Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz Schuby #15820 üzenetére

    Épp ez az, hogy csak a saját igényeid számítanak és ezt ebben a topikban is sűrűn hangoztatjuk. A D3200 egy nagyon jól sikerült váz lett a teljesen fapados belépő szinten. Szépen ránőtt a D5100 nyakára és JPEG képminőségben lényegében még különbség sem igazán van. Ahol fordul a dolog az a RAW, míg a D3200 "csak" 12 bites NEF-et köpköd, addig a D5100 már 14 bitet tud. Ennek viszont neked, mint egyszerű élményfotósnak nem biztos, hogy jelentenie kell bármit, talán még két egymás mellé pakolt fotón sem feltétlenül látnád a különbséget ha nem tudod mit kell nézni. Plusz a D5100-nak van még néhány extra fícsör a tarsolyában, ami egyeseknek számít, másoknak nem. Nem nagy dolog. :)

    Végső soron én azt mondom, hogy döntsön az objektív. Ha szükséged van a telére, akkor vedd azt a kitet, ha meg elég a 18-105mm, akkor vedd azt. Két ennyire hasonló képminőséget produkáló váz esetében amúgy is az fog számítani sokkal inkább, hogy (esetleg később), milyen minőségű üveget csavarsz fel, na meg "élményfotósként" mekkora gyújtótávolság tartományt tudsz lefedni, hogy ne kelljen lemaradnod semmiről csak azért, mert nem vagy képes azt lefotózni.

    Régi konstrukció vs. új konstrukció: Két egymást követő generációról beszélünk, ami azt jelenti (megjelenési dátumok szerint is), hogy 12 HÓNAP van közöttük. Szerinted ennyi idő alatt hatalmas paradigma váltások történtek? 1 év alatt szerinted mennyire avul el egy ilyen váz? Ezen a régi-új dolgon nem érdemes túl sokat rugózni, ugyan abból az alomból valók.

    (#15817) BiriBum: Ezért is tettem idézőjelbe az elején az "áfa" szót. Végső soron nem ez volt a lényeg, hanem, hogy ott megveheti John Smith X összegért, nálunk meg megveheti Gipsz Jakab Y összegért és jellemzően X < Y reláció figyelhető meg, különösen ha még az átlagkeresetek kérdését is hozzákeverjük az egészhez, de ennyire számmisztikázni nem akartam. Csak láttam egy jó ajánlatot és beindult a nyálelválasztásom, semmi több. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák