Új hozzászólás Aktív témák

  • rgranc

    aktív tag

    válasz 80hun #42718 üzenetére

    Friss vendégként én is mondhatok (hangsúlyozottan személyes) véleményt?

    Econ - némileg talán túl lelkes - ajánlatán túllépve nézegettem a hasonló árban elérhető lehetőségeket (DSLR kizárva) és azt kell mondjam hogy lehet hogy tényleg igaza van, még ma is az egyik legjobb ár-érték arányú gép (konkrétan most ismét ebben a 150ezer Ft körüli árkategóriában). Lehet hogy a tapasztaltabb, profibb fotósnak jobban bejön egy Fuji X-T10 (most 170ezer a ha-n, plusz úgy látom a Fuji 16-50 kitobiját agyba-főbe dicsérik, főleg a Sony 16-50-hez képest), vagy egy Olympus OMD E-M10 MARK II (125ezerért van a jófogáson, bár gyanús hogy ennyiért már rég elvitték csak nem vette le a hirdető), de pl. az angol nyelvű jelentősebb (amennyire én látom) fotós oldalakon is igen magasra értékelik még mindig a 4 éves a6000-et (most épp a vadiúj Canon 200D dpreview-s tesztjében hozzák még mindig fel az a6000-et versenytársként...) és én úgy látom hogy (az első berzenkedésem ellenére) mégiscsak az a6000 lesz a főnyeremény. A kérdés már csak az objektív...

    Azért arra kíváncsi vagyok hogy azok akik lehúzzák itt az a6000-et, vajon mind (az 1-2 valós kivételtől tekintve) saját tapasztalatból ekézik-e (a trollok nem igazán érdekelnek), vagy csak ők képviselik Econ egészséges egyensúlyát ebben az ökoszisztémában? :) Mint fentebb írtam én teljesen normálisnak tekintem hogy valakinek fontosabb az Oly vagy Fuji jobb ergonómiája, de kezdőnek valóban szívesebben ajánlanátok egy X-T10-et vagy egy OMD E-M10-et? (Jó, a másik végletbe se szeretnék átesni és egy Pana GF-et választani.)

    Mindenesetre nagyon köszönöm mindenkinek a korábbi válaszokat és segítséget, szerintem a további kérdéseket (objektív, tok, stb) már a Sony MILC topikban fogom majd feltenni. Szép napot!

    (Ja és mindezt úgy hogy már vagy 3 hete teszteket meg fórumokat olvasok és naponta négyszer böngészem az apróhirdetéséket, bár pixel-peeping nem olyan sok volt.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák