Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy ismerős beszereltetett egy kamera-rendszert az egyik házába, nem tudom egyenlőre hogy milyen és nem is értek ehhez a témához.
Most ott tart, hogy egy használt monitor kellene neki hozzá, nem kell hogy 24-be menjen a monitor, csak amikor éppen használja (talán 4-5 kamera van). Tudnátok ajánlani pár paramétert, amik fontosak, hogy milyen bemenetek kellenek rá, milyen képarány és felbontás a legmegfelelőbb és talán, hogy mekkora colban ami elég lenne (azt mondta annyira nagy képernyő nem kell). Az ár 7-13k között lenne. És ha még esetleg konkrétan is tudnátok ajánlani, akkor ha lehet ips vagy pva.
Köszi a segítséget! -
szasanyi
félisten
válasz Ice&Lime #104251 üzenetére
Erre így nem lehet mit mondani. Attól függ milyen az a kamerarendszer, milyen a vezérlőegysége (és esetleg szoftvere), milyen méretű és hogyan/mekkorára nagyítható) a kamerák képe,, milyen kimenet(ek) van(nak) stb.
Egyszerűbb lett volna a telepítést végző szakembertől tanácsot kérnie, aki biztosan tudott volna tanácsot adni ez ügyben is - és lehet, hogy ezt utólag is érdemes lenne megkérdeznie.[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
Főleg Ips-t .
-
Dhampir
félisten
Igen, az LG 24MP59G volt az egyik, amit eleinte kinéztem, de azt a tájékoztatást kaptam, hogy néhányat visszavittek már amiatt, mert a pixelszerkezete okán kék és narancs színeknél látványosan négyzethálóssá válik a kép. "Screen door" a hiba neve és a többi hasonló tudású 24" 75Hz IPS monitort is ezzel a panellal szerelik.
-
-
Dhampir
félisten
Igen, köszönöm, hátha mégis jó lesz, majd megmondom a leendő tulajnak, hogy fontolja meg, mert ennyiért ez jónak tűnik, főleg a régi Flatronhoz képest..
(#104258) KAMELOT
Köszönöm a tippet, egyelőre nem tudok oda eljutni, de azóta tőlük kaptam a screen door effect-re vonatkozó információt, ami miatt 60Hz-es paneleket ajánlottak, de akkor már inkább valami screen door és "durr-durr-mentes" FreeSync-est, hogy bevethető legyen egyéb fronton is. Nyilvánvalóan ilyen áron "csodákat" remélni nem lehet, ezzel tisztában vagyok.
Köszönöm szépen az eddigi segítségeteket!
-
Rasiel
senior tag
válasz bennjoe #104235 üzenetére
Félre ne értsd, nem támadásból írom, de sosem értettem, mikor a gyártó által megadott 250 cd/m2-es max. fényerővel rendelkező monitor esetében azt írják tapasztalatként, hogy "nagyon gyenge fényereje van"! Átlag felhasználáshoz 120 cd/m2-re szokták kalibrálni a monitorokat, tehát a max. fényerőnek még a felére sem. Grafikai munkára pedig ennél még kevesebbre, általában 80-100 cd/m2-re.
Ami esetedben zavaró lehetett s nagyon fáraszthatta a szemedet olvasás esetén, valamint "ködösnek" érezhetted megjelenített képet, az a "hard coating" tükröződésgátló bevonat miatt lehetett.
Ha ajánlanom kellene, akkor az ASUS VC239HE-t mondanám erre a célra. Esetleg a Dell S szériából az S2319H-t vagy S2419H-t. Utóbbi kettő fényes bevonatot kapott a matt helyett. Ha netán ez jobban bejön neked, érdemes egy próbát tenned valamelyikkel.
Írtad, hogy a filmnézés is opció lenne. Amennyiben zavar az IPS-glow effekt, akkor megnéznék egy VA panellel ellátott darabot is, pl. egy ASUS VP247HE-t, viszont kiemelném, hogy ebben az ársávban csodát, tökéletességet nem szabad várni. A Dell P szériához képest az állványfunkciók is limitáltak.[ Szerkesztve ]
-
bumper
senior tag
Oázis computernél aki kért már kalibrálást, pixelgarit mennyi ideig tartott míg megcsinálták?
Kedd délután rendeltem meg az üzletben lévő monitorra gondolván, hogy a pénteki születésnapra meg lesz, de mint most kiderült még hozzá sem kezdtek...
-
Demol
újonc
Én is az LG 24MP59G néztem ki elsőre de olvastam róla külföldi fórumokon hogy van az a bizonyos Screen door effekt hibája. Olvasgattam itt is a hozzászólásokat és látom hogy mások is észrevették ezt a problémát. Én nem szeretném vállalni a kockázatot vele. Persze lehet cserélik 30 napon belül. Nekem félig munkaeszköz is a gép ami miatt nem fér bele hogy heteket várjak az ügyintézésekre. (Korábban tablet vásárlás és elállási jog gyakorlás. 21 nap múlva fizette vissza a cég a tablet árát.) Tudnál esetleg mást ajánlani. Nem gond az hogy nem lehet magasságot állítgatni. Nem tudom mostanság melyik a menő márka. Nekem korábban csak LG meg Samsung monitorjaim voltak. Az LG mindig hibátlan volt. De jöhet bármi ami jó és megbízható. A lényeg a tartóssága. 5-7 évet bírjon legalább.
-
Dhampir
félisten
válasz KAMELOT #104269 üzenetére
Kisebb vagyont számomra sem érne meg egy általános felhasználásra szánt monitor.
Természetesen az más eset, ha professzionális felhasználásra kellene.
A Flatron után vélhetően az előzményekben felhozott és ajánlott korszerűbb monitorok már így is "hiperugrást" jelenthetnek.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Szeretnék venni egy új monitort,de nem tudom milyet.
Jelenleg egy 24" TN paneles van (ami behalt)Nem játszom,csak net és filmezésre használom a gépet(néha hobbi ps,de nem számottevő).Szeretnék egy picit nagyobbat,egy jobb panellel rendelkezőt és gondolkodom van-e értelme 4k monitorra váltani? (mivel ez jelentősen megdobja az árat,de jó lenne 4k-ban filmezni )
-
Tomko78
őstag
válasz ToBeY #104274 üzenetére
De a lényeget nem írtad a keret rá , mert persze jobb egy 4K monitor de azért ott már ár is van meg azért egy jobb vga is kell tudom nem játékra kell neked ,nekem egy 27 " 1080p monitor van amit kb 80 cm nézek és nekem ez már bőven jó játékra és filmre is pl itt van egy igaz ez nem 27 " [link]
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
X2N
őstag
válasz ToBeY #104276 üzenetére
Filmezésre én ezt tudnám elképzelni ennyi pénzért, sajnos nem 4k, és 21:9-es monitor ritka VA panellel: LG 29WK600-W
[ Szerkesztve ]
-
Luger67
csendes tag
Kis zöld emberkés boltban megint rendelhető az LG 27GL850-B monitor. Idáig még rendelni sem lehetett.
10 perce még volt egy bontott is kb. 10e olcsóbban , de valaki pillanatok alatt elvitte.
Azt írják, ha már a kosárban van hogy "Kérés esetén 4 napon belül megrendeljük" -
X2N
őstag
válasz Luger67 #104278 üzenetére
Én inkább ezt próbálnám: https://us.msi.com/Monitor/Optix-MAG272QR/Specification
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Fotós/videós munkára tudtok ennél jobb ajánlatot ilyen árban: Dell U3219Q?
Fontos lenne a széles színtér (AdobeRGB nyomtatáshoz), fontos lenne a 10 bit és/vagy 3D LUT, jó lenne mindezt 4K-ban és örülnék a HDR-nek is. Érdekelne még 21:9-es monitor is, de azok közül nem ismerek jókat hasonló árban.
Köszi! -
Amerigo57
őstag
válasz Grizzly87 #104236 üzenetére
Grizzly87
Szinte annyira egyformák a technikai paraméterek ,
a nemzetközi teszteredmények , a vásárlói vélemények,
hogy ezt csak Brekk tudná megmondani a
sivatagos boltban.
Link:" (#104236) Grizzly87
Sziasztok!
Kettő közül melyikre szavaztok? :F
- Dell UP2716D
- BENQ SW2700PT " -
DarthPeeter
aktív tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt állok és szükségem volna a tanacsaitokra.
Elsősorban fps játékokra használnám, a színvilág így annyira nem elsődleges. Amit szeretnék :
24"
144hz
G-sync kompatibilitás ( tudtommal sok freesync monitor tudja már)
60.000Ft alatt keresek, tudom ez max belépőszint, de ennél többet nem tudok rá szánni.
Előre is köszönöm a válaszaitokat! -
Hauptmann
addikt
Használ valaki 4K monitort játék alatt FHD-ban? Nem natív felbontás ugyan, de mivel 4 pixel tesz ki 1-et FHD esetén, elvileg annyira nem lehet szar a kép, vagy mégis?
Mert ha használható a dolog, akkor lehet, elengedem a 144 Hz-es FHD vonalat, és inkább veszek egy 60 Hz-es 4K monitort.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Na, akkor 60 Hz, IPS, 4K vonalon mi, ami ajánlott 27" méretben? A 32" már túl nagy lenne.
[ Szerkesztve ]
-
DarthPeeter
aktív tag
Most vettem észre, hogy ez ívelt. Használtok ilyet játékhoz? Nem zavaró vagy simán meg lehet szokni?
-
Tomko78
őstag
válasz DarthPeeter #104299 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem zavaró az ívelt monitor nekem még jobban is tetszik mint a sík
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/10bit/144hz/1ms/G-sync-Freesync/HDR1000/KOnzolhoz is!
- - 38% LG 25UM57-P - 25" 21:9 ultrawide / IPS / 99% sRGB / Flicker Save / Dual Link +GARANCIA +SZLA
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Samsung Odyssey G5 27 ívelt 165Hz WQHD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest