Új hozzászólás Aktív témák

  • MasterMind

    tag

    Eléggé OFF lesz, de nagyon kikívánkozik belőlem az amit ma az Oázisban tapasztaltam. Sok-sok évvel ezelőtt jártam ott utoljára, akkor sem monitorért, de azzal a tudattal mentem oda, hogy miután Monitorguruékat elnyelte a föld már jó ideje, így Oázisék az egyetlen olyan hely Pesten, ahol profi környezetben, profi körítéssel és demózással kaphatok képet a legfrissebb technológiákról testközelben.

    Anyámmal mentem, mert elsősorban neki kellene egy új monitor, de pár napja nagyon szemezek egy ASUS PG279QE-vel, így összekötöttem a kellemeset a hasznossal. Anyám full laikus, nekem az elmélet megvan, a gyakorlatban csak 1-2x láttam nagy Hz-es 2K-s ragadozókat, de érdekelte a téma, gondoltam belerázom a legfrissebb trendekbe és körbenézünk, próbálgatunk. Valamiért azt gondoltam, hogy itt nem az lesz, mintha bemennék a Media Markt-ba és végigfutom a sort a sok hulladékkal, hanem ha már egy magára valamit is adó, elsősorban monitorokkal foglalkozó szaküzlet vagyok, akkor minimum úgy állítok ki termékeket, hogy a témával csak mostanában ismerkedő átlagember a recepciós gyerek hathatós segítsége nélkül is összehasonlíthasson különböző technikai paramétereket ami a monitorokat ma annyira jellemzi. Különbségeket TN - IPS - VA, 60 - 144 - 240 Hz, esetleg 8 - 8+FRC - natív 10 bit között, vagy külön FreeSync - G-Sync / No Sync összehasonlítást. Nem mondom, hogy minden felsorolt dolognak van létjogosultsága, vagy könnyen megoldható bolti környezetben, de őszintén szólva a legapróbb törekvést sem láttam ezek egyszerű és könnyen befogadható promózására.

    Gondoltam ha már semmilyen anyag nem fut a kijelzőkön, akkor egy Windows ablakot elkezdek ráncigálni, hogy Anyámnak legalább a high refresh rate fogalmát tudjam egyébként igencsak béna módon érzékeltetni, de kiderült, hogy minimum 10 monitor fut egy gépről és majdhogynem az egér mozgatása is gondot okoz a GPU-nak. Már magát a kurzort sem volt egyszerű megtalálni, pláne nem áthúzni a kívánt kijelzőre, de utána 2 kattintásból sikerült egyszerre 3 monitort kioffolnom a 10-ből. A gyerek a pult mögül aztán kérdezte is, hogy mi történt a LED fallal. Nos, láttam már LED falat, de az nem szellősen lerakott monitorokból áll, korántsem, így lehet nem is hozzám szólt, gondoltam. Sajnos kiderült, hogy mégis, újra kellett indítani az egy szem gépet, utána helyreállt minden. Nem győztem szabadkozni, hogy hogy mertem egyáltalán hozzányúlni bármihez is. Lerítt a srácról az a fölényeskedő stílus, ahogy elképzeli, hogy nekem csak CRT-m van otthon, abból is egy szarabb és ide jövök megfektetni a rendszert... :D

    Mielőtt valaki azt gondolná, hogy csak értelmetlen fröcsögés ez a részemről, jelzem, teljesen poénra vettem az egészet, ennek ellenére is ott fogom megvenni a következő monitorom, inkább csak csalódott vagyok amiatt, hogy az egyébként igényesen kinéző üzletből hiányzik az a plusz, amitől az Oázis jogosan lehetne monopol szereplő a piacon. Az is lehet, hogy egyáltalán nem is volt ilyen szándék és nekem van totális tévképzetem a dologról, de bárhogy is legyen, többre számítottam.

Új hozzászólás Aktív témák