Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Lasersailing #126492 üzenetére
Részemről akkor Philips 245E1s/00 a nyertes .
dssport
Teljesen jó az Asus kalibráció ProArt esetébensagesz93
MSI G272 és a Dell jó választás lenne.
De ide tenném még
Msi Optix MAG273 & LG 27GN650 & Asus TUF Gaming VG279Q1A
Apszi
En úgy tudom igen , de mivel a 3050Ti csak notebookok esetében készült inkább kérdezd meg VGA topic szakértőit itt —> [link]
Padisha
PM válaszolva[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Lasersailing
senior tag
válasz Luck Dragon #126501 üzenetére
Köszönöm szépen, Philips lesz.
-
Norbi14
senior tag
Gondolkodom, hogy gamer laptopom bővítem egy monitorral. Elolvastam par hozzászólást és teljesen bizonytalan lettem
Van kifejezetten ajánlott monitor játékra? 3070 vga van a laptopban, teljesen bizonytalan lettem a meretet illetoen is meg felbontást illetoen is. Én 27-30” kozott gondoltam, nvidia léven gondolom kéne a g sync támogatás is. És egy állványon szeretném használni ami laptopot is tartja, tehat kell a vesa támogatás. Árban talan 150k -
Scorpion
tag
Sziasztok!
Ez a monitor rendelkezik freesync technológiával?
MSI Optix MAG251RXHiába keresgéltem nem kaptam egyértelmű választ rá sehol sem .
Egyes oldalak szerint van, más szerint meg nincs...
RX 6650 XT kártya mellé menne.
A másik monitor amin gondolkodom az egy ASUS VG259QM monitor.
Ennél tudom, hogy van freesync.
Akinek van valamelyik monitorja, az írna pár gondolatot ezekről a készülékekről?
Köszönöm a válaszokat előre is![ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Van köztünk olyan, aki napi rendszerességgel használ 4k monitort? Lenne pár kérdésem.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok szeretnék egy kicsit feljebb lépni fullHD felbontásról. Jelenleg 2db Dell monitort használok P2417h és U2417h ezeket szeretném egy darab 1440p/27colos monitorra cserélni. A keretem 150-180.000 HUF.
Játékra és filmezésre használnám. Azt sejtem hogy a jelenlegi nVidia 2060 Super már nem elégséges 1440p felbontáshoz, ezt tervezem cserélni egy 3070-re hamarosan.Köszi a segítséget,
Nincs nálam toll, sorry...
-
sztivo
Topikgazda
válasz Kis Samurai #126507 üzenetére
Ha két monitort használtál, akkor egy 34", 3440x1440p-vel nem járnál jobban, vagy már nem annyira fontos?
-
sztivo
Topikgazda
válasz Kis Samurai #126509 üzenetére
Ja, csak "ezeket szeretném egy darab 1440p/27colos monitorra cserélni" ebből gondoltam, hogy kettő helyett egyet szeretnél.
ASUS VG27AQ vagy LG 27GN850 - LG 27GP850. -
HornedReaper
senior tag
Sokat nézegettem a monitorokat és az Asus VG27AQ1A mellett döntöttem ár/érték aránya miatt, lassan remélem küldik. ELMB Sync nincs, de 1440p-ben amúgy sem fogok 100 FPS felett játszani szóval előre láthatólag fix 10bit, 120Hz-nél maradok majd. ELMB-re sem lesz így szükségem, G-Sync-et majd kipróbálom azzal kevesebb-e a blur. Főleg tartalomfogyasztás, néha játék amire használom majd.
Ami feltűnt, hogy DisplayPort 1.2 szinte minden 100-150eFt-os monitor, kivéve a Xiaomi Mi Gaming 27" 2K a DP 1.4-gyel ami viszont nem tudja ezt kihasználni mert nem tud semmi extrát és 8 bites a panelja (HDR-ben is?!).
-
aginor
veterán
válasz HornedReaper #126511 üzenetére
"8 bites a panelja" - nyugodj meg, a legtöbb monitornak annyi. A 10bit a legtöbb esetben kamu, 8bit+2frc.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Sir Riccio
addikt
Srácok, azt jól értem, hogy csak akkro van G-SYNC ha elsődleges megjelenítőként van beállítva az adott megjelenítő?
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
Pano
addikt
válasz Luck Dragon #126455 üzenetére
Hali!
Pano
Szuper, várom a tapasztalatokatMenetközben inkább a drágább de újabb Dell tesó mellett döntöttem (S2722QC).
Tapasztalatot egyelőre még nem írok, most jött meg, 5 perce üzemeltem be. Az első ami feltűnt, hogy kapásból full jók rajta a színek. Nem érzem azt, hogy bármit is állítani kelljen rajta. Meg hát természetesen gyönyörű a kép.Arra viszont gondoljon aki esetleg ezt a modellt vásárolja meg, hogy csak egy kb 40 centis USB-C kábelt adnak hozzá és kifújt. Ezen mondjuk kicsit elcsodálkoztam, mert értem én, hogy USB-C monitor, de azért egy 160-170.000 Ft-os kategóriába legalább egy hdmi elférhetett volna mellé. No de mindegy, szerencsére volt itthon kábelem.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Leírásban benne kell legyen a tartozéklista. USB C kábel nálam is igen rövidke volt, fél méter talán. Jó lesz majd valamit tölteni. Szerencsére volt itthon pár hosszabb is. Tartozékként nekem még ‘signal kabel’ volt megjelölve, jött is vele egy DP. Meg persze tápkábel, de az elég alap.
Amúgy most megnéztem a hivatalos Dell oldalon, nem a tiédből lopták ki a kábelt, érdekes módon tényleg csak egy usb jár hozzá.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
xStormx
újonc
Sziasztok lenne egy kérdésem asus vx239h monitoromat szeretném lecserélni 144 Hz 2k felbontású monitorra nagyrészt játék szempontjából kellene, a gép elbírja milyen típusú monitorokat ajánlanátok? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Pano
addikt
válasz parandroid #126516 üzenetére
Eleinte én is azt gondtam, hogy kimaradt vagy valami, de a quick start guide tartozéklistán is csak a tápkábel meg az usbc kábel volt.
2022. októberi gyártású a monitor, lehet ez az új spórolósdi a Dell-nél.Igen, szoktam játszani. De még odáig nem jutottam el. Majd este haverokkal leülünk a szokásos esti körre.
[ Szerkesztve ]
-
zozek
tag
Sziasztok,
Erről mi a vélemény,nem találtam a hozzászólások közt róla semmit.
LG 27MP60G-B
24-es samut szeretném lecserélni,mert csak 1 hdmi van rajta. Pc és xsx-et használok rajta. -
Celithrandi
addikt
Sziasztok,
létezik az, hogy LG 38GN950-B tól fáj a fejem? Korábban ilyen gondom nem volt az LG 34GN850-B-vel. Van erre vonatkozóan tapasztalata itt valakinek? Köszi.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
-
válasz Norbi14 #126503 üzenetére
Szia!
Kereted inkább a 27" felé billenti azt a bizonyos játékmonitort.
Javaslom az ASUS VG27AQ1A modelljét ami 27" QHD felbontással rendelkezik, IPS panellal szerelt csekély válaszidővel és 170Hz frissítéssel . AMD FreeSync t,Nvidia G-Sync támogatás is megtalálható. És most az Emagnál pont akciós is. [link]Scorpion
Szia!
MSi oldalán azt írja ,csak Nvidia támogatással rendelkezik az Optix.
Asus esetében pedig jól tudod. Van.Kis Samurai
Szia! Az alábbiak mint a kereteden belül és a megadott paraméterekkel az alábbiakat ajánlom figyelmedbe.
-LG 27GN850-B
-Dell S2721DGFA
-Asus VG27AQ
-MSI Optix G273QPF
-Benq EX2780QSir Riccio
Szia!
Az első az biztos, de elvileg másod monitornak is tudnia kellene .Pano
Szia!
Szuper, várom a beszámolót !xStormx
Szia!
Megkönnyítened a dolgot, ha picit körvonalaznád az elképzelésed még,mondjuk mekkora összeget szánnál rá? Milyen csatlakozóval szeretnéd?zozek
Szia!
Az egyik külföldi oldalon, több mint 700-an írták le véleményüket róla, ami 5/4.7 lett az átlaga, így kimondható hogy rossz monitor azért nem lehet.Celithrandi
Szia!
Próbáld meg ezeket .
-Kicsit ülj hátrébb mert azért nem kicsi az a monitor.
-Csökkentsd a fényerőt.
-Állítsd a Hz- nagyobbra .
-Felbontást nagyobbra
-Menüben állítsd be a blue light filtert , vagy a windows esetében az éjszakai fényt.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Sir Riccio
addikt
válasz Luck Dragon #126523 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod! Láma kérdés jön. Miből tudom egyébként, hogy működik-e?
Deutsch Richárd Fotográfia / www.riccio.hu
-
válasz Sir Riccio #126524 üzenetére
Itt végig tudod követni a dolgot. --> [link]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
pecsa1010
csendes tag
Sziasztok!
Monitort keresek a gyerekeknek játékra.
Ryzen5 5600 proci és Amd Radeon RX6700xt kártya.
Max27" és jó lenne 100ezer alatt maradni.
Tudtok valamit ajánlani ezekhet a paraméterekhez? -
válasz pecsa1010 #126526 üzenetére
Videókártyát tekintve az alábbi monitorok képesek kezelni AMD FreeSync támogatás is.
Most ez lenne a legjobb választás ár/értékarányban --> [link]
Ezek már FHD felbontásuak
-kicsit kevesebbért --> Asus VG279QR
-- még ennél is kedvezőbb megoldás -->Asus VG279Q1A
-Vagy Dell G2722HSA káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Veron
addikt
Irodai munkára, kódolásra melyik lenne a jobb: Acer Nitro XV272UPbmiiprzx vagy Asus PA278QV?
Asusnál mintha kicsit magas lenne a min. fényerő (55 cd/m2), ami sötétben talán erős lehet, viszont az office szekcióban szépen szerepel rtingsen."Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
-
pecsa1010
csendes tag
válasz Luck Dragon #126527 üzenetére
Köszi.
Meg is rendeltem. -
koxos:8]
senior tag
Sziasztok!
Van egy zowie 2411P monitorom, amit le szeretnék cserélni, valami 24 colos, full hd, ips, legalább 144hz-es monitorra, illetve olyanra ami gsync kompatibilis.
Mennyi pluszt ad a gsync egy monitornál egy olyannal szemben amiben nincs? Érezni akár multis játékok közben is? Még nem volt ilyen monitorom, ezért is kérdezem. Nvidia kártyám van, freesync-es monitorral is működne ugye a gsync?
Az ips azért lenne jó mert sok videót, sorozatot filmet néznék rajta.Igazából ezeket néztem eddig:
ASUS TUF VG249Q Gaming monitor
Acer Nitro KG242YPbmiipx
MSI Optix G241 Esport gaming monitorTalán az asusba annyi a plusz, hogy bármerre fordíthatom és állíthatom mint a mostani monitorom.
Milyen monitort ajánlanátok, akár a felsoroltakon kívül.
-
Celithrandi
addikt
Köszi, de játékról van szó. 160Hz, csökkentett fényerő, max távolság
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Fail3D!
addikt
Üdv!
Segítséget kérnék. Jelenleg egy LG GP850 használok egy 6900xt vgaval. Ha lecserélném egy Acer xb273unx monitorra, a freesync hiánya miben lenne hátrány? Input lagja meg a helyi sötétítés miatt jobb lenne az acer csak a freesync hiánya miatt nem tudom elgondolkozzak e a megtartásán.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat.
-
válasz koxos:8] #126531 üzenetére
Listádon levő monitorok AMD sync kompatibilisek .
De önmagában jó választás mindegyik .
De ezen felül ajánlanám G-sync -el Dell G2422HS & Asus VG259QR duót .Fail3D
Annyira nem fogja megérni ez a csere , amennyire csak lehet .
Azt javaslom hagyd meg az LG-t .A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
zozek
tag
Köszi.
Erről esetleg valakinek van tapasztalata?
iiyama g2740hsu-b1 -
Pano
addikt
Dell S2722QC fél napos beszámoló
Kép:
- Ahogy korábban említettem, az én példányom esetében kapásból nagyon jó színekkel érkezett a panel. A fényerőn kívül semmihez nem kellett hozzányúlnom.
- Rendkívül szépek rajta a színek és TOP a képminőség. Szöveget olvasni, tartalmakat fogyasztani élmény.
- Sajnos az IPS technológiával járó hátrányokat itt se lehet megúszni: Bevilágítás jobb és a bal alsó sarokban. Szerencsére élhető, nem kirívó. A nagyon sötét jelenetek során, oldalról való fátyolos szürkülés szintúgy. Nagy kár, hogy ezeket nem tudták a mai napig megoldani.
- Betekintési szögek viszont azt átlagnál jóval jobbak.
- A válaszidőt normal-ról átállítottam fast-ra, nem tapasztaltam azt, hogy az algoritmus túltolná (nincs szellemképesedés, remegés, zajosodás stb). Extreme-re azért már nem feltétlen ajánlott rakni.
- Úgy érzem, mint ha a szememnek is jobban tetszene. Kevésbé fárad, nem érzem a szemszárazságot.Játék (főként aginor kérésére):
- Számomra a legnagyobb meglepetést az okozta, hogy ugyan a panel 60Hz, de a játék képe meglepően sima, folyamatos (Freesync be). Elmúlt pár hétben használtam két 60Hz-es IPS monitort (az full hd), de ott azért nem volt messze se ilyen folyamatos (de azért ne 144Hz élményt várjatok )
- Megnéztem, 1440p-ben játszva is kiemelkedően éles, részletgazdag a kép. Még a 1080p is egész élhető lehet. Messze nem olyan visszaesést kapunk, mint ha egy fullhd monitort levinnénk 720p-re.
Ugyan telefonnal nehéz olyan képet csinálni ami szemléltetni, de itt van egy pár fotós album aginor-nak.
Direkt nem írtam kommentet a képek alá, a játék kedvéért nem árulom el, hogy melyik a 1080p és melyik a 1440p . Csináltam a megjelenő textek élességéről is képeket.
- Egy meglehetősen pörgős, effektekben gazdag kompetitív játékkal néztem (Apex legends), ott nem tapasztaltam zavaró ghostingot vagy bármilyen mosódást, képtörést. Persze, ez nagyban függ attól, hogy az embernek milyen VGA-ja van (6700XT-vel néztem, átlag 180-200FPS 1440p-ben)Egyéb:
- Sajnos egyedül csak usb-c és tápkábel kábel jár hozzá, semmi más.
- A power led kikapcsolható. Erre szokott igény lenni.
- Hangszórókat inkább hagyjuk is.
- Kinézetre szép, a talp stabil és ergonomikus.
- A pivot-os állvány jól tart, könnyen kezelhető, nem szorul, könnyen lehet dönteni, forgatni a moncsit.Egyelőre ennyi. Remélem hasznos volt/lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Kis Samurai
tag
Huhh, köszönöm, az a Dell S2721DGFA kifejezetten tetszik!
Nincs nálam toll, sorry...
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezzel kapcsolatosan mi a vélemény? Ezt néztem ki:
Dell P2422H
Meg lehet vajon ezeket tekinteni vhol?
Hol érdemes megrendelni? (ahol eredeti, nem felújított verzió van + garit is lehet rá venni).előző Dell-em 10 és és 4 hónap talán ment... ami összességében végül is egész jó... de sajnos elromlott
Van vmi még amit érdemes tudni?
köszönöm
-
Veron
addikt
válasz Luck Dragon #126529 üzenetére
Köszönöm, köszönöm.
Nem sok az az 55 cd/m2 sötét szobába éjjel? Van egyéb best buy 27"-ban 120k Ft-ig?Egyébként felmerült a 2x22-24" setup is alternatívaként az 1x27" helyett. Valaki épp dilemmázik ezen még?
[ Szerkesztve ]
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
xStormx
újonc
Sziasztok bocsánat nem voltam elég pontos a kérdés feltevésében. A 60 hz monitoromat (VX239H) szeretném lecserélni 144 hz ,2k s monitorra. Egy asus 3070 kártya hajtaná meg
összeg amit ráköltenék 130k, csatalakozók ami a fontos a HDMI de nem baj ha más is van rajta, inkább játék céljából venném. Melyen monitorokat ajánlanátok válaszotokat előre is köszönöm. -
Fail3D!
addikt
válasz Luck Dragon #126534 üzenetére
Köszi, a javaslatot.
-
Ubul86
őstag
Sziasztok. Korábban írtam, nem jött válasz, végül berendeltem ezt a monitort: LG UltraGear 32GN650-B , akkor még olcsóbban, mikor rendeltem
Azt írják 165 hz, de én nem látom sehol se, max 144 hz-ig tudom bármelyik felbontásban állítani. Ez mitől lehet? Laptop, Lenovo 5, 3070-el, HDMI kábellel
-
sztivo
Topikgazda
-
válasz zozek #126535 üzenetére
Maga a típusról nem sok vélemény található, de ami van az egész jó.
ha jól tudom van hazai képviselete ,ami nem összetévesztendő a szervízzel. Ezzel azért számolni kell ha ezt választod.Pano
Köszi a részletes beszámolót .Kis Samurai
Gallmix
HA jól látom ez a típusú monitor kapható az Oázisnál ,ott biztosan megtudod nézni, vagy kipróbálni.Veron
Szerintem nem, de ha jelenlegi monitorod (például) maximális 250cd/m2 fényerővel rendelkezik, akkor azt osszad el 5-el és állítsd be, próbáld ki este. Ez adna egy fajta támpontot.
De ha sok is én úgy gondolom, ha blue light filteren állítasz ProArton , (4 különböző állítása van) akkor még mindig tudja fokozni a szemet érő magas fényviszonyokat.Szerintem 120-ig ez bőven jó ajánlás lenne, így ezen a téren nem tennék javaslatot.
De 24"-ban természetesen igen. csak a kérdés az , hogy magára két monitorra mekkora összeget szánnál, mert ha 120E a határ ,akkor az alábbiakat ajánlanám :
Ezek mind megfelelő választás lehet irodai környezetbe.
-Asus VZ24EHE
-Dell S2421HN & S2421H
-Benq GW2480
-Lenovo L24i-30zozek
Philipset választanám én is ezekből.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
Más , van nálam most egy Aoc 27G2G4 -es monitor aminek a Driver csomagját telepítve következő jelenség tapasztalható.
(szűz workstation+ újjónan aktívált eredeti WIN10 Pro) csak hogy az elején tisztázzuk .
Szóval telepítve Aoc driver, majd az üres asztal bármely pontján jobb egér klikk és kifagy olyan szinten az egész Windows , hogy egy trójai vírus is megirigyelné.
Emellett eltorzítja a megjelenített tartalmat is vagy jobb esetben vibrál az egész kép.Megoldás a következő, senki se frissítse az új Driver csomagot és használja tovább a mostanit vagy törölje az egész Aoc drivert. Majd Nvidia Controll Panel / vagy ennek megfelelő párját az AMD- segítségével állítsa be a számára megfelelő felbontást/bit/Hz/ és egyéb tulajdonságokat.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Iiyama G-MASTER GB3466 Ultrawide Gamer Monitor!34"/3440x1440/VA/144hz/1ms/Freesync Premium-G-sync/
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Beszámítás
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Samsung Odyssey G5 Ívelt Gamer Monitor! 32"/ 2560x1440/VA/144hz/1ms/HDR/G-sync-Freesync Premium
- Fujitsu Siemens olcsó és jó kis monitor beépített hangszóróval
- LED monitor Dahua LM22-B200S VA, 21,45" Full HD
- AOC Q34E2A Ultrawide Monitor! 34"/IPS/2560x1080/75hz/Freesync-G-sync/
- LG UltraFine 27UP85NP-W 4k monitor! 27"/3840x2160/IPS/Freesync-G-sync/HDR400/Type-C/Machez is
- LG 27UP650P-W 4k Monitor! 27"/IPS/3840x2160/HDR400/Freesync-G-sync/ DCI-P3 95%
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest