Hirdetés
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Diablo IV
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
kacsento1
senior tag
válasz HookR #103537 üzenetére
Letöltöttem az oldalról is, és a saját telepítő lemezéről is, de egyikkel se megy. Ami viszont érdekes, hogy mindkét illesztőt ha telepítem, akkor Aoc Q3279WG5B típust ír a monitorra, ami ugye nem az.
Az alaplap gyári oldalán viszont ezt találtam, lehet mégse támogatja hdmi-n:
Videokártyák
- Integrated AMD Radeon HD 7000 series graphics in A-series APU
- DirectX 11, Pixel Shader 5.0
- Max. shared memory 2GB
- Three graphics output options: D-Sub, DVI-D and HDMI
- Supports HDMI Technology with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports Dual-link DVI with max. resolution up to 2560x1600 @ 75Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1600 @ 60Hz
- Supports Auto Lip Sync, Deep Color (12bpc), xvYCC and HBR (High Bit Rate Audio) with HDMI (Compliant HDMI monitor is required)
- Supports Blu-ray Stereoscopic 3D with HDMI
- Supports AMD Steady Video™ 2.0: New video post processing capability for automatic jitter reduction on home/online video
- Supports HDCP function with DVI and HDMI ports
- Supports Full HD 1080p Blu-ray (BD) / HD-DVD playback with DVI and HDMI ports[ Szerkesztve ]
-
gedikart
aktív tag
válasz kacsento1 #103551 üzenetére
Érdkesek ezek a leírások. Az én alaplapomnál:
Supports HDMI with max. resolution up to 4K x 2K (4096x2160) @ 24Hz / (3840x2160) @ 30Hz
- Supports DVI-D with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
Viszonta processzor leírása nem tér ki a DVI-re. És az alaplapon nem single csatlakozó van. Most akkor mi tiltja a dual linket? -
apcsagi
csendes tag
Az ASUS VG279Q monitorhoz van gyárilag DisplayPort kábel?
WOT
-
Sasos
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni monitorvásárlás kapcsán.
Gyereknek kellene főként játékra, 60-70k körüli kerettel.
Egy GTX1050Ti lenne alatta, Ryzen 5 2600-al támogatva, ha ez számít.Előre is köszönöm.
-
RoliHero
tag
válasz Qtya123 #103559 üzenetére
Igen valószínűleg az lehet a hiány oka.
Ha egy áron lenne a Gigabyte Aorus AD27QD akkor megrendelném azt, de sajnos nekem ennek az ára már túl sok.
A másik opció nekem Acer Nitro Vg271up. De remélem januárban megkapom az LG-t a rendelt áron.
Írtam emailt is alzának, hogy akkor mi a helyzet, ha ott is megerősitik azt amit telefonba mondtak akkor megvárom a január, februárt. Ha nem akkor marad az Acer.
Azonban, ha valaki tud jobb vagy hasonló opciót szívesen meghallgattom.
[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max* Ryzen 7 5800X*RX6700XT Nitro+* Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz* Acer Nitro VG271UP
-
HookR
addikt
válasz bobalazs #103552 üzenetére
(1) A monitora 2560x1440@75Hz-et tud és van rajta Dual link DVI-D csatlakozó is.
(2) A linked tanúsága szerint (és ahogy te magad is írod) a HD 7540D-vel felvértezett A6 5400K APU digitálisan maximum 2560x1600-at támogat. Ez a 16:10-es arányú megfelelője a 16:9-es 2560x1440-nek. Utóbbi 10%-kal kevesebb pixelt jelent, azaz kisebb a sávszélességigénye. Egyedül a maximális frissítési érték nem derül ki, esetleg annál lehetnek meglepetések.
(3) Az alaplap (a leírás alapján) szintén tudja:
- HDMI -> max. 1920x1200@60Hz
- Dual-link DVI -> max. 2560x1600@75Hz
- D-Sub -> max. 1920x1600@60Hz
(4) (#103535) kacsento1: "Próbáltam dvi-hdmi kábellel és hdmi-hdmi kábellel is."
Tehát Dual link DVI-D <-> Dual link DVI-D kábellel még nem próbálta.
Felmerül a kérdés, hogy ezek után miből gondolod, hogy nem támogatja?▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
kacsento1
senior tag
válasz HookR #103561 üzenetére
Köszönöm a kimerítő és megnyugtató választ. Így van, Dual link DVI-D <-> Dual link DVI-D kábellel még nem próbáltam, most voltam beszerző úton, de semmi nincs nyitva nálunk sajnos, ezért holnapra marad. Holnap jelentkezem amint meglesz a kábel. Rendes tőletek, hogy így probáltok segíteni nekünk, kevésbé hozzáértőknek!
-
Szabix01
tag
Szeretnék olyan 35-45k max ár körül vásárolni monitort, játszani azért szoktam nem komoly szintén de szeretek így az szempont hogy kicsit vevő legyen rá a monitor illetve ezen kívül még sorozat és film nézés így ha lehet min 23" szeretnék ebben a kategóriában.
Kerhetek ajánlatokat?"Mindenki feszeng a kamura. Mindenki gengszter. Mindenki modell. Mindenki tökéletes."
-
atuci
őstag
Sziasztok!
Végre tönkrement a 24" monitorom, és most "legálisan" lecserélhetem.
A felhasználás normál, semmi extra, néha WoT, film és net, néha egy kis excel és hasonlók.
A vga-m egy gtx 2060 6GB, én egy széles, min. 29es de inkább 34-es monitort szeretnék.Hosszútávra tervezek, a márka mindegy.
Mit lenne érdemes megnéznem, tudtok ajánlani pár típust?Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok
Acer Nitro VG240YP jelenleg 69.900 Oazison. Ennyi penzert van barmi gyengesege, ami miatt nem ajanlott, s nem szabad megvenni?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bjørgersson #103567 üzenetére
negatívumok: [link]
input lag - slow response time - MPRT (backlight strobing modedal mérhettek gyárilag 1 ms-t, de az meg gáz szvsz lásd 02:44nél)
6bit + frc -nem natív 8 bites
noticeable banding in gradients -látható sávozódás a gradienseknél
gamma gyenge
some colors, blues are pixelated, graininess - szemcsés/pixeles a kék szin (03:41nél)
srgb 95% míg tn sokszor a 100%ot közelíti
talapzat nem látszik valami stabilnak
nincs display port[ Szerkesztve ]
-
dragon1993
őstag
Én az Aoc 24G2U-ra várok helyette
-
bobalazs
nagyúr
A tesztelő szerint ez jobban megéri.
(mondjuk sztem tn panel miatt annyira nem, de ha csak játékra veszed, megérheti)[ Szerkesztve ]
-
-FLY->
őstag
Acer nitro (innolux) szériát érintő villódzás még jellemző?
Reddit-en és az Acer értekezéseknél olvastam, hogy annyi a hivatalos válasz, küldjék vissza, kicserélik. Gondolom akkor ez nem fw probléma, hanem egy jelentős részük szimplán szar ezeknek a monitoroknak. Kérdés, hogy léptek-e azóta valamit a hiba ellen, az újabb gyártásúaknál, vagy nem érdekli őket.
Valaki tud erről valamit? -
pigatt
őstag
Sziasztok!
Tervezek állványt venni a PG279Q monitoromhoz. Ezek mennyire stabilak, mert nem szeretném, hogy játék közben ilyen apró "kilengési" legyenek a monitornak. Egyenlőre ezt néztem ki.
i9 / 4080 / 32"
-
Bjørgersson
félisten
válasz bobalazs #103568 üzenetére
Koszonom! Akkor varok turelmesen tovabb egy megbizhato IPS-re. TN ingyen sem kellene.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
atua
aktív tag
Semmi baja annak a monitornak, szerintem véleményt is találsz róla itt a topikban. Ráadásul jelenleg ez az egyetlen kapható IPS, 144Hz monitor ebben a méretben.
Viszont, ha nem sürgős, várj, jövő év elején érkezik a többi versenyző ebben a kategóriában. -
Meridius11
aktív tag
Ha jól értem, az Acer 5 év háztól-házig garanciát biztosít minden Magyarországon forgalmazott Nitro monitorra? Mi a helyzet azokkal a boltokkal, ahol mégis 12 hónap van feltüntetve?
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz Meridius11 #103578 üzenetére
Ott 12 hónap van, máshol szerzik be.
-
Bjørgersson
félisten
Eddig raert, nem most fogom elkapkodni a vasarlast, hogy megveszem az elso olcsobb IPS-t.
-
Dan-szan
senior tag
Üdv srácok.
Erre #103521 valaki ?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
őstag
válasz pigatt #103572 üzenetére
3 napja vettem egy ilyet, ugyan itt. Ajánlom! Az iPon még 5 év garanciával adja, de a gyártó amúgy már csak kettőt vállalna rá. Pár éve még a gyári is 5 év volt egyébként. Minőségben hozza az Ergotront.
Eredetileg Ergotron MXV-t akartam, de mivel azt polírozott vagy fekete színben - mivel már kifutó széria - nem tudták beszerezni az Oázisban, lett ez.
"Less but better" - Dieter Rams
-
Mclovin
senior tag
válasz Komplikato #103575 üzenetére
Makó és Jeruzsálem a két monitor (VG240Y és VG240YP), még csak nem is ugyanaz panel. Ugyanazt a panelt kapta amúgy VG240YP és az AOC 24G2U is. AOC talpban erősebb.
[ Szerkesztve ]
-
begunner16
csendes újonc
Sziasztok!
Olyan monitort keresek képszerkesztésre és videóvágásra, 24" vagy 27" méretben, ami a legalkalmasabb az 50 ezer ft alatti árkategóriában. Egy külföldi fórumon ajánlották a Samsung C24F390FHU nevű monitort. Ezenkívül még találtam a HP 27ea-t (X6W32AA) is. Ezek közül valamelyik alkalmas lenne a feladatra, vagy tudnátok egy jobbat ajánlani az árkategórián belül?
Előre is köszönöm! -
őstag
Sziasztok!
Ha 3440x1440 21:9 100+Hz IPS monitorra vágyom, akkor van ennél jobb?
34" Dell AW3418DW Alienware - 285-ért adják most, máshol minenhol 300 felett van. Ez egy jó akció vagy van jobb vétel?
[ Szerkesztve ]
-
Ijk
nagyúr
Egyre nehezebb döntenem. Hátha majd elolvassa valaki tapasztalt.
40" UHD VA Philips helyett akarok most kisebb IPS-t, néha stratégiajáték, hobbi fotózás, általános felhasználás.1. ASUS PB27UQ
+UHD, Freesync
2. NEC EA271Q
+Prad-on elég jónak hozták ki, NEC
3. Acer B277Ubmiipprzx
+75Hz, olcsóbb az előző kettőnél, kicsit jobb kontraszt/人◕ ‿‿ ◕人\
-
HookR
addikt
"Refresh rate: 75Hz (60Hz in 4K)" - kitguru.net
Ha 4K-n nem is, de legalább kisebb felbontáson tudja a 75Hz-et. Már ez is előrelépés.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Lagolit
tag
Szevasztok,
Szeretnék egy 4K-s monitort venni, ami a következőkkel bír:
Nem ívelt és hangszóró sincs benne
28"- 32" képátló
16:9 vagy 16:10 képarány
150.000-be belefér
Bármilyen VESA felfogatásEzeket néztem ki:
AOC U3277PWQU
SAMSUNG U32H850UJátékra és filmnézésre használnám.
Ahogy néztem ebben kategóriában javarész AMVA/VA és TN panelek vannak, ezekről mik a vélemények mostanság?
Érdemes ekkora képátlónál többet rászánni a monitorra? -
HookR
addikt
"Ezt meg max visszaveszem játékokban, képszerkesztéshez meg elég a 60Hz is."
Igen, simán lehet élhető kompromisszum. Ám mindenképp érdemes utánaolvasni, hogy pontosan milyen feltételekkel tudja a 75Hz-et.
Ami még hirtelen eszembe jut, mint járulékos következmény, az a felskálázás módja. A játék vagy a dVGA driver által végzett felskálázás nem járható út (hisz csak a kisebb felbontás fér át a kanócon), azt ilyen esetben mindenképp a monitorra kell bízni. Nem tudom milyen minőségi különbség van közöttük.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
zsirimiri
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemesebb választani?
1.Dell Alienware AW2518HF
2.GIGABYTE Aorus CV27FJátékra használnám, plusz általános használatra, szóval ezért gondolkozom azon, hogy inkább a gigabyte-ot választom, a VA panel miatt(szebb szinek).
Koszi!
-
dogpatch06
csendes tag
Sziasztok!
A jelenlegi kettő Dell U2212HM monitoromat cserélném újabbakra (ismét kettőre), mivel új gépe összerakását / beszerzését tervezem. Megjegyzem, a jelenlegiekkel maximálisan meg vagyok elégedve, szerintem jó minőségűek, megbízhatóak nem volt velük gondom, de ez a kettő megy az asszonynak videokártyástul.
A gépet - ezzel a képernyőket is - főleg játékra, 3D tervezésre, filmnézésre ill. hobbi fotózásra használom.
Mit tudtok ajánlani?
A válaszokat és hozzászólásokat előre is köszönöm!
-
Attila198506
csendes tag
válasz dragon1993 #103596 üzenetére
Én berendeltem a nitrot... Holnap érkezik...majd írok h mik a tapasztalatok!
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Tv-tunerrel rendelkező monitort szeretnék venni. A lényeg,hogy 24 collnál nagyobb legyen, lehetőleg minél kisebb kávával rendelkezzen. Szerintem 27-es lenne az igazi. Úgy látom nem sok opcióm van..
Vagy ahogy az összefoglalóban írják...jobb egy külső tunert venni? De akkor kérdés, hogy milyet?Köszönettel,
Dani
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- További aktív témák...
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Dell Alienware AW3225QF OLED Gaming Monitor! 240Hz / 0.03ms / 3840x2160 /
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- LG 27MR400 Monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs