Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyingsoul
veterán
válasz kraken #12948 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Én sem vagyok egy audiophil de szertnék jobb hangzást a szobámba. Mind zenére, filmezésre, játékra egyenlően jót. Nem kell semmiben kiemelkedőnek lennie mert ezeket a dolgokat kb egyenlő mértékben használom és mind ugyanolyan fontos nekem.
Ezen felül az egyetlen fontos dolog számomra a felvételi minőség. Sokat teamspeakelek és ahogy írtam is: szeretnék streamelni és podcastelni blogjaimon. Nem tudom, hogy az a zajszűrés, amit a lapon alkalmaznak, mennyire szűri ki a proceszorhangot csak emiatt vannak aggályaim. Esetleg felvét minőséget tudnál mondani, hogy nálad milyen?
Én egy ilyen logitech asztali mikit használok jelenleg, de förtelmes a hangminőség. Nem tudom, hogy a mikimmel van baj vagy a jelenlegi alaplapi hangvezérlővel, de +30 boost is rajtavan a windows beállításokban és teamspeaken igy is panaszkodnak a halkságára. Skypon jó, de azt ismerjük, hogy ott állítgatja a hangerőt magának. Vettem fel vele párszor saját beszédhangomat (videó kommentáláshoz) és azt vettem észre, hogy az életszerű hanggal még köszönő viszonyban sincs. Nem énekelni akarok, csak kb azt elérni, hogy valamennyire hasonlítson a hangom a sajátomra.[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
kraken
tag
válasz Dyingsoul #12952 üzenetére
Sajnos mikrofonnal nem próbáltam ki..de én azt mondanám hogy akkor vegyél másik hangkarit ha a mikrofon dolgot nem tudod a mostani alaplapival megfelelően megoldani..Számomra kicsit csalódás volt a hangkari, de te is tudod ahány fül annyi vélemény ..talán egy Creative Titánium vagy egy Z-a az jobb,de itt vannak igazi hangmágusok akik profik ebben a témában
-
Dyingsoul
veterán
válasz kraken #12953 üzenetére
Hát én 40k-t biztosan nem tudok költeni rá, de még 20-at sem...
Lehet, hogy kipróbálom az alaplapit aztán majd meglátom az milyen. Az is lehet, hogy a mikimet kellene cserélni valami jobbra de arra sem költenék sokat. Nem stúdió minőségre vágyom, csupán egy elfogadható normálisra.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Dyingsoul
veterán
válasz kraken #12956 üzenetére
Utóbbi megoldható, de azt is csak alaplapin tudom tesztelni.
Egy barátom van akinek van külső, USB-s hangkarija, nem tudom már valami creative azis olyan 15-20 k körüli érteket képvisel, de nem egy mai darab. Hát azon is ugyanolyan tré volt a felvétel minősége mint alaplapin. Kölcsönkérni pci hangkarit nem tudok, olyan ismerősöm nincs sajna de azért kösz a tippet.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
HUNNIA1920
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Yamaha 7.1-es asztali erősítőt és azt szeretném összekötni a gépem hangkártyájával. Viszont csak integrált HD Audio van a gépben, amin ráadásul digitális kimenet sincs. Egyelőre analog-on használom.
Vettem Toshlink optikai kábelt, ezzel kéne összekötni.Az lenne a kérdésem, mivel hamarosan külföldre költözök és notebook-al illetve asztali géppel is lenne használva az erősítő, így milyen USB-s hangkártyát érdemes vennem (Asus Xonar U3-ast nézegettem)? Optikai csatlakozás esetén számít, hogy milyen a hangkártya?
Köszönöm!
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
zoldy
tag
válasz HUNNIA1920 #12958 üzenetére
Heló!
Ha mindenképp olyan külső kártya kell nekem amin van szimmetrikus out akkor érdemes a legolcsóbbat megvennem? Vagy elfogadható az a hirtelen összerakott teóriám miszerint ha egy külső kártya már tud szimmetrikus jelet alakítani akkor a minősége már nem lehet olyan rossz.
-
kraken
tag
válasz Dyingsoul #12957 üzenetére
Én valószinünek tartom hogy akkor a mikrofon a ludas.Két hangkarin is hiba van akkor,gondolom csak ott lehet a probléma,mármint a mikrofonnal...fura hogy a szakik nem segítenek itt Én adnék karit kölcsön..csak hát a távolság Elvitted az ismerősödhöz a mikrofont és az ő gépén volt tesztelve ?? vagy elkérted az usb-s hangkarit ??
-
Dyingsoul
veterán
válasz kraken #12960 üzenetére
Elkértem az USB hangkártyát és a drivert megfelelően telepítve próbáltam ki az én gépemen. Hangszórókon hallottam némi változást (átdugtam hogy a hangot is megnézzem), de mivel egy 5ezer forintos technika 2.1-esem van ezért nem is vártam eget rengető különbséget (a Z506 1-2 héten belül jön).
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
usb-s hangkártyát szeretnék venni főleg játékhoz. azért usb-s mert nem fér pci a gépe
-főleg játékhoz
-ár max 20-25k
-főleg fülesCsak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
tempx
tag
Sziasztok,
Elnézést, nem találtam a kérdésemnek jobb topikot, csak egy gyors kérdés:
Okozhat bármi problémát ha a külső hangkártyám (steinberg ur22) headphone out kimenetét kötöm a házimozi erősítő line-in be jack to RCA kábellel? Nyilván a line kimenet jobb lenne de nincsen még kábelem hozzá.
thx
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok!
Egy Creative Tactic3d sigma hangzásán javítana egy Asus Xonar DGX? (jelenleg a hozzá kapott USB-s hangkártya/adapter hajtja, THX prostudio cucc)
[ Szerkesztve ]
-
Dáin
csendes tag
Sziasztok!
Mezei felhasználó vagyok, kérlek ne nevessétek ki a kérdésemet:
Alaplapot cserélek jó pár év után és az alternatívák között jónéhány féle alaplapra integrált hangkártya van, konkrétan
Realtek 892
Realtek 892+
Realtek 1150
típusok. Azt látom, hogy van itt mindenféle csodálatosság, fülhallgató-erősítő, meg 5, 7, 8.1 csatornák, de addig is és ezután is kizárólag optikai kimeneten keresztül használom majd, akármi is lesz, és mindent a külön házimozi erősítőm végez az optikai jelből és a többi szolgáltatást nem fogom használni.Kérdésem tehát:
Van bármiféle jelentősége annak, hogy melyik chipsetet választom, vagy teljesen mindegy, mert az optikai jel "minősége" ugyanolyan mindegyiknél és minden az erősítőmön múlik és semmi az alaplapomon?
Illetve ha mégis lenne különbség a szempontomból, akkor mi az és megéri-e azt a jópár ezer forintos árkülönbözeteket amit kérnek az ezzel szerelt alaplapokért?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
zoldy
tag
"az optikai jel "minősége" ugyanolyan mindegyiknél és minden az erősítőmön múlik és semmi az alaplapomon"
Ez így van ahogy írtad. Az optikai kivezetés tulajdonképpen egy nyers digitális jel. A konvertálást úgyis a házimozi erősítőd végzi. A hang minősége már az erősítődön múlik.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok
ESI X-FI Prodigy NRG kártyám van,és nem végez el a szoftver semmi feladatot a hangzásban bármit állítok akár az eq-ban vagy máshol . Bármi amit bekapcsolok (eq,headphones,cmss-3d,stb)a főképernyőn mutat,de hangbeli változás nincsen . A hangerővel kapcsolatos beállításokat elvégzi.
Már leszedtem és újraraktam a drivert , de nincs változás.
Esetleg ötletetek a megoldásra?ja Win 7 64 az oprendszerem
előre is köszi
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Zozicsek
tag
válasz Zozicsek #12887 üzenetére
Sziasztok!
Úgy látom, elsüppedt a fórum tengerén a kérdésem, úgyhogy nekifutok mégegyszer:
Ősöreg Terratec DMX 6fire hangkártya leváltására keresek minimum hasonló minőségű, vagy jobb hangkártyát. A fő funkció bakelit lemezek digitalizálása. Néhány paraméter, ami felmerült korábban:
Felhasznált lemezjátszó: Sony PS-J20
Lemezek állapota: kiváló
RIAA erősítő: külön nincs
Anyagi keret: 100kElőre is köszi a segítséget.
[ Szerkesztve ]
"Nice to meet you, Rose. Run for your life!" - Doctor Who
-
TechN7ne
nagyúr
Stúdiózásra,vagy zenélésre használ vlki kártyát,esetleg van róla tapasztalat,ajánlat....?
Úgy látom csak játékra,meg zene hallgatásra van itt ajánlat,arra meg elég egy alaplapi is sztem....Véleményem szerint csak az vegyen hangártyát,aki zenével foglalkozik,mint ahogy az vegyen csak videokártyát aki játszik is....
-
Bacusuz
addikt
válasz TechN7ne #12973 üzenetére
Még a botfülűek is meghallják a különbséget az alaplapi és egy fejhallgató erősítős dedikált között.
Ráadásul a hangkártyák szoftverei sorroundot kevernek a sztereo fülesekre , ami nagyon megnöveli a játék éményét.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Exodius
őstag
-
TechN7ne
nagyúr
Rendben van,
Ez esetben szeretnék véleményt kérni,hogy milyen hangkártyát tudnátok ajánlani 25,max 30K környékén. Lehet használt is (garanciális előny),vagy újonnan. Elvárásaim,gond nélkül támogassa Windows 8-at,legalább USB2-es legyen,és mikrofon fantom táp nem jönne rosszul,de nem lényeges.
Mindenképp USB-s megoldás lenne a legjobb,mivel az alaplapom kisebb méretű,és egy belső hangkártyával eltakarnám telibe a videokártyám egyik lapátját. Felvételre és zenekeverésre használnám a kártyát.Olcsóbban... [link] , [link] (nem tudom mivel lehetnek jobbak egy alaplapinál,felvételi monitor kivezetés van rajta...
[link] (nem tudom,hogy ez mi pontosan,jónak nézz ki... )
[link] ,
E MU 0404 USB használtan (nem tudom mennyire van még rá támogatás 8-ra),vagy beszereznék egy ilyent újonnan,vagy esetleg ha szerencsém van használtan olcsóbban...?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Zozicsek #12972 üzenetére
Oké, akkor kezdjük az elejéről. El kell szomorítsalak, a Sony PS-J20 nem az a lemezjátszó, amit érdemes egy 100 ezer forintos hangkártyával felvenni. Ha 100ezer forintod van a projektre, én csavarnék a dolgon, és a J20-at eladnám (10-15k), vennék egy jobb lemezjátszót 60-ért, és a maradék 50-ből egy USB-s interfészt.
Másik variáció, hogy annyira téged nem érdekel a hangminőség, csak legyen meg a digitalizálás, és slussz. Ebben az esetben nem kell RIAA erősítőt venni, mert a Sony tartalmaz egy ilyet beépítve, ezért tudtál eddig is felvételeket csinálni vele. Tehát egy interfészre van szükség. Mondjuk egy Roland Duo Capture, vagy egy Lexicon Alpha megtenné.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz TechN7ne #12983 üzenetére
1. A két linekelt Behringeren nincs mikrofonerősítő, kiesik.
2. A linkelt Edirol egy MIDI interfész, nem hangkártya.
3. A Roland Duo Capture-ön van ugyan miki erősítő, de fantomot nem ad.
4. A Focusrite egy másik minőségi szint, mint a fentiek, elég jó mikierősítővel, és fantommal. Ha teheted, ezt válaszd 40ezer alatt.
5. Az EMU 0404-et már nem erőltetném, ha nem muszáj, E-MU (Creative) nem a tech supportról híres...[ Szerkesztve ]
-
Epiph
tag
Üdv! PCIE -s kártyák közül mit ajánlotok, minőségi zenehallgatáshoz? Illetve néhanéha a line in re lenne dugva egy multieffekt gitárral Persze az ára is elég fontos hogy minél alacsonyabb legyen, vagy hát, mi az amitől érdemes nézelődni? Köszi!
-
pucz
senior tag
Szevasztok!
Megváltam a szörnyűséges Genius Soundmaker hangkártyától (hála istennek).
Árban olyan 8-ig szeretnék elmenni. 2 véglet van:- 8-ért használta egy jobbat (ezek úgy sem nagyon romlanak el)
- 8-ért egy zsírka új, esetleg gyengébb minőséggelMelyiket ajánlanátok? Személy szerint nézegetem használta az Asus Xonar kártyákat, szimpik. De az is egy fontos pont lenne, hogy lehessen rátenni mélyládát, amit esetleg egy stereo forrás mellé, mint 2.1 belehessen kapcsolni.
Meg természetesen a hangzás, hangzás tisztasága, ami fontos.
Előre is köszi!
-
Zozicsek
tag
válasz schawo #12984 üzenetére
Köszönöm a választ.
Őszinte leszek: a 100k keretet azért írtam be, hogy mindenképp beleférjünk, nem feltétlenül akarok minden pénzt rögtön elkölteni.
A PS-J20 tényleg egy elég óccsójános megoldás, belátom Viszont csak RCA kábeles kimenete van, a két általad ajánlott interfészen meg nincs ilyen csatlakozó.
Én azt gondolom, hogy egy olyan interfészt/kártyát vennék, ami esetleg kicsit jobb minőségre képes mint amit a jelenlegi lejátszó ki tud szolgálni, abban a reményben hogy később veszem a fáradtságot egy jobb lemezjátszó beszerzésére. Ebben a felállásban tudsz javasolni valamit?
-
Tharkoul
tag
Üdv!
Már egy ideje fűzi ismerősöm a fülemet, hogy vegyek egy normális hangkártyát, higgyem el, jobb lesz, mint az alaplapi. Decemberben volt alkalmam kipróbálni nála, talán egy Xonar U7-et, valóban sokkal jobb volt a hangzás, elgondolkodtatott, azonban felmerült bennem a kérdés, mi szerint:
1. alapvetően fülesem az egy régi, rommá használt Siberia v1
2. hangfalam egy Logitech X-230 szett, ami azért nem egy erőgépKérdés hozzá egyértelműen az, hogy van-e értelme egyáltalán fontolóra venni a hangkártya vásárlását (amúgy Xonar D1-re gondoltam), vagy annyira silány mind a fejhallgató, mind a hangfal, hogy különösebb előrelépést nem tapasztalnék, ha jobb zenére vágyom, először inkább azokat újítsam?
[ Szerkesztve ]
-
plaschil
aktív tag
Szervusztok!
Adott egy GigaWorks G500 5.1-es rendszer. Eddig X-Fi Xtreme Gamer hangkártyával használtam PC-n. Viszont szeretném a notimmal használni ezentúl (mivel a PC elkapta a kampec nevű vírust ), erre keresek alkalmas külső hangkártyát, ha egyáltalán megéri külső hangkártyára beruházni. (hangminőség javulás) Az X-Fi Xtreme Gamer drivere ha úgy gondolta, nagyon szépen szólaltatta meg a rendszert.
A notiban nem tudom milyen hangkártya van pontosan (Acer 5740G, talán valami realtek cucc), a szokásos kimenetekkel (3.5 mm, stereo).
Gondolom valami USB-s cucc van, amibe a 3 jack-et be tudom dugni. Nem?Nagyon fontos, lemaradt: ilyen 15 ezer Ft-os bizbaszokkal hagyjatok Az nekem nagyon sok erre a célra.
[ Szerkesztve ]
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
Knight95
csendes tag
Hi!
Bocsánat, ha rossz helyre írok ezzel kapcsolatban, de más helyen nem kaptam választ, hátha itt valaki tud segíteni, csak szimplán bemásolom amit felraktam kérdést abban a topikban.
Hi!
Van nekem egy Gigabyte 970A-UD3 alaplapom VIA HD Audio integrált hangkártyával, miért van az hogy a headsetemet (Creative Fatal1ty) hangszóróként kezeli, már megpróbáltam egy pár dolgot de semmi, ugye hátul van becsatlakoztatva ezért ha kiválasztom a programon belül, hogy headset akkor nem működik. Programon belül ugye a hátlapi csatlakozóhoz a felajánlott hangszórok vannak hozzárendelve, de nekem nincs semmiféle hangszórom, mivel ez egy headset. -
titán
válasz TechN7ne #12988 üzenetére
Állj, ha USB-s a mikrofon, akkor mi célt szolgál az interfész? Az USB-s mikrofon már be van interfészelve a számítógépbe az USB-n keresztül: a mikrofon házán beül van hangkártya, erősítő és táp. Olyan amilyen. De ehhez nem kell még egy interfész (hangkártya).
(#12992) Knight95
Csinálj screenshotot a realtek vezérlőpult állapotáról.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Zozicsek #12989 üzenetére
A csatlakozó formája lényegtelen, amilyen csatlakozó van, olyan kábelt kell venni (jelen esetben RCA-TRS kábelt).
Így is mehetünk 100-ig? Efölött lesz majd valamikor a lemezjátszó?
Mert akkor egy Focusrite Scarlett 6i6 lenne az ajánlásom.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
TechN7ne
nagyúr
válasz schawo #12993 üzenetére
Saját gépembe nagyon gyenge és érzékeny jelet add le,felvételezésnél is,mint ha picit késne. Késöbb volt szerencsém belerakni egy sima,XP-s gépbe,amiben egy régo SBLive kártya volt,sokkal dinamikusabb,erösebb jelet adott a gépnem,ami felvételezéskor sem késet egy cseppet sem. Ezért gondoltam,hogy a alaplapom integrált kártyája nagyon gyenge.
Pontosabban egy Behringer c1u mikrofonról van szó..
-
Zozicsek
tag
válasz schawo #12994 üzenetére
Lemezjátszóban is max 1-2 szinttel megyünk feljebb, lehet hogy a Focusrite így is túlzás kicsit. A kettő között van javaslatod? Mondjuk 40-50k környékéig bezárólag. Példának okáért a Scarlett 2i2-ről mi a véleményed?
Elnézést a bénázásért, fő a határozottság, ugye...
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz TechN7ne #12995 üzenetére
Az USB-s mikinek semmi köze a hangkártyához. Az usb miki a saját beépített hangkártyáját használja. A C1U is. Sem nem lesz erősebb a jel, sem dinamikusabb bármilyen belső, vagy külső hangkártyától. Ha mégis úgy érezted, akkor becsapott a pipiológia. Előfordul.
Ami különbség lehet, hogy a monitorozás késleltetése csökken, de ez sem a felvételi oldalon, tehát nem az usb mikrofon lesz gyorsabb, hanem a lejátszási oldalon, tehát a hangkártya kimeneti része gyorsabb lehet, mint a másik hangkártyáé. De ezt szoftveresen is lehet bizonyos mértékig gyorsítani, ajánlom figyelmedbe az ASIO4ALL drivert.(#12996) Zozicsek
Ha a 6i6 nem játszik, akkor az alatt a 2i2 a legjobb választás. A Focusrite cuccai nagyon jó ár/érték aránnyal bírnak a 150k alatti tartományban. Afölött már csak a mikrofonerősítőik jók, konverterekkel hadilábon állnak.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Zozicsek #12996 üzenetére
Veszel egy régi használt NAD-Tesla 5120-ast, az sokáig partiban van a zenei hangja miatt. Cserébe barkácsolni kell(het) rajta ezt-azt a kora miatt.
De ez itt off...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Zozicsek
tag
válasz schawo #12997 üzenetére
Még egy utolsó banális kérdés:
Eszerint a Scarlett 2i2-val akkor ugyanúgy veszek fel mint eddig, csak az 2RCA-2RCA kábel helyett 2RCA-2(mono)JACK kábelt (pl egy ilyet) dugok a két előlapi vonalbemenetbe?
(#12998) RetepNyaraB
Köszi a tippet, nem hangzik rosszul.
[ Szerkesztve ]
-
pucz
senior tag
Valaki reagálna a kérdésemre? Hálás lennék, ha nem venné senki figyelmen kívül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest