Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rszp
aktív tag
válasz Kezdő vagyok #14800 üzenetére
Irónként ki kell tapasztalni, hogy melyik sebesség a legjobb az adott lemezhez.
6-12x tartományban szokott jó lenni mostanában.
Írni kell majd minőségi olvasási tesztre alkalmas íróval ellenőrizni, hogy milyen lett.Én 6x sebességgel szoktam írni mindent, kivéve a DL lemezeket amiket 4x írok.
Nagyon nem lehet mellényúlni ezzel a sebességgel bár az újabb írók inkább a 12x felé közelítve írják jobban ugyanazt a lemezt. -
Flashget
félisten
válasz Tothgera30 #14799 üzenetére
na az írás szempontjából a nem ajánlott írók csoportjába tartozik
223L/F 222A/B 222L ezek samuból a halkak és jól is írnak
Asus, LiteOn is halk.én nem értem ezeket a "optiarc 7260S jól ír de hangosan olvas" lehet annyira megszoktam a HAF 912 ház 2db 20 centis ventikének a hangját, hogy fel sem tűnik az íróé
Realme GT Master Edition
-
djculture
félisten
lg után nekem isten hangilag a nec az tuti.Lg fél éves garis volt,de rendesen búgott ha olvasott vagy írt.Jó amit észrevettem az lg viszont nagyon karcos lemezeket is megeszik egyböl a nec szütyög vele rendesen.Vagyis az lg nek jobb a hibajavítása.Samsungom csak cd iróm volt,az nagyon kókány termék volt.
-
mayafree
tag
válasz slaci007 #14803 üzenetére
Szerbusz Slaci007!
Köszönöm szépen hogy válaszoltál! Remélem, hogy ezek a "régebbi" Mid-ű lemezeknél nincs gyakorlatilag különbség az 1.13 és az 1.12-es firmware között!
AZÉRT akinek van "eredeti" vagy átflashelt Plextor 880SA-ja jelezne hogy neki bevált-e az 1.13-as firmware mármint a patched verzió!
Köszönöm előre is!!!!
-
bajnokpityu
félisten
mivel lehet a legjobb minőségben grabberelni?
melyik külső írót tartjátok erre legjobbnak?másik problémám: nagyon ritkán irok,de most valamiért elrontja a a pio 110es iróm az újrairható CDimet,DVDimet. CDim,DVDim lennének rosszak?
eladó topping dac
-
Johnny001
senior tag
válasz Kezdő vagyok #14800 üzenetére
Hi!
Minden íróhoz (fw) és mid-hez el kell találni a megfelelő sebességet, ami nem biztos, hogy a legalacsonyabb. Általában 6,8,12X a megfelelő mostanság.
Most nézem, hogy pont a lap alján volt és már válaszoltak, na mindegy
By.: Johnny
[ Szerkesztve ]
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Migee
tag
Melyik a jobb crossflash firmware ezekre a gépekre?
A két író ASUS DRW-24B3ST és a DRW-24B3LT .
624 Lite- On vagy a Plex 890 SA Firmwarje?
És pontosan akkor mi a belsőjük?Csak mert régebben írtak érdekes dolgokat itt.
-
jeni
félisten
páran írták,hogy a Plextorré picivel jobb
a Liteon iHAS-624B firmt.tedd fel ha az kell neked az Asus DRW-24B4ST(sima),illetve a DRW-24B3LT(lightsribe) iróra
a belső teljesen egyforma csak a matricázás más,valamint a Plextorra többet kell kiadni mikor az ember megveszi a boltban. -
jeni
félisten
Ha a Plextoré a jobb,akkor miért a Lite-On-t ajánlod?
na erre mit írjak?amúgy nem a Liteon masinát ajánlom mint márkát hanem az Asus Liteon szoftverrel amit ingyenes rá tudsz tenni otthon.
A Plextor mint márka az amit ki kell fizetned pluszban,ugyan azt meg kapod teljes azonos hardveres belsővel olcsóbban az Asus DRW-24B3LT-t amit csak szoftveresen kell majd módosítanod a jobb írás minőségéért.
HA éppen az eredeti gyári címkével szeretnéd a Liteon iHAS-624 B verziót dobozosan ami csak BOX kiadásban kapod meg az 11000 Ft körül kapod meg 1 év garival.
Ellenben az Asus DRW-24B3ST és a 24B3LT az 2év garanciás. -
DVS
tag
Egy het kb. van egy ASUS DRW-24B3LT íróm.
Pár teszt után átflash -eltem LiteOn iHAS 624B re, majd Plextor L890SA -ra.
A tapasztalataim: LiteOn ként tényleg szebben ír Plextorként nem egyértelmű.
Az a baj, hogy LiteOn firm.-mel tesztelt a Opti Drive Control -al, a Nero CDspeed -el is és a Kprobe -al is, de mindnél más és más értékeket kaptam.
Plextorként már csak a kprobe és a plexutilities működik de nagyon más eredményt adnak. A PI értéke egyiknél pld. max. 50 a másiknál ugyanott 120 és végig kb. dupla a mért érték.A Plexutilities rendre nagyon magas PIF értékeket mutat (8-16) holott 4 felett már elvileg ez rossz. Ugyanerre az alapanyagra LiteOn ként írva és tesztelve max 2-4 értékek jöttek teszteléskor. Ugyanakkor a PIE értékek rendre sokkal alacsonyabbak (kb. fele) mint LiteON firm és teszt során.
Plextorként lehet, hogy szebben ír csak a tesztjei rosszabbak? nem tudom...
Sajnos nincs kéznél egy másik ellenőrzésre alkalmas drive, így a firmware csere az olvasást is érinti, befolyásolja ami a teszt eredményét nem teszi teljesen hitelessé.Ezek után én a LiteOn firmware -re és Kprobe/ NeroCDspeed re szavazok.
LiteOn firm.-mel teszteltem a LabelTag -et. Hát egy sikerült lemez öt lefagyás. Az adatokat sikeresen felirja majd a LabelTag készítésbe belefagy. (csak gép újraindítás segít)
teszt Plexutilities:A lemez ugyanaz ( ki sem vettem).
Remélem segítettem.[ Szerkesztve ]
A tények makacs dolgok! Ugyanis nem lehet őket cáfolni.
-
-
Joltee
aktív tag
Aki netán egy 222L író megvételén töri a fejét, az kukkantson be ide. Nem, nem nekik dolgozom viszont tőlük vettem kb.1 hete.
Az INFOME R30-as Philips lemezt eddig ez írta meg nekem a legszebben (7200S, 7260S, SH-203B ellenfelek mellett).Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
Joltee
aktív tag
válasz verybigboy #14827 üzenetére
A 7200S-t megnéztem: 6x-8x-12x; a jittert leszámítva a 12x jött be (de a jitter sem vészes, max. 10,7%).
A 222L-lel a 6,8,12x közül a max. PIF alapján a 8x a legjobb, de a 6x és 12x se sokkal rosszabb. Majd még nézek egy 4x-t is. Jittert nem néztem, nincs kedvem az AHCI módot állandóan a BIOS-ban IDE-re állítani...)7200S, 6x
7200S, 8x
7200S, 12x
(SH-222L, 6x screenshot nincs, de: 14 max PIE, ~14700 PIE; 3 max PIF, szumma 129 PIF)
SH-S222L, 8x
SH-S222L, 12x[ Szerkesztve ]
Chuck Norris elszámolt végtelenig! Kétszer is... :D
-
törölt tag
Sziasztok!
Sajnos a DVD íróm (LG GSA-H12N) IDE csatolós, kezd tönkremenni, egyre bizonytalanabbul olvassa be még a gyári DVD-ket is, és nem mindig nyitja ki rendesen a tálcát sem, úgyhogy arra gondoltam, lecserélem. Szeretnék tanácsot kérni tőletek, hogy milyet érdemes venni! Nem feltétlenül fontos, hogy nagyon gyorsan írjon, inkább a megbízhatóság az, amit fontosnak érzek. Van néhány régebbi lemezem, kb. öt évesek, amiket ez a régi meghajtóm már be sem akar rendesen olvasni, miközben az asztali DVD lejátszó simán viszi őket. Szeretném őket átmenteni, de a régi meghajtóm már nem igazán szereti őket. Tehát a régebbi lemezek megbízható olvasása fontos szempont lenne. Itt, nem messze tőlem az egyik számtechboltban rengeteg DVD író van, zömmel csak pár ezer forintos, zacskós cuccok. De van pár dobozos is, ezeket néztem ki, nem baj, ha drágábbak.
Ezekről mi a véleményetek:ASUS DRW-22B3S
PLEXTOR PX-L871A
Mindkettő IDE csatolós. Nekem is ilyen kellene. -
djculture
félisten
válasz #93794560 #14829 üzenetére
PLEXTOR már évek óta nemgyárt dvd irót csak más gyártóét felcimkézi és kétszer annyiért eladja.Asus az jó írásra.Viszont olvasásra továbbra is lg dvd-rom ajánlok,az beolvassa a legkarcosabb dvd ket is.Nekem GDR 8164BB van,a mellette lévő nec 7260 irónál zajosabb viszont sokkal jobban kezeli a haveroktól néha jövő agyonkarcolt lemezeket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz djculture #14830 üzenetére
Nekem ez a GSA-H12N van, de a gyengébb minőségű lemezeket nem igazán szereti. Van olyan gyári DVD lemezem, amin semmi karcolás nincs, mégsem hajlandó olvasni. Fel sem ismeri, s így még lemezszken-t sem tudok róla csinálni, hogy lássam, milyen állapotban van a lemez. De a lemez valószínűleg jó, mert az asztali DVD-m simán beolvassa a tartalmát, és rendesen kezeli is.
-
verybigboy
senior tag
válasz #93794560 #14829 üzenetére
Én IDE csatolós felület mellett ismételten a Samsung SH-S222L-t ajánlom új íróként ... és ahogy a fórumot nézem most már nem csak én ajánlom
Samsungok közül szerintem az egyik legjobb író (a régebbi írókat is beleszámítva), de a többi gyártó jelenleg kapható írói közül is kiemelkedik az írásminőségét tekintve (alacsonyan tartva a jitter értéket is!!!).Samsung SH-S222L
-
MolGabi
aktív tag
válasz verybigboy #14832 üzenetére
Tegnap megjött az új NEC 7260-as íróm, azóta megírtam vele egy lemezt, tökéletesen megírt mindent, rendben ment minden. Még egyszer köszönöm a fórumtagok segítségét !
-
törölt tag
válasz verybigboy #14832 üzenetére
Mielőtt elmentem volna a bekrepált DVD meghajtóm helyett egy újat venni, próbából betettem a gépbe egy kicsit régebbi, másik LG meghajtót, GSA-H10A típusút, ami a szekrényemben volt. Ez is működő drive volt, csak egy szétbontott gépből maradt meg. Beraktam, kipróbáltam. A számomra fontos lemezeket ez sem volt hajlandó olvasni. Ekkor döntöttem el, hogy veszek egy újat.
Mivel itt a keleti végeken, (Nyíregyháza) szinte minden bolt csak a tucatgyártású LG meghajtókkal van tele, nem volt túl nagy választási lehetőségem. Akárhová mentem, mindenütt több polcnyi LG DVD meghajtót láttam, egyéb márkát szinte alig. Mivel nekem ez már a harmadik LG meghajtóm volt, ami befürdött egyes régebbi lemezek olvasásával, elhatároztam, hogy ezt a márkát lehetőleg kerülöm. Elnézést azoktól, akik ezt kedvelik, de nekem sohasem jött be. Így aztán végül egy ASUS DRW-22B3S drive-ra esett a választásom. Beszereltem, és bekapcs. Legnagyobb meglepetésemre még azt a lemezt is simán olvasta, amit már hónapok óta egyetlen meghajtóval sem tudtam elolvastatni, de kidobni nem akartam, mert a lemez nem látszott karcosnak, és az asztali DVD lejátszó is olvasta, csak a régi LG meghajtóm nem. Így most a lemezek tartalmát simán ki tudtam menteni külső HDD-re. Mélyreható teszteket még nem volt időm futtatni a DVD íróval, de az a tény, hogy a leggyengébb DVD-imet is simán beolvasta, megér egy jó pontot a meghajtónak. Ráadásul a LG-hez képest alig hallani a hangját, amikor felpörög. -
Joltee
aktív tag
válasz verybigboy #14837 üzenetére
Ez tetszik. 4-5 db. (Kellene hozzá vmilyen szerverház, amibe az összes íród belefér egyszerre. Meg kicsirigó7-nek is! Szerintem megcsodálnánk páran... )
[ Szerkesztve ]
-
verybigboy
senior tag
válasz Joltee #14838 üzenetére
... már gáz a helyzet idehaza, a párom már nem bírta elviselni hogy újabb polcot hódítsak el a közösből az agylövetem miatt, így némiképp racionalizálni kell a gyűjteményemet. Most pár darabot kiárusítok, becserélek, elcserélek ... be kell lássam nem igazán életszerű az ha valaki 60-70 db. DVD írót tart az otthonában. Így is ismerősök mikor meglátják, nem értik minek ennyi, hisz egyszerre csak 1-el írok, nem ... kérdik. Mit tudok erre válaszolni?
-
Flashget
félisten
válasz MolGabi #14833 üzenetére
pont ma írtam verbatim DL lemezt (made in singapure)Optiarc 7260S Sony 1.61 fw és Samsung 223L íróval. persze lehet ha másik fw-t rakok rá akkor nem ilyen eredmény születik.
Azt kell mondja a samu tönkre verte az optiarcot írás mínőségben ezzel a lemezzel.
Más nem DL lemezt viszont szépen megírt az optiarc...[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Joltee
aktív tag
Tartósság szempontjából van különbség az "egyrétegű" és a DL lemez között? (Tegyük fel mindkettő jó minőségű fajta.)
Hopp, ez mondjuk mehetett volna a lemezes topic-ba is...
[ Szerkesztve ]
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném átflashelni az ASUS 24B3ST írómat LiteOnná, hogy tesztelhessek vele.
A Flashelés pontos menetét szeretném megkérdezni. Írtátok, hogy a Flash Utility 6.0.1 progi szükséges hozzá. A Read Flash gommbal először le kell mentenem az eredeti ROM-ot, ugye?
Utána a firmwarehq oldalról letöltött iHAS624B GL29 FW-t tegyem fel? [link]
A Flash Utility úgy láttam BIN-t vár, de ez a FW EXE kiterjesztésben van. Ezzel is megbírkózik?
Olvastam valami olyat, hogy a crossflash-re kell kattintani Flashelés előtt, de az gyanítom nem ebben a progiban van, ezért bizonytalanodtam el.
Le tudná írni valaki részletesen a Crossflashelés menetét és, hogy melyik FW-t célsezrű feltenni?
Köszi! -
Flashget
félisten
válasz The.Bali #14845 üzenetére
Akkor ezt kellett volna írnod, mert teszteléshez nem kell crossflashelni.
Kérdésedre itt a válasz keresőt használtam hozzá.
Realme GT Master Edition
-
The.Bali
aktív tag
Köszi mindenkinek!
-
DVS
tag
válasz The.Bali #14849 üzenetére
A sok leírásban mindben van hasznos info, de én 2 napig molyoltam a crossflash -el.
Nagyon nehéz megfelelő firmware -t találni ami hajlandó felmenni.
Az xflash_utility.exe pld. a hivatalosan letölthető firmektől kiakad, vagy azt mondja nincs benne megfelelő info.EEPROM_Utility.exe pedig nem menti rendesen le az aktuális firmet, csak látszólag.
Szóval konkrétan a menet a következő:
programok: [link]
1. Flash_Utility.exe Read flash (menti a jelenlegi firmet .bin formátumban)
2. Flash_Utility.exe write flash (kijelölöd az új firmet) csík megy, vársz (lemez ne legyen bent)
3. a drive ledje ekkor villog (hibát jelez, érzi ez nem az eredeti firm.)
4. EEPROM_Utility.exe CrossFlash fül --> convert drive. csik megy (újraindítás, (le kell teljesen állítani, hogy a tápfesz megszűnjön) után már nem villog)amin legtöbbet görcsöltem az a megfelelő firmware.
Ha kéred elküldöm, ezek vannak meg és már fentvoltak (úgy mentettem)
Asus 1.00.bin
LiteOn GL29.bin
Plextor 1.06.bin[ Szerkesztve ]
A tények makacs dolgok! Ugyanis nem lehet őket cáfolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest