Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
Köszönöm!
az a gond hogy nagyon nem vagyok otthon a témában és foggalmam sincs melyik az ideális egy max. 20k-s fejeshez, csak annyit érzek hogy lenne még hangocska a fejesben de az alaplapi ennyit tud azaz elfogy a kraft, nyílván 30-40k-s kártya nekem felesleges
nem gond ha drágább mivel hosszú távra venném és jót akarok venni, csak azért kérdezem ha elég a DGX is akkor nem kell a drágább ha nincs értelme, nekem csak azért nem kell a drágább hogy elmondhassam hogy van, az kell a 2 közül ami kielégíti a fejhallgatómat
ahogy kiveszem a szavaidból az olcsóbb DGX-en van fejes erősítő viszont a drágábbik DX-en nincs, amint írtad mindkettő jó de melyik is az amelyik nekem kell, következőleg sem kívánok 20k fölé menni fejhallgató terén tehát ehhez mérten kellene választanom
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz Cobra652 #12407 üzenetére
akkor úgy néz ki nekem is elég lesz a DGX, az ALC887-hez képest csak erősebb lehet
köszi az infót Na találtam még egy alternatívát Asus Xonar DSX, ez nem jobb vagy ezzel mi van
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Cobra652 #12407 üzenetére
kicsit kutakodtam, én ezek alapján úgy gondolom jobb a DSX, de majd megcáfol valaki
Xonar DGX
A főként a játékosok igényeire szabott Xonar DGX modell ezúttal is hatcsatornás audió támogatással érkezik. Az 5.1 csatornát kínáló régi-új hangkártya most is felvonultatja a már megszokott technológiák támogatását, amelyek között a Dolby Headphone és a GX2.5 3D eljárást találjuk. A termék egy ütőképes fejhallgató erősítő áramkört is magán hordoz, amely könnyedén megszólaltatja a 64 Ohmnál nagyobb impedanciával rendelkező fejhallgatókat is. Maga a hangkártya egyébként C-Media CMI 8786-os audió vezérlőt használ.Xonar DSX
A Xonar DSX társával már nyolccsatornás audió támogatást kínál, és a DTS Connect, DTS Neo: PC és a DTS Interactive technológiát is támogatja. Az ASUS AV66-os audió vezérlőre támaszkodó DSX hangkártya cserélhető műveleti erősítővel érkezik, amelynek a barkácsolást kedvelő felhasználók fognak örülni, hiszen így egyszerűbben megváltoztatható a hangzás karakterisztikája.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz jim bcs #12409 üzenetére
Fejhallgatóhoz a DSX semmiképpen. Nem elég, hogy nincs füleserősítő benne, még a kimenő jelszintje is alacsony. Füleshez elsősorban DGX, másodsorban DX. DSX semmiképp.
Füleshez, de a DGX-nél jobb minőség: ESI Prodigy NRG, Creative SB Z
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
RetepNyaraB
veterán
válasz jim bcs #12409 üzenetére
A DSX-ben nincs dedikalt füles erösitö, ezert barmi komolyabb/nehezebben hajthato fejessel elverzik. Nem halk lesz, hanem olyan kis semmilyen. Ha föleg hangszorohoz hasznalnad, akkor jobb lehet a DGX-nel.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
jim bcs
nagyúr
válasz schawo #12410 üzenetére
és (#12411) RetepNyaraB ilyen hozzászólásokra vártam még, innen egyértelmű melyik legyen így Asus Xonar DGX lesz, feljebb meg már a 40-50k-s kategória van ami nekem felesleges, ESI-t kizárom mert sok panasz van rá
Köszönöm mindenkinek aki segített a döntésben és főleg a magyarázatban!!!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok segitséget kérnék hangkártya vételben. Egy AsusH87-PRO
alaplapot veszek és kb.Prodipe Pro 8 V2 ilyen kategoriájú
hangfalpárt malyd meghalgatás után döntök.
Zene müfaj elégé tág. -
Najz
tag
Sziasztok!
régebben is terveztem hogy veszek egy hangkártyát de mindig abba maradtt a lendület, de most jött el az az idő hogy tényleg szeretnék venni egyet. A gépet leginkább zenehallgatásra (Edifier C3) játékra (Steelseries Siberia ) illetve filmnézésre használnám.
Annó Asus Xonar DX-et illetve D1-et ajánlottak nekem amik mostanság kb 17ezer( +/- ezer ) körül mennék 1-2év garival. a kérdésem az lenne hogy megéri a felárat mondjuk egy DGX-hez képest(amikről elég jókat olvastam itt a topikban)? ami durván 9ezer és 3 év gari .
Válaszokat előre is kösziLassan járj többet mész. Esőben a nyílt difi is sperr
-
Domyzilah
tag
Sziasztok!
A jelenlegi alaplapi hangkátyát (asus gene 5:Beépített SupremeFX III 8 csatornás nagyfelbontású hangkodek
- Támogatott funkciók: Bedugott csatlakozók felismerése, Több folyam egyidejű lejátszása (multi-streaming) , az előlapi csatlakozók funkciójának átváltása
- Kimenő jel-zaj arány (A-súlyozott): 110 dB
Audiojellemző :
- SupremeFX Shielding™ (árnyékolási) technológia
- Blu-ray audioréteg tartalomvédelem
- 1500 uF-os audiotáp-kondenzátor
- Aranyozott csatlakozók
- X-Fi® Xtreme Fidelity™
- EAX® Advanced™ HD 5.0
- THX® TruStudio PRO™
- Optikai S/PDIF kimeneti csatlakozó hátul
- Creative ALchemy
- Kimeneti THD+N 1 kHz-en: 95 dB
van-e értelme lecserélni Asus ROG Xonar Phoebus Solo-ra.Csak játékra használnám.Minőségi hang ugrásra gondolok.A fülesem egy Roccat Kave.Vagy vegyek a külön hangkátya mellé egy Razer tiamat 7.1?
Előre is köszönöm a választ! -
RetepNyaraB
veterán
válasz Domyzilah #12421 üzenetére
sztereot, mikrofon nelkül - azt megoldod csiptetös 600ft Hama cuccal. Amugy amit ki tudsz fizetni. Audio Technica zartaknak pl. jo terük van (A500X/700X/900X pl.)
Egyaltalan mennyi penzböl? Legjobb pedig atmenni a gamer fejes topikba
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Moretimer
aktív tag
Sziasztok.
Próbáltam google-ben keresgélni de nem találtam semmim bekötést az x-fi extreme music-hoz. Szeretném rákötni az 5.1-es fülesemet majdan. Viszont ha nem lehetséges valami oknál fogva akkor nem veszem meg.
A képeken nem láttam csak a mikinek egy jelölést, viszont a subnak, a centernek stb. semmit.
Windows 8.1-en menne a kicsike.Moretimer
-
>>>W!nman*
tag
Sziasztok!
Visszaolvastam 2/3oldalt, de egyelőre nem találtam a "zenére optimalizálni akaró" srácok kérdéseire választ! Tehát, hogy nekik milyen hangkártya ér(het)i meg...
Régóta tervezem a magam részéről is kiiktatni az integráltat, mert az egyértelműen szinte csak rosszabb lehet, mint egy "külső" kártya, amin van hely... Annó a P2-esemben volt egy Sound Blaster 128 PCI hangkártyám... Aztán vettem P4-et 2003 körül, integrált alaplapi hangkártyával... Ég és Föld volt a kettő az SB javára... És nem kellett hozzá hiperszuper hangfal, hogy ezt megállapítsam...
Most jutottam el oda, hogy vettem egy MicroLab Solo 6C-t és szeretném megtámogatni egy tisztességes hangkártyával. Alapvetően zenehallgatásra kellene, de néha Race07, CodO és néhány frissebb fps is előfordulhat... Illetve a fejhallgató mizéria is elfoghat még egyszer lehet...
Üdv.
-
Bodz
nagyúr
válasz >>>W!nman* #12428 üzenetére
Szia!
Mennyit szánsz a dologra?
-
>>>W!nman*
tag
Hát mennyi az ami megérheti ár/érték arányban és ami a MicroLab-et is kihajtja de még nem feltétlenül aránytalanul drága/felesleges már?
(Persze gondolom függ a humán faktortól, azaz tőlem/fülemtől is, hogy mit hallok majd ki és mit nem... De ha tudtok, akkor valami, az előzőek alapján tanácsoljatok pls!
Amúgy 20/30K a max szerintem. De ezt kb hasra ütés szerűen írtam, laikusként, uh jöhetnek az ész érvek!
-
Bodz
nagyúr
válasz >>>W!nman* #12431 üzenetére
Ha később belekóstolnál a fejhallgatózásba is, akkor Musiland Monitor 02 US Dragon. Esetleg Audinst HUD-Mini, Audiotrak Prodigy Cube, ESI Dr. DAC nano.
[ Szerkesztve ]
-
>>>W!nman*
tag
-
Bodz
nagyúr
válasz >>>W!nman* #12434 üzenetére
Dr. DAC nano kapható itthon is, de nem véletlenül került a lista végére... De nyugodtan megvehető, ha fontos a hazai beszerzés.
Nem a zajos pc belsejében vannak. Ezeknél nem lesz olyan gond, zene közben a vinyó cincogása is szórakoztat, de az egér mozgatását se fogod hallani pl.
Jobban szólnak. Mindegyik. A DG/DGX ajánlgatásának fő oka egyébként csak annyi, hogy olcsók és nincs is igazából alternatívájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz >>>W!nman* #12436 üzenetére
Valamennyire biztos. Csak nem feltétlen hallod meg. De ugye ez nagyon sok mindentől függ. Táp, alaplap, mennyire van közel esetleg a videókártya, aztán ott van a csillagok állása, ami rengeteg gondot tud okozni. Nekem egy AIM SC8000 hangkártyám van. Általában csendes, de néha bizony hallom az egerészés hangját, vagy serceg, zúg, stb.
Ennél például biztosan nem jobb a DG (fejhallgatóval). De általában azért az emberek jobbnak szokták tartani, hallani az integráltaknál.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz >>>W!nman* #12438 üzenetére
Ha van ertekelhetö hangsugarzod, ill fejhallgatod, akkor hallani fogod a DG elönyeit. Ha draga/nehezen hajthato fejesed van, akkor a DG hatranyait fogod hallani, igaz komoly fejest eleve nem alaplapi szutyvadekrol hajt az ember, hacsak nem szenvedni akar direkte.
ui.: bocs, ez nem az AIM ellen szol, mert azt konkretan nem ismerem. Ha Bodz lecserelte a DG-t erre, akkkor feltehetöen jobb. Nekem is jobb az essence STX, mint ami elötte volt. de feltehetöen egy Musiland 2-es mar jobb, mint az STX. Viszont jatekhoz meg kell legalabb egy Dolby Headphone, filmhez meg a sokpontegy. ezt nem kapod meg külsö kartyatol...
ui2: a fele irasom dobd ki, elfelejtettem, hoyg te sztereoban gondolkozol
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
Bodz
nagyúr
válasz >>>W!nman* #12438 üzenetére
Az SC8000 természetesen jobb, mint a DG. Ezért is maradt meg nálam.
A DG előtt meg Audigy 2 ZS volt. De igen, érezhető előrelépés az alaplapihoz képest a DG szerintem is (továbbra is kivétel a már linkelt alaplap). Viszont ha tényleg elköltenél 20-30e forintot, akkor miért erről beszélgetünk? Nehogy az járjon a fejedben, hogy elég lesz az neked! Rossz gondolat. Ha megteheted, akkor próbáld beszerezni a "legjobbat". Pláne, ha fogékony vagy a hifis témára. Akkor úgyis kinövöd hamar a Microlabot, hát még ha fejhallgató is lesz később... Egy jobb forrás biztos pont lehet.[ Szerkesztve ]
-
>>>W!nman*
tag
Hi!
MA jött meg a Microlab, mots járatom be őket... Nem rossz ez, de a mély ebben se olyan, mint amiről álmodok... De egyelőre maradni fog a Microlab, az tuti. Előrelépés ez így is az Ozaki CM-699-hez... De egy tisztességesebb hangkari is kellene, viszont én nem szeretném a kis szobámat csúfítani külső hangkarival, uh mindenképp belsőn gondolkodom... Az h marad benne kihasználatlan potenciál -pl a 2.0 feletti csatorna- az nem gond, de mivel maximum is "csak" fejhallgató lesz rákötve 2.0-nál nagyobb, ezért nem feltétlen szükséges... Pro(bb) gamer időszakomnak is vége már 1 ideje, uh...Belső hangkarikból mit ajánlanátok? Az említett Asus alváltozatai között mi a különbség? (Erősítő hiánya egyiken, ami nem jó a fülesekhez, v vmi ilyesmi jött át... De volt itt szó ellenállásokról is... Azt -is- ki tudnátok esetleg fejteni nekem?)
-
Satyricon
addikt
válasz >>>W!nman* #12443 üzenetére
Sziasztok
Mi a véleményetek erről a kártyáról? Látom cserélhető opampok vannak mindegyik csatornán, ráadásul igényes a felépítése, a gyáróról nem is beszélve! Vajon szebb lehet a hangja, mint egy X-Fi Elite Pro-nak?
[ Szerkesztve ]
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Bodz
nagyúr
válasz >>>W!nman* #12442 üzenetére
Xonar D1/D2, Phoebus Solo, Soundblaster Z, X-Fi Titanium HD, Prodigy X-Fi NRG. Használtan meg még jobb dolgokat lehet kifogni, ami megfelelhet, érdemes a Hardveraprót nézegetni.
(#12444) Satyricon: Azt nem tudom sajnos, hogy az X-Fi Elite Pro milyen, de a Mystique 5900-ért nagyon jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Primary92
senior tag
Keresek olcsó USB-s hangkártyát AKG K271 mk2-höz. Mit ajánlotok? Mi a legolcsóbb elfogadható megoldás? Mennyiért fér bele az, hogy tisztességes fejhallgató erősítő is legyen benne?
A hordozhatóság is szempont, de erre nem nagyon szeretnék pluszban költeni. -
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
Razer Tiamat 7.1 füleshez keresek hangkártyát. Xonar DS van most ezt raknám át a fiam gépébe (alaplapija tönkrement) és a helyére keresek valamit. Max 30 000.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Beszerzésre került az ESI MidiMate 2 USB-s MIDI kivezetés. 5.900 Ft, az átlátszó-ezüst megjelenésűt adják. Win7 letölti a driverét, egy perc múlva használható hiba nélkül, a késése pedig elvileg elhanyagolható. Valóban nincs dedikált ki- és bemenete, felismeri, hova lett csatlakoztatva, és állítása szerint lehet egyszerre két bemenet és két kimenet is.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
nagyúr
Komolyzene hallgatásra, fejhallgatóhoz ez mennyire lenne megfelelő? ASUS Xonar Essence STX Vagy ebben az árban mi az ajánlott az említett célra?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest