Új hozzászólás Aktív témák

  • kutyek

    senior tag

    válasz adler741 #26279 üzenetére

    Normális minőségű (azaz nem hulladék, noname, filléres) külső USB kártyák szerintem egyformán jól szólnak, ha a software (lejátszó, driver, rendszer mixer) nem nyúl bele hangba, pl. WASAPI exclusive módban azonos hangerőn, azonos lejátszóval nem hiszem, hogy vakteszten meg tudnánk őket különböztetni.

    Másrészt a belső, nem stúdió célra szánt kártyák többnyire játék/térhangzás témára fókuszálnak, ezért simán belenyúlhat a driver a hangba.

    Harmadrészt egy PC belseje a legkevésbé ideális hely egy DAC számára, rengeteg vezetett/sugárzott zaj terheli a kimenő analóg jelet. Emiatt ha biztosra akarsz menni, érdemes a DAC-ot "házon kívülre" tenni, hiszen ezek az analóg zajok a digitális jelutat (akár USB, akár coax / TOSLINK) nem terhelik.

    Persze ettől még az alaplapi is szólhat jól, ha nincs vele zavaró probléma, használd nyugodtan. Ha jobbra vágysz, én valamilyen külső USB DAC-ra váltanék.

    A "dögös" hangzás nem tudom, mit takar, de a hangszín tetszés szerinti beállítására egy jó parametric EQ (pl. EQ APO / Peace) a legalkalmasabb. Az igazi "dögösség" elsősorban az erősítő-hangsugárzó pároson múlik, no meg az otthoni akusztikai viszonyokon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák