Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
goldnarmz
aktív tag
válasz Versus82 #2649 üzenetére
Igen, én is úgy gondolom, hogy ez jó lesz FPS-t nyomni. Csak hallottam, hogy "te, ezekben Acer panel van vazz'", meg egyébként is "benkúhaggyámá", meg blablabla... Véleményem szerint nem lesz gáz, hogy D-SUB-on nyomatod, de ez csak az én véleményem (szintén "nem vagyok szaki").
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Erről a monitorról mi a véleményetek? HP x20LED 20" monitor 1600*900 natív felbontás. Ezt a monitort ki tudja hajtani teljes felbontáson egy ASUS ENGTS450 OC videokari egy Core i5 760 procival? Üdv
-
BiP
nagyúr
válasz goldnarmz #2643 üzenetére
(#2643) goldnarmz: Ennyi pénzből ebből a 3-ből én egyértelműen a HP-t venném.
(#2644) fatallerror: Igények alapján én is egy 32"-os tévét javasolnék, de sokan emlegetik az input-lagot. Sajnos ebben nincs tapasztalatom.
Haverom 42"-on monitorozik (kellő távolságból persze), net, film, játék (pc+ps3). Még nem panaszkodott. Egyénfüggő is lehet.(#2646) Gei: 1600x1200-ban 22-24"-os monitor kellene, 1920x1200-ban min. 26-27". Utóbbi kategória létezik.
(#2649) Versus82: HDMI esetleg nincs azon a notin? Én pl. hdmi-dvi adapterrel nyomtam notiról, dsubot nem szeretem. 24"-on fullhd-n notis d-sub szerintem túl szellemképes lenne. Persze a zaj mértéke notifüggő is.
(#2652) Tappancs2001: Biztos, hogy ki fogja hajtani. Nekem 1680x1050, tuningolt 450-nel nem sok dologgal tudtam eddig megakasztani.
-
-
qfm
őstag
válasz goldnarmz #2657 üzenetére
Én is a hp-t venném, szerintem annyira nem lehet vészesen lassabb, a külső design meg kevésbé fontos mint a kép minősége.
Levin01
Mikor unod már meg? Nem zavar hogy csak te vagy a többi ajánló véleménye ellen? Arról nem is beszélve, hogy a saját monitorod nyomattad itt a topicba korábban, amire van külön hirdetés részleg, és nem itt kell rásózni az emberekre mint egy piacon.
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
válasz Levin01 #2655 üzenetére
"Ember, csak a számok nyelvén értesz??? MIlyen adatok?"
Kontraszt (ha már mindig sikerül azt emlegetni a LED kapcsán), gamut nagysága, akármi. A monitorok összes paramétere mérhető, ha egyszer ekkora szakértő vagy, akkor ezt illene tudnod.
"Tisztább, élesebb képet ad."
Ha LCD-nél élesebb képről beszélsz, az kb. önmagában elárul mindent. Az élesség CRT-nél tudott probléma lenni, LCD-nél a legócskább panelnél sincs gond az élességgel, mert nem lehet.
Amúgy meg gondolom az összehasonlítást úgy végezted, hogy a két kijelző minden paramétere megegyezett (ugyanaz a panel, etcetera), csak a háttérvilágítás nem és így tuti volt, hogy minden különbséget csak a háttérvilágítás különbözősége okoz, igaz?...
DRM is theft
-
-
dabadab
titán
válasz Versus82 #2663 üzenetére
"annak 75hz a max ugye?"
Mint bármely másik monitornak - persze ha dsubbal hajtod meg, akkor ennyi se lesz, mert az analóg lánc nem bír ennyi adatot áttolni. A BenQ is 60 Hz-es bejövő jelből csinálja a 120 Hz-et, ami csökkenti az utánhúzást - kérdés, hogy pl. a Dell utánhúzását látod-e egyáltalán ill. megér-e egy csomó egyéb területen hozott súlyos kompromisszumot az, hogy ezt csökkentsd.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Versus82
aktív tag
válasz dabadab #2665 üzenetére
hát ezen megy a rágódás hogy játékra lesz használva a monitor, vegyek egy csúnyább tn-es monitort 100ezerért, vagy jóval olcsóbban egy szebb ips panelt , csak éppen nem frissít annyit.. nem tudom hogy játék alatt érezném e a különbséget a kettő között. ha az ips-t veszem biztos motoszkálni fog bennem hogy a 120hz-essel lehet még jobban menne a játék, ha a másikat akkor meg drágán vettem egy régi panelt, és lehet az olcsóbb szebb ips-el is ugyanúgy menne a játék
''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....
-
goodboy007
senior tag
Üdv!
Két hét múlva tervezek monitort venni, a kiszemeltem pedig a Samsung P2370HD.
Sokat vaciláltam, hogy FullHD-s vagy csak 1680x1050-es monitor legyen, és végül azért döntöttem előbbi mellett, mert a FullHD-s filmeknél gondolom már érezhető a különbség, játékok közül ami nem megy FullHD-n maxon és érdekel, az a GTAIV, de ott majd lejjebb rakom a felbontást és meg van oldva.
A TV-tuner meg azért fontos, mivel hosszú ideig nem szeretnék monitort cserélni (a mostani CRT-m februárban lesz öt éves), ezzel meg lesz a TV-m is, ami amúgy nincs a szobában, szóval megér nekem +10k-t a sima verzióhoz képest.Kérdésem, hogy ebben az árkategóriában, tehát 60-65k körül van ennél jobb vétel, ami legalább DVI-s, TV-tuneres vagy jól járok ezzel a monitorral? Samsung révén gondolom a képminőség megfelelő, bár igazából nem is jöhet más szóba, mivel csak a samu és az LG vállal pixelgaranciát, az meg fontos. Magamat ismerve állandóan a hibás pixelt nézném, ha esetleg olyan monitort fognék ki más gyártótól, ami pixelhibás. Meg hát ennyi pénzért ne legyen az .
Ja és játékra, filmnézésre, netezésre, zenehallgatásra, egyéb hétköznapi dolgokra használom a gépet, tehát nem foglalkozom grafikai dolgokkal, így a fekete-hűség vagy mi az isten annyira nem fontos. Jó nekem a majdnem fekete/sötétszürke is. Persze ha ezen a téren van jobb, akkor megfontolom.
Hogy működik egyébként a TV-tuner? Kapok a monitorhoz távirányítót vagy szoftveresen lehet váltogatni a csatornák között?
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
dabadab
titán
válasz goodboy007 #2667 üzenetére
"végül azért döntöttem előbbi mellett, mert a FullHD-s filmeknél gondolom már érezhető a különbség"
Azoknál gyakorlatilag észrevehetetlen a különbség.
Ezek a TV tuneres cuccok viszont rettenetesen kompromisszumosak: ezek TN panelesek, ami azt jelenti, hogy a képminőség terén igenis számítani kell problémákra, főleg akkor, ha nem teljesen szemből nézed, hanem mondjuk alulról vagy felülről, ami TV-s felhasználásnál azért elég gyakran előfordul.
DRM is theft
-
goodboy007
senior tag
válasz dabadab #2669 üzenetére
Úgy értem, hogy 1680x1050-es vagy 1920x1080-as felbontású filmek között van különbség és ha előbbi lenne a natív, akkor ez a különbség eltűnne. Vagy rosszul gondolom? A 720p az az előbbi felbontás ugye?
Igazából olyan szögben lenne, hogy csak lefelé kéne fordítani meg minimálisan oldalra és már az ágyból is jól látnám, ezt majd kitapasztalom. Láttam én már TN-es monitort, sőt, eddig csak ilyet láttam, úgyhogy már megszoktam, hogy nem tökéletes. A laptopomnál legalábbis könnyen megszoktam (bár az más tészta).
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
dabadab
titán
válasz goodboy007 #2670 üzenetére
Nem, a 720p az az 1280x720.
És hidd el nekem, meg nem mondanád film közben, hogy 1680x1050 vagy 1920x1080.DRM is theft
-
Brekkk
senior tag
Sziasztok,
Monitor vásárlását tervezem 22 - 23 " méretben.
Felbontása legyen 1900×1080. LED háttérvilágításos és, DVI vagy HDMI legyen.
Legfőképp internetezésre és filmnézésre használnám. Nagyon ritkán játékra, és akkor sem FPS-re. Keret 45 K körül lenne.Ti mit ajánlotok?
Köszi
Brekkk -
Tepok
csendes tag
Senki nem tud róla semmit? [link] Akkor mondjatok samsungba vmi jó full hd, dvi monitort, köszi
-
goodboy007
senior tag
válasz dabadab #2671 üzenetére
Hát lehet, a mostani 1024x768 után már előbbi felbontás is felüdülés lenne.
Akkor ezek szerint egyéb téren jó ez a monitor?
-
Tepok
csendes tag
Most néztem hogy vannak LG led-es monitorok 40e körül, melyiket ajánlanátok 45e-ig és 22" full hd, dvi?
-
BiP
nagyúr
Konkrét típusokat nem ismerek, én is csak google meg árlisták alapján keresgélnék.
panel: Hát ezt neked kell kitalálnod, függ attól, mire használnád. Bár ebben a méretben a TN panel hátrányai már elvileg jól kijönnek. Viszont a normális panel ekkora méretben már nagyon drága. -
bladesks007
tag
Monitor (22") vásárlása előtt állok, eddig ezt a hármat találtam:
LEDes: Samsung EX2220, LG E2240T
CCFL: Samsung E2220Alapvetően netezésre és játékra kellene, melyiket ajánljátok? Vagy esetleg mást?
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
nemhogy drágák a 27-30"osok hanem nincs is nagy választék még TN panelesben sem nemhogy IPS-ben de külföldi fórumokon is olvasom h nagyon sok ember vágyik ekkora kijelzőre úgyhogy a gyártók remélem belelendülnek már és nyomatják az IPS-es 30asokat emberi áron...
az igazi áttörés az 2016 körül várható mikor tömeggyártás indul OLED szinten, annak állítólag nem lesz lagja, ghostingja sem,a CRT tulajdonságait hozza brutál képpeldon't tell me what i can't do!
-
Aranygyerek
aktív tag
Na végre én is megvettem DELL U2311H-s monitorom és boldog vagyok ,hogy halgattam rátok. Gyönyörű színei vannak . Jól kezelhető és nem gondoltam ,hogy ekkora ,a boltban nem tűnt ilyen nagynak.
Én is ajánlom mindenkinek .Privire válaszolni illik.
-
goldnarmz
aktív tag
válasz Aranygyerek #2684 üzenetére
Játékokban mi a tapasztalatod vele?
-
szasanyi
félisten
válasz goldnarmz #2685 üzenetére
Én azt tudom mondani: hibátlan! Jóval átlagon felüli képminőség mellett semmilyen problémát sem tapasztaltam. FarCry2 FullHD felbontásban Ultamagas grafikával olyan jól néz ki, hogy járkálok és gyönyörködök a tájban, napfelkeltében, robbanásokban. Ezen kívül a gyors, lövöldözős-harcolós részeknél, futás közben sem tapasztaltam semmi látható negatívumot. Azt nem győzöm hangsúlyozni, hogy TN panel után milyen eszméletlen jó a képminőség - minden irányból.
-
Prison85
senior tag
Sziasztok!
Decemberben vagy januárban szeretném leváltani a mostani Philips 190S monitoromat valami modernebbre és nagyobbra (22-24") 50-60k környékén. A fő felhasználási terület: játék. Nem értek hozzá így inkább a ti tanácsotokat kérném ki, hogy egyáltalán milyen típusokat nézegessek, milyen panellel. Van pár darab ami tetszik és kíváncsi lennék a véleményekre vagy további típusokra.
Az eddigi jelöltek:
BF2142☑ BFBC2☑ BF3☑ BF4☑BF2143☐ Mindenki a saját baklövéseit hívja tapasztalatnak. (Oscar Wilde)
-
goldnarmz
aktív tag
válasz szasanyi #2686 üzenetére
Köszi. hogy leírtad a tapasztalatod!
Eddig egy Viewsonic-kal toltam, 4ms-es TN panel, 2005-ös modell, nagyon szerettem. Aztán, hogy az behalt, hoztam egy nagyobb LED-es Samsungot, másnap vittem is vissza, nem tetszett a képe. Most átmenetileg egy hulladék 5ms-es 22"-os TN Samu van nálam, amíg nem veszek másikat, és hogy őszinte legyek, semmi hátrányát nem látom annak, hogy nem 2ms-es a válaszidő... Lehet, bepróbálom az általatok említett modellt. Még jó áron is van a többihez képest... -
El Kebir
őstag
válasz fagylalt #2689 üzenetére
válasz a #2617-ben , de elég ha megnézed a monitoros nyitott témákat, itt van felül az is, nem kell keresgélni.
szerk.:
most pl pont itt van e téma "alatt" az is, nemértem miért nem lehet oda kattintani, ahelyett, hogy itt linket kérsz...[ Szerkesztve ]
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Źşë'
addikt
tudja valaki azt esetleg hogy hogyan szüntethető meg a mai legtöbb monitoron a túlzott sötét szín tónus?
egy 2470h monitorom van és játékokban mikor bemegyek bizonyos épületekbe ahol nincs világítás (meg amúgy is ha van egy kis fekete) egyből totál besötétül a kép... és szart se látok. Bad Company 2 multijában iszonyat zavaró tud lenni, ill. ha mafia 2 vel játszok és ott azért jócskán van mikor sötétben kell küldetést csinálni, egyszerűen mintha lámpát oltanának, automatikusan besötétül... nézegettem a magic bright funkciót, de ki nem lehet kapcsolni... csak típusként változtatni... ill. contrastot és brightnest ha állítom akkor meg túl világos lesz a világos.. szívás ez az egész technológia, hogy minden áron feketét akarnak csinálni a feketéből, és ez pont a rossz megoldás! Am tvmnél is uez a szitu, annyi különbséggel h ott ki lehet kapcsolni, de uúgy megmarad az elsötétülő kép :S
valaki valami 5let?
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
El Kebir
őstag
"Am tvmnél is uez a szitu, annyi különbséggel h ott ki lehet kapcsolni"
Most akkor tudod a megoldást, hogy ki kell kapcsolni a dinamikus kontrasztot, csak nem tudod hol lehet a monitor menüjében? (nehezen érthetően, túlságosan "ömlesztve" írsz...)
"Igazából valós véleményekre lennék kíváncsi"
-
Źşë'
addikt
válasz El Kebir #2693 üzenetére
picit fáradt voltam már : ) am írtam h a monitor menüjében nem találom a kikapcsolás funkciót, de ha kikapcsolnám is sztem uúgy megmaradna mint ahogy a tvmen... szóval valami alternatív megoldásra lennék kíváncsi, már ha van.
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
Desann
csendes tag
sziasztok!
LG w2363v-wf monitort érdemes venni vagy dell u2311h-t? Ez a 2 választási lehetőség van.
A monitor főleg játékra, filmnézésre kell. -
Kacsy21
csendes tag
Hali.Nézegettem pár tesztet 22" monitorokról.Eddig a Dell U2211-et néztem ki de nem tudom érdemes-e megvennem mert az igazából csak annyival jobb a tn panelosoknál hogy bármely szögből színhű képet ad?Korábban a Benq G2222 Hdl nézegettem erről is nagyon jókat írnak és 20e -vel olcsóbb tn panelos.Jobbára minimális játékra plusz netre ill. amatőr képszerkesztésre kell.A monitort egyedül én használnám és nem ficánkolnék előtte Tehát nekem nem kéne nagy betekintési szög...Vagy hülyeséget beszélek?
-
old_artist
addikt
válasz Kacsy21 #2697 üzenetére
Üdv!
Tulajdonképpen egy IPS panelesnél nem csak a betekintési szög a mérvadó, hanem a színtér lefedettség, a színszámítási pontosság, a színhelyesség és az, hogy nincs színtorzulás - különös képp, ha képszerkesztésre is használnád!
Ha teheted, akkor szvsz nézz meg egymás mellett egy TN vs. IPS paneleset! -
potyiur
csendes tag
Sziasztok!
Új monitor vásárlás előtt vagyok,ezt http://tvguru.hu/informatika/samsung-2233sn-monitor.html a monitort szemeltem ki magamnak. Nem kifejezetten új típus,de cserébe olcsó,és úgy gondolom az én igényeimnek megfelel. Ami fontos,hogy szép képet adjon,elsősorban játékokra gondolok,és egyáltalán ne bántsa a szemet..kb ennyi,más igényem nem is nagyon van. Ti esetleg tudtok valamit erről a monitorról? Kiváncsi vagyok jó ér rossz véleményekre,tapasztalatokra! Ha esetleg tudtok ebben az árkategóriában jobbat ajánlani,azt is szívesen meghallgatom
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
- Lenovo ThinkVision T24i FHD IPS 60Hz monitor garanciával hibátlan működésse
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- LG (38WR85QC-W.) 38" 4K GAMER 144Z PRÉMIUM LED MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest