Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz k1csi #15707 üzenetére

    Tegyük hozzá azt is, hogy az STM a csendességén túl nem ér semmit akkor, ha egy olyan vázad van mellé, aminek a kontraszt érzékeléses AF rendszere lassú, pontatlan, béna. Nagyon vicces a rendszer, mikor oda-vissza monitoroz, mert nem találja el elsőre... másodszorra... harmadszorra... negye... ááá fhaszom, átváltok manuálisra. Tudom-tudom, AF melletti videózásról volt szó az igények között, de azért ez a DSLR videózás műfaj nem egészen erre lett kitalálva. Tisztességes videót manuális fókusz mellett lehet készíteni. Egy kevés gyakorlás kell hozzá és már szinte reflex szerűen tartja az ember a célon a fókuszt, sokkal jobb hatásfokkal mint amire az AF képes. Canonhoz meg ott a Magic Lantern amiben van focus peaking, nagyon hasznos.

    Ha már ilyen 300k körüli számok elhangzottak költségvetésben, akkor én mindenképpen megvárnám a szeptembert amikor már egyre több Canon EOS 70D fog csorogni és lesznek vele tapasztalatok. A Dual Pixel AF elég ígéretes ha AF melletti videózásról van szó. A gyártó által kiadott tesztvideók szerint korrekt követő fókuszra is képes, már csak a gyakorlatnak kell igazolnia a marketinget.

    (#15706) Khelben: "A 650D és a 700D közötti különbség 15000 Ft-t se ér? Mert 18-135-tel ennyi a különbözet."

    Ha nagyon akarod fizethetsz 15 ezer forintot egy enyhén módosított módválasztó tárcsáért (a 650D tárcsája nem fordul teljesen körbe, de a 700D-n már igen). Ennél több változást ne keress benne, mert nincs.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák