Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek,
Egy gyors kérdésem lenne. Most lett a gépem upgradelve: Egy i9 9900k-s procival és egy Msi RTX 2080 Ti gaming X trio-val. Jelen pillanatban egy ASUS PG258q Monitorom van,amivel tökéletesen meg vagyok elégedve,de gondolkoztam,hogy egy ilyen config-hoz lehet hogy érdemsesebb lenne egy jobb monitorba befektetni.144hz-en és gsync-szel szoktam játszani. Érdemes cserélnem a monitort s ha igen milyenre?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Albigator
őstag
Hali!
Mennyi értelme van az oázisos normál/prémium kalibrálásnak? (Nem munkára kell nekem monitor.) Meg a pixelgarin is gondolkodom de ezt kicsit gáznak tartom.
2 héten belül el tudok állni utána meg csak nem lesz baja, ugye? De lehet tévedek ez ügyben.Amiket nézegetek 1440p-ben:
LG 27gl850-b és Acer Nitro XV272UPbmiiprzx.
Utóbbi előnye h kicsit olcsóbb és 5 év garit adnak rá, nem 3-at.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
24 vagy 27 colos full hd IPS, flicker free-s monitorokkal szemezgetek egy ideje. Alap felhasználás, adminisztrációs munkákkal, kevés single játék egy RX570-en. Minden más játék igényt kielégít a Xbox One X-em
AOC 27V2Q és ACER NITRO VG270BMIIX (5 év gari) a 2 verzió, de akkor már +20-ért ott a 144 Hz-es AOC 27G2U pivot funkcióval és USB hubbal, de csak 3 év garival.
Ti melyik verziót választanátok és miért?
A másik kérdés, hogy mekkora távolságra ajánlott egy 27-es monitor? 70 cm körül van gépelésnél, játétéknál ez 100-120 cm. Vagy erre a távolságra még a 24-esek ajánlottak?
Válaszokat előre is köszi szépen![ Szerkesztve ]
-
laca71
aktív tag
Sziasztok
A két monitor közül melyik az elfogadható minőség otthoni használatra, semmi játék csak kép és video szerkesztgetés amatőr módon..
Melyiket vennétek?s24f350fhu vs s24d330h
-
atua
aktív tag
válasz Selynelar #104656 üzenetére
Főként játékra. - Ez sokat nem segít
Kompetitív online lövelde, ahol a gyorsaság a legfontosabb? Ez még mindig a TN panel lesz, minden hátránya ellenére.
Ha nem tolod ilyen komolyan, akkor IPS.Van valami oka, hogy ragaszkodsz a g-sync-hez? Vagy csak nem tudod, hogy már nem feltétlenül kell dedikált g-sync az nvidia kártyákhoz?
Btw az aktuális kedvenc a kategóriában a LG 27GL850, mások szerint az ASUS VG27AQ
-
-
-
harry
veterán
Sziasztok!
Uj monitor vasarlashoz kernek tanacsot.
Parameterek:
- 23" vagy 24"
- nem TN panel
- Freesync
- min. 2 digitalis bemenet
- allithato magassag
- inkabb 1080p felbontas, mint felette
- matt
- PWM mentes vilagitasKerdeses:
- kepfrissites, ha mar freesync, akkor esetleg 60 felett, de nem lenyeges
- keparany, nem zarnek ki valamilyen szelesebb monitort sem akarFelhasznalas:
- jatekok: Warframe, LoL
- net, office, youtube, szokasos
- VGA: Sapphire RX580 Nitro+ 8GBEgyebek:
- Ár: passz, gyanitom 50k korul bele kene ferjunk, nem baj ha kevesebb, de erdekel dragabb is ha indokolt. Az osszefoglalo nem tunik tul frissnek.Koszi!
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Selynelar
aktív tag
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Kimondottan, csak és kizárólag Photoshop képfeldolgozási, grafikai munkára 150.000 forint körüli összegért milyen monitort tudtok ajánlani, egy középkorú felhasználónak?
Preferáltan az ALZA, Konzolvilág, esetleg a PCX kínálatából.
Én valami IPS paneles, 27 colos modellre gondoltam, talán DELL, HP, vagy Philips palettájáról, de nem vagyok biztos benne, hogy melyik lenne megfelelő.
A PIVOT módba forgatható talapzat is hasznos volna szerintem.
Tudtok ebben segíteni, kérlek?
Köszi előre is!
Üdv: Piftuka"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz KAMELOT #104619 üzenetére
Egy kérdés:
- Multimédiás célokra, ritka "kocajátékra" nem jár jobban egy kontrasztosabb VA paneles példánnyal?
A megadott árkategóriában ezekből is rendelkezésre áll pár igen korrekt alternatíva, nemde?"Aquila non captat muscas."
-
Ace owner
addikt
Sziasztok!
100ezerig keresek 144hz 27colos fhd monitort. 1070ti hajtja majd és leginkább sötétben használnám. Gondolom akkor a VA panel lenne célszerűbb. Tudtok ajánlani valamit? Most egy fhd lg tv-t használok talán 32col körüli. Ehhez képest bármi megváltás lenne de szeretném a legjobbat ár értek aránybanGalaxy Fold 4
-
gti3
csendes tag
Sziasztok!
1080p felbontású, 27"-es méretű ips monitort keresek 50-60ezres árkategóriában. Esetleg van ebbe a kategóriába bevált márka, típus ami megbízhatóbb, nincs vele garis nyűg? Belépő LG már járt nálam, nem vált be, most épp a Benq GW2780-al szemezek.
-
AMDaZERG_1
senior tag
Feladtam Alza megrendelést, ami ide-oda változtatta a várható érkezés dátumát.
Sivatagos boltban ma át is vettem LG 27GL850-B (kopp-kopp-kopp) hibamentes monitort!
Érdemes volt várni! Tényleg szép képet biztosít!
Köszi (#104623) Luger67![ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Luger67
csendes tag
válasz AMDaZERG_1 #104673 üzenetére
Szívesen
-
jozsef83
tag
Akkor mégegyszer háta valaki válaszol:
Sziasztok.
200k körül melyik monitor a best buy 32collos méretben IPS panelesek közül? Általános felhasznállásra kéne jó ha tudja a 4k. -
harry
veterán
Az LG jól hangzik köszi, még kitalálom mennyire fontos az állvány.
Viszont ha ragaszkodnék hozzá + esetleg a (60nál) magasabb képfrissítéshez is, akkor máris +20-30k körül járunk? Érdekel ez a lehetőség is, monitort nem pár évre veszünk, csak meglepett kicsit, de ki nem zárnám, csak érdekel minek-mekkora a felára.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Piftuka
veterán
válasz KAMELOT #104674 üzenetére
Köszi az info-t!
- Jó dolgokat írnak erről a típusról... Határozottan tetszik.
-->4K-s kivitelben is van esetleg ajánlat a grafikus monitorra, vagy túl nagy kompromisszumot kellene kötni a megadott árkategória miatt?
(A másik témát illetően... Yeffy a saját bevallása alapján "kocagamer"; csak ritkán játszik a géppel, első sorban más multimédiás feladatra használja.
Az biztos, hogy én mozizni, dolgozni, netezni 10-ből 10-szer inkább egy jobb VA paneles monitort választanék ilyen feladatra. Nincs IPS glow, és a "panell lottón" is jobb esély van egy homogén példányra, felhősödés és sávosodás nélkül. A fekete szint és a kontraszt pedig összehasonlíthatatlanul jobb.)"Aquila non captat muscas."
-
Yeffy
veterán
válasz Piftuka #104670 üzenetére
lehetseges, de egyreszt a koca jatekoskodas eselyesen csak ideiglenes lesz, masreszt IPS-t hasznalok evek ota meloban is (DELL), laposomon is (Clevo), ezeket latom legkozelebbinek a regi szep idok CRT-inek minosegehez, meg az IPS glow-val kockaztatva is nekem osszessegeben jobban bejonnek, mint az a nehany VA, amit lattam egy ket eve.
de persze nyomos ervekkel meggyozheto vagyok.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
*Ropi*
félisten
válasz Piftuka #104668 üzenetére
Valamit nem értek: ha "kimondottan, csak és kizárólag Photoshop képfeldolgozási, grafikai munkára" keresel monitort, akkor miért IPS-t szeretnél? Miközben pár hozzászólással lejjebb Te magad is VA panelt ajánlottál grafikához. Feltételezem szeretnél valódi feketéket látni, nem csak a szürke 50 árnyalatát.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Albigator
őstag
-
atua
aktív tag
válasz jozsef83 #104676 üzenetére
200k alatt nincs 4K-s, 250k-ig ezek vannak: [link]
(#104677) harry
Ez esetben az AOC 24G2U 144Hz-es monitort mondanám, ha majd újra kapható lesz. Reálisan 65k körül lenne az ára, ha lesz végre normális készlet.(#104689) Albigator
Egyesek szerint semmi értelme, én biztos, hogy kalibrálva és pixelgarival fogom venni az új monitoromat. Neked kell eldönteni, hogy ez neked megéri-e a felárat. -
l.skywalker
félisten
válasz l.skywalker #101347 üzenetére
Samsung U28E590D
+1 tapasztalatSaját hozzá nem értésem végett sikerült olyan monitort vásárolnom, amelyikben nem támogatott a HDCP 2.2-t így 4K-s videó lejátszására nem alkalmas, csak játék és állókép megjelenítése megy 4K-ban.
A videók (local, stream, etc...) mind 1080p-ben "maradnak"
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.
-
Qtya123
őstag
válasz Albigator #104692 üzenetére
Képminőségben nincs igazán difi a kettő között. A válaszidőkben jobb egy kicsit az LG.
Nekem még az is pozitívum, hogy az Acer esetében nem lehet otthon firmware-t frissíteni, míg az LG-nél igen. Pont most csináltam meg rajta én is. Jelezte a szoftver, hogy van új firmware és kb 8 perc alatt meg is volt az update.Korábban pl az XV272UP monitorhoz jött egy frissítés, amivel ment a freesync+HDR. Ha valaki szerette volna, hogy működjön, akkor a szervizbe kell küldeni, hogy ott frissítsék.
Továbbá nem nagy dolog, de az LG 1.4 DP miatt képes átvinni 144 Hz-en a 10 bitet (8bit+frc), az Acer az 1.2 DP miatt 120 Hz-ig tudja ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Khaosz55
addikt
válasz Yeffy #104680 üzenetére
Ha IPS-t használsz évek óra akkor IPS-t vegyél.
Én is IPS-t használok, most vettem egy Alinware 34-es monitort. Előtte megnéztem egy AOC 35-ös VA paneles monitort. Egyből láttam, hogy a színek nem olyan jók mint az IPS-en.Szerintem az IPS glow akkor zavaró ha vak sötétbe használod a monitort, akkor zavaróan látszik. Nekem viszont akkor kiüti a szememet a kép ezért nekem vagy fel van kapcsolva valami gyenge fény vagy a monitor mögött van fény. VA panel feketéje jobb, de amíg a környezet nem vak sötét kb nem számít. Néztem én VA-t környezeti fényben és nem volt jobb a feketéje max ha lekapcsolod a fényeket. VA-t max TV-ben vennék.
Kb olyan mint projektornál ha nem csinálsz sötétséget nem is lesz feketéd.
Véleményem szerint mindent összegezve a IPS-nek max a glow a problémája, minden másban ránézésre már jobb képe van mint a VA panelnak, és nem kell hozzá csúcs IPS panelt venni. Van 24"-os 27"-os és egy LG 34-es WFHD monitorom mindegyik IPS és remek képe van.
Az tudja valaki mi a különbség a IPS és a Nano IPS között képminőségre?
-
Hunner
senior tag
válasz Khaosz55 #104696 üzenetére
LG’s Nano IPS technology involves nanoparticles which are applied to a LED backlight of an IPS-panel display. These particles absorb excessive light wavelengths in order to increase color gamut of a display.
In comparison to standard IPS displays which cover ~100% of the sRGB color space, Nano IPS displays have an extended gamut of ~135% sRGB or 98% DCI-P3 which allows them to deliver more vibrant and lifelike colors that are, among other things, essential for an immersive HDR (High Dynamic Range) viewing experience. (https://www.displayninja.com/what-is-nano-ips/)
Nano IPS-sel jobb színhűséget lehet elérni, mert bővebb színskálát tud lefedni.
[ Szerkesztve ]
Oneplus 8 Pro - Canon EOS 600D - EOS M50 - Sigma 18-200 f/3.5-6.3 DC OS HSM II - Canon 50 f/1.8 STM
-
Luger67
csendes tag
Én nem tudom, de találtam egy cikket a Displayninja-n. Linkelem fordítóval
Mi a Nano IPS? -
RoliHero
tag
válasz Qtya123 #104694 üzenetére
Szia!
Nekem az Acer van csak az a verzió amin nem lehet állítani a magasságot.
Vg271up.Hdmi kábellel használom a 144hz miatt. Így akkor nincs 10 bit, ha jól értelmezem. Gyakorlatban ez milyen hátránnyal jár? Szinte csak játékra használom. Van jelentősége?
MSI B450 Tomahawk Max* Ryzen 7 5800X*RX6700XT Nitro+* Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz* Acer Nitro VG271UP
-
kizio
csendes tag
Sziasztok !
Tudnátok ajánlani egy displayport kábelt 240hz es monitorhoz?
Kb 1,5-2m es elég lenne.
Köszönöm a segítséget !
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest