Új hozzászólás Aktív témák

  • haruspex

    aktív tag

    válasz both.bartos #39853 üzenetére

    Szia!

    Az egyszerűség kedvéért a olympus m.zuiko 12-50-es objektívet javaslom, ez tudja a 24mm ekv. kezdő gyújtótávot a tájképekhez, és egész használható a makaró nagyítása, amit később tovább javíthatsz előtéttel, vagy közgyűrűvel. Újonnan most 55 a mintaboltban, használtan reálisan 40-45 körül lehet.

    Hozzá a hardveraprón, vagy az irányjelzős oldal 4/3 adok veszek forúmján keresnék gépet. Most van fent 35.-ért oly e-pl6, és e-m10 70-ért mindkettő garanciálisan. Az elsőnek nincs keresője, egy erősen belépő váz, a második már komolyabb jóval sokáig kiszolgál, de úgy már túl lóg a kereteden. Rendszeren belül ami keresős gép ami beleférhet panasonic a g3, vagy a g5, akkor itthonról, vagy ha bátrabb akkor az ebay a barátod. Ha pl6-ot választod, és kicsit hozzáspórolsz, akkor vehetsz egy olcsóbb telét, vagy rákérdezhetsz, hogy van-e valakinek eladó Vf-3 keresője 25 körül. Amit ha mégsem nem használsz akkor eladhatsz.

    Fuji, van Sony rendszeren belül 70 körül kapsz kereső nélküli gépet 16-50mm-es kitobektívvel, ezek sem rosszak, ehhez viszont nem árt szerezni, valamilyen manuális makrót a fent maradó keretből, és ha kelleni fog tele, vagy kereső azt csak drágábban tudod megoldani.

Új hozzászólás Aktív témák