Új hozzászólás Aktív témák

  • WN31RD

    addikt

    válasz SalvadorLynx #1861 üzenetére

    Jól látod.

    Nem kizárt, hogy lenne valamilyen minimális javulás a hangminőségben, főleg ha kifejezetten azt füleled, akkor feltűnhet, de hogy megéri-e, az már nagyon kétséges. Ha az lenne a helyzet, hogy megvetted a létező legjobb hangfalat, ami befér a szobádba, és még mindig maradt pénzed, nyilván vennél hozzá egy nagyon jó hangkártyát is miért ne alapon. Viszont a legtöbb esetben nincs annyi pénze ilyesmire az embernek, hogy szabadon válogathasson, hanem ami pénzt az egyik komponensre szánja, azt a másiktól veszi el.

    Szerintem hangkártyára költeni addig, amíg hangfalak is kívánnivalót hagynak maguk után, nem éri meg (kivéve, ha kifejezetten rossz, rendkívül zajos stb. a régi hangkártya, vagy, ha játékok miatt kell, utóbbihoz nem értek). Hangkártyát venni persze sokkal egyszerűbb, relatíve olcsóbb, és amikor az ember úgy van vele, hogy a hangfalra már nem szívesen adna ki jelentősebb összeget, reménykedik benne, hogy egy kisebb befektetéssel, a hangkártyát fejlesztve, majd komoly javulást érhet el. Nem fog... Szerintem jobban jársz, ha félreteszed, amit most a hangkártyára szánnál, és majd ha idővel elég összegyűlt, és hangfalvásárlásra adod a fejed, akkor minél jobbat választasz. Ezek a legfeljebb néhány száz dolláros "mezei 5.1-es" hangrendszerek elég komolytalan kis cuccok jellemzően (sokaknak persze tökéletesen megfelelnek, és nincs is ezzel gond), ennél sokkal feljebb lehetne menni minőségben (és árban), mielőtt a hangkártya lenne a szűk keresztmetszet.

    (Én is végigjártam ezeket a lépcsőket, nem a levegőbe beszélek. Ma már könnyedén vehetnék ezer dollárért hangkártyát, és lenne is mihez kötni, de egyszerűen semmi értelmét nem látom.)

    ''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

Új hozzászólás Aktív témák