeket is abba nézi. meg sok grafiaki dolgot csinál ezért fontos neki a szép megjelenítés. tudtok neki segíteni? amúgy az egyik gépébe HD6850 található a másikba HD6870
várja a válaszotokat és köszöni mindenkinek és én is nektek -
psg5
veterán
Üdv!
Van valahol leírás arra, hogy mitől hd-s egy monitor?
Miért kérnek sokan úgy ajánlatot, hogy 24"-os monitort keresnek,de csak hd-set. Van olyan, hogy 24" monitornak olyan kicsi a felbontása, hogy nem éri el a hd-t (1280X720-at)?[ Szerkesztve ]
F.K.T.
-
Isual
veterán
Ezt már mintha egyszer küldted volna... hihetetlen megint kezded
De írd már le még 2x és akkor már kvázi-tag leszel
És legalább 1 kérdésedre választ kaptál"Beleakar kötni két gépet.." Nem szereti a monitorokat, hogy 2x is beleköt?
"fontos neki a szép színek" kicsit magyartalan, egyes, többes szám egyeztetés
Sry a gonoszkodásért, de ez LOLNo Offense!
[ Szerkesztve ]
-
Nitz
tag
most röhöghetsz nemtom mi bajotok velem. ennyire zavar mindenkit hogy kérdezek? senki nem lehet annyira kocka mint egyesek hogy mindenhez értenek. . csak holnap rendelne és megkért hogy írjam be még1szer ha nem válaszoltok. tudod én beírtam egyszer , nem kaptam rá választ. és már egy csomóan írtak, szóval nem hiszem hogy még az enyémet is vissza olvassa valaki. és majd válaszol . látod beírtam megint és meg lett az eredménye
ezt csak úgy kérdeztem[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Értelek és ezért is írtam, hogy " No Offense". (offense: sértés, támadás, büntett; )
Engem nagyon nem zavarsz, főleg azért mert abban a témában, amiben a te kérdéseid vannak én nem igazán vagyok kompetens. De ezt is leírtam már vkinek.
Csak tény, hogy vicces, hogy egy kérdésre mire választ kaptál kvázi-tag lettél.
(na jó ez se teljesen igaz)
Szóval nincs gondom a sok szöveggel, amit írsz, ha annyira szeretnéd, hogy beléd kössek, (mint haverod a monitorba ) akkor a hosszabb szövegeket olvasd át, mielőtt elküldöd mert néha magyartalan és nem egyértelmű egy-két mondat.
Vesszők használata csodákat tesz a magyar nyelvben, ajánlom figyelmedbe!És persze nekem is volt olyan, hogy nem kaptam először válasz és én is így tettem, csak én belinkeltem az előző hozzászólást. De ez lényegtelen, nincs azzal se bajom, hogy te beillesztetted és elküldted még1x.
No Offense
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
"írjam be még1szer ha nem válaszoltok"
Erre azt szokták, hogy belinkelik az eredeti hsz-t és azt kérdik: erre valaki?
Egyébként az általad linkelt monitor is megteszi az általad vázolt feltételeket figyelembe véve.
-
Nitz
tag
válasz kbalazsa #3483 üzenetére
tn paneles monitorokba melyik a legjobb gyártó, vagy nincs ilyen? amúgy én is nézegettem moncsikat és ezeket ajánlottam neki.
Samsung SyncMaster PX2370 Monitor
Acer S243HL Monitor
LG W2486LP-PF Monitor
Acer GD245HQBID Monitorszerinted egyenlő rangsoron vannak vagy melyik a jobb?
[ Szerkesztve ]
-
kbalazsa
senior tag
Nem tudom. Annyira én sem vagyok top a témában, ha kicsit visszaolvasol láthatod, hogy én is épp tanácsot kértem a témában néhány hsz-el ezelőtt. Csak épp a te kérdésedre egyszerű volt a válasz, mivel írtad, hogy Dell-t ajánlanál és legyen rajta HDMI. Mivel mostanság épp nézegettem ilyen modelleket, rögtön tudtam válaszolni, gondoltam hátha épp segítségedre lehetek így.
Egyébként ha engem kérdezel, szerintem a legjobb gyártóknál is besikerülhetnek rosszabb modellek, ezért inkább egyes típusokat érdemes vizsgálni és összehasonlítani. Igaz, vannak gyártók szerintem akiket élből érdemes kerülni.
-
-
xLt`
tag
Samsung xl2370 / xl2370hd között van különbség a tuneren és a válaszidőn kívül?
Legfőképp a képtulajdonságaira vagyok kiváncsi.
A gyártói oldalon szerintem hülyén van leírva... -
Isual
veterán
Törekszem az affektív neutralitásra.
Nem hinném, hogy PH fórumon kell haverkodni, de sztem ellenséges se vagyok.
Jó szívvel segítek annak, aki olyat kérdez, amihez valamelyest értek és vállalom a felelősséget, hogy netán ajánljak is valamit.
Nyilván van egy-két szimpatikus hozzászólás, de az nem feltétlen jellemez akárkit.
Szóval én megmaradok semlegesnek, nincsenek előítéleteim. Mondjuk az tény, hogy néha kicsit idegesítő voltál és most, hogy visszanéztem több, mint száz hsz-t, minden oldalon ott voltál legalább 2x. Érdekes taktika, vagy inkább rossz kérdést tettél fel, amihez kevesen tudnak hozzá szólni. De téged ez nem riasztott el, nem ám!
Kb ennyi a véleményem. Az LG-s dolog az tény, hogy közös álláspont. Sok minden más nem.No Offense
[ Szerkesztve ]
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 23"-24"-os moitort venni, hosszú távra. (tehát megbízhatót, min. 3 év garival)
Én nem nagyon vagyok oda a 16:9-es oldararányért, de sajnos ahogy elnézem, manapság már a 16:10-es eléggé kipusztult....
Olyat szeretnék, ami ha lehet, állítható magasság/dőlés+falra szerelhető, HDMI+DVI.Felteszem, ha mostanában akar az ember újat venni, akkor érdemesebb már LED-eset venni?
A keret 70k körül lenne, de némileg rugalmas vagyok."Irodai" munkára kéne, nemigazán játékra. (+film)
Milyen gyártót/típust tudnátok ajánlani? A fenti kritériumok az átmérőn kívül rugalmasak, ha esetleg lenne egy tuti tipp, ami vmeyliket nem teljesíti, de kiemelkedően jó.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Autós topik
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Wise (ex-TransferWise)
- Tőzsde és gazdaság
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest