Új hozzászólás Aktív témák

  • drtimot

    aktív tag

    válasz E2E4 #17302 üzenetére

    1 - Átverés-e? Gyakran. A DPI-érték emelése gyakran a pontosság csökkentésével jár (legalábbis gyengébb optikák, vagy lézeres egerek esetén).
    Ezen kívül bizonyos szempontból igenis részletgazdagabb képet vesz az érzékelő, de ez nem biztos, hogy segít rajtad. Ha belegondolsz, egy 1000DPI elvileg azt jelenti, hogy 2,5 centin 1000 értéket olvas az egér - 0,025 milliméterenként egyet. Úgy gondolod, tudod a kezedet, az ujjaidat 0,025 milliméteres pontossággal mozgatni? (A milliméter 1/40-ed része!) Amennyiben nem, akkor a DPI-váltás pontosan csak a sebességváltással fog felérni, hiszen ugyanaz az út már több digitális egységnek fog megfelelni - ráadásul így nehezebb lehet pontosnak lenni ügyetlen kézzel. Ezért is van az, hogy nagy pontosságot igénylő munkához (pl. képszerkesztés, vagy éppen sniper fegyver használata FPS-ben) ezt az értéket éppen, hogy lejjebb szokták venni!
    (Ettől még ez egy fontos beállítás a kényelmes és hatásos egérhasználathoz.)

    Persze lehet, hogy ügyes kezű vagy, és valóban rontja a pontosságodat a magasabb DPI érték: mint említettem feljebb, ennek a rossz minőségű optika lehet az oka - érdemes az 1. hsz-ban ajánlott egereket (illetve más egerekben az ajánlott szenzorokat) keresni.

    2 - Én nem tudok ilyen egérről. Gondolom a "billenthető" görgő nem megoldás - de pl. általában a Shift + görgetés képszerkesztőben általában vízszintes görgetést eredményez, és szerintem egész jól használható ilyesmire.

    [ Szerkesztve ]

    Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html

Új hozzászólás Aktív témák