Új hozzászólás Aktív témák

  • st81

    tag

    Üdvözletem!

    Tanácsot szeretnék kérni. Eredetileg videókamerát szerettem volna venni, de a topikokat olvasva kiderült számomra, hogy talán jobban járok egy MILC v. DSLR géppel, mint egy kamerával.
    Mivel kb. 70-30%-ban lenne videózásra és fényképezésre használva, olyan gépet szeretnék, ami jó minőségű videókat is tud készíteni. Gondolom, nem mindegy, hogy milyen objektív kerül a vázra és hogy mit szeretnék felvenni.
    Nos, a videók terén jellemzően gyorsan mozgó tárgyak (modellrepülők, autók), kirándulások (mozgó gépjárműből is) felvétele történne. Ehhez kapcsolódna a fényképezés témája is, hozzátéve, hogy jó makróra nincs szükségem (szerintem) mert nagyon közeli képeket nem szoktam készíteni, inkább tájképet.
    Kaptam már javaslatot családi körben, hogy elegendő egy 50eFt-os kézikamera is (láttam a "minőségét" a kék égből sárgát csinált, brrrr!) vagy egy jó százezres okostelefon (az árához képest szerintem ez sem csinál jó felvételt). De úgy érzem, ha már a téma adott, jó lenne azt minél jobb minőségben megörökíteni képben vagy felvételen egy dedikált eszközzel. Fontos, hogy mivel kültérben használnám, lehetőség szerint nagy lcd kijelzője legyen v. lehessen fordítani/kihajtani a kijelzőt rajta.
    Szeretnék tanácsot kérni, hogy a fentiek alapján tényleg érdemes-e inkább fényképezőgépet vennem és ha igen, milyen vázhoz milyen objektívet érdemes venni vagy milyen gépet+kitobit érdemes választani?
    A keret kb. 250eFt lenne, és új készüléket szeretnék, hosszú távra ( a mostani kompaktom, ami kilehelte a lelkét, 11 évet "élt" nálam).
    Előre is köszönöm a válaszokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák