Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
barcaloki
csendes tag
Hello!
A segítségeteket szeretném kérni, úgy döntöttem új CPU hűtőt veszek, mert a mostani elég hangos és már régóta megvan (3év+). Gyári Intel-hűtő i5 3570k-hoz, 1600 RPM a fordulatszáma ha csak a chrome fut.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10000 Ft.
2.: Milyen házba kerül? Logic A10 (szélesség 171mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? Gigabyte GA-H61M-S2PV
4.: Processzor típusa? QuadCore Intel Core i5-3570K, 3700 MHz
5.: Ramok típusa? A-data 8 GB DDR3-1333 (LP)
Tuningot nem tervezek.
(Laikus kérdés: Pasztát adnak a csomagban, vagy külön kell venni hozzá?)Előre is köszönöm a segítséget.
-
jim bcs
nagyúr
(#73901) Vtomi80
Cryorig H7(#73902) Zolar
Az összefoglalóban lévő kérdésekre nem válaszoltál, alaplapot nem írtál, így majd megnézed, hogy melyik lesz jó.(#73903) barcaloki
Ebből nekem nem derül ki, hogy mekkora hűtő fér be, pontos adatot nem találok, ilyenkor célszerű megmérni a processzor kupak teteje és a ház váza közötti távolságot.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
-
Maxell014
senior tag
Sziazstok!
Szeretnék venni egy új cpu hűtőt. 15ezret szánnék i3 4170-re raknám egy gigabyte ha b85m d3h-a alaplapban amiben pedig corsair magas bordás ramok vannak 2x4 gb. A ház pedig egy Be Quiet Silent Base 800. Mit ajánlotok ?[ Szerkesztve ]
-
Gullcsy
újonc
Sziasztok! Egy intel core i7 6700k processzorhoz szeretnék hűtő ajánlatokat kérni. Egy Zalman zm-z3 házban lesz. Az alaplap az egy MSI BM150 Night Elf, a memóriák pedig kingston fury ddr4 ramok. A gépet nem csak kockulásra használnám, hanem a közeljövőben elkezdenék rajta modellezni is kisebb dolgokat (3ds max, inventor, autocad stb...) Tuning nem érdekel, ha lehet szeretném megúszni 6-7 ezer forintból, rosszabb esetben 9-10 ezret szánnék rá. Köszönöm.
-
Zaror001
csendes újonc
Üdv.
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
-Maximum 7k.
2.: Milyen házba kerül?
-Kolink Aviator
3.: Milyen alaplapra lesz?
-Asus Z170-A
4.: Processzor típusa?
-Intel Skylake Core i5-6600K 3.5GHz LGA1151 BOX
5.: Ramok típusa?
Kingston HyperX Savage Black DDR4 2400MHz 16GB (HX424C12SB2K2/16)Gyári hűtő hiányában lenne rá szükség, tuningot nem tervezek mostanság , árban-értékben és teljesítményben annyi a kérésem ,hogy megfelelően hűtsön tuning nélkül jaték alatt.
Köszönöm.
Üdv. -
jim bcs
nagyúr
-
tag
Sziasztok!
A CPU hőelvezető pasztákkal kapcsolatban lenne egy kérdésem: tavaly szeptemberben vettem egy ARCTIC MX-4 / 4g pasztát, amelyből egy hangyányit használtam fel tavaly, azóta lezárva csücsül egy doboz mélyén, az eredeti csomagolásában, száraz és sötét helyen tartva.
Így 12 hónappal később szeretnék ismét használni belőle, csak nem vagyok biztos benne, hogy a hatékonyságra tekintettel biztonságos-e a használata, ha már egyszer megbontottam.Esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Van ezeknek lejárati ideje?Előre is nagyon köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: Bélabácsi
-
jim bcs
nagyúr
(#73918) Zolar
A mérés az kevés ha nincs mellé gyakorlati tapasztalat, talán 1 kivételével az összes most piacon lévő topflow befér.(#73920) Bélabácsi
Picit fentebb volt egy ilyen kérdés. Ha állagra normális akkor nyugodtan felkenheted, ha állagra nem jó akkor meg úgyse tudod felkenni. Nem tartozik a romlandó dolgok közé mivel a fő alapanyag típustól függően fém, kerámia, szén és nem tartalmaz élelmiszeripari nyersanyagokat. Tehát ameddig a viszkozitása normális marad, addig nyugodtan használható.[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
VTom
veterán
Bocsánat, nem Neked címeztem, hanem erre a hozzászólásra: (#73916) Zaror001
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
jim bcs
nagyúr
-
Mahatma89
tag
A gyári hűtőnek letört az egyik "pöcke" és amúgy is gondolkodtam már valami komolyabb hűtés beszerzésén, ebben kérném a segítségeteket. Az alábbi vashoz kellene:
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? 10000 Ft.
2.: Milyen házba kerül? Zalman Z9 Neo (szélesség 171mm)
3.: Milyen alaplapra lesz? Arock Z77 Extreme4
4.: Processzor típusa? QuadCore Intel Core i5-3570K, 3700 MHz
5.: Ramok típusa? 2x8GB Corsair Vegnance 1600 DDR3 (magas bordás) -
Solesz84
aktív tag
Sziasztok tudnatok ajanlani egy csendes es jol mukodo hutot?Huzva lesz a proci.
Kb 40000
CM 922 Haf mini
Asus rampage hero 8
I7 6700K
Kingston Fury 16GB ddr4Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
Solesz84
aktív tag
válasz szasanyi #73928 üzenetére
Igen az is erdekelne csak elfelejtettem irni!Jobb a vizhutes v egy Noctua NHD 15 is van olyan jo?
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
szasanyi
félisten
-
CosmoBacsika
tag
Sziasztok!
Csak szerettem volna megköszönni a segítséget. Egy i7-esre kerestem egy budget hűtőt, végül a Zalman cnpsx10 optima lett az ajánlás alapján a befutó és nagyon megvagyok vele elégedve. Takkra befért (Deepcool smarter), hangja nincs, és a gyárival néha 90 fokra (igaz csak pillanatokra) felugró hőmérsékletet eddig magabiztosan 65 alatt tartja terhelés alatt.
GG WP
-
jim bcs
nagyúr
válasz Solesz84 #73927 üzenetére
(#73927) Solesz84
be quiet! Dark Rock 3
Thermalright Macho 120 SBM
be quiet! Pure Rock
Noctua NH-U12S
Alpenföhn Matterhorn Rev. C Black / White Edition
Cryorig H5 Universal
Thermaltake Riing Silent 12 Blue / Red
Zalman CNPS10X Performa Plus
(#73929) A keret vízhűtéshez kevés így az kilőve, ennyiből lazán kijön egy jobb léghűtő, kompakt víznek van külön topikja ha az érdekel.(#73931) CosmoBacsika
Köszönjük a visszajelzést[ Szerkesztve ]
-
Solesz84
aktív tag
válasz jim bcs #73932 üzenetére
Koszonom szepen a segitseget! 👍
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
elektrotank
aktív tag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót, ezért csupán megerősítést szeretnék kérni. A jövőben lehet, hogy egy i7-6700k-t szeretnék vásárolni, ami egy Asus Z170 PRO GAMING alaplapba menne. A Ram egyenlőre kérdéses. A kérdésem a következő: ha a 6700k-t húznám, a hűtőm (Noctua NH-D14) elegendő lenne?
Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov
-
jim bcs
nagyúr
válasz elektrotank #73934 üzenetére
Akkor valamit igencsak félreolvastál, felesleges és feleslegesen nagy. Ha megvan minden pontos adat az összefoglaló kérdéseire akkor gyere vissza.
-
Vazolee
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, kinéztem egy bequit! Dark Rock Advanced C1 hűtőt aminek egy fx 8350-et kellene hűtenie, elbírkózna ez a hűtő egy kis tuningal is? Egy freezer 13 PRO-t váltana.
-
OtrodonTIME
csendes tag
Sziasztok!
Milyen hűtőt ajánlanátok 10 és 20 ezer Ft között (talán még 25), ami elegendő egy i7 6700 hűtéséhez és befér egy NZXT Phantom 240-be. Valamint még azt is megkérdezném, hogy ezeken a hűtőkön gyárilag fent van-e egy réteg hűtőpaszta.
A válaszokat előre is köszönöm.Első kerék műhely, hátsó kerék roncstelep...
-
jim bcs
nagyúr
válasz OtrodonTIME #73938 üzenetére
be quiet! Pure Rock
Thermalright Macho 120 SBM
Noctua NH-U12SA pasztát hűtője válogatja, vagy fel van kenve gyárilag, vagy mellékelik.
[ Szerkesztve ]
-
DonShade
csendes tag
Üdv!
Egy i5 6500-as processzorra tudnátok hűtőt ajánlani? Vízhűtést is meghallgatok!
Ház: Nzxt S340
[ Szerkesztve ]
-
Adams15
aktív tag
Sziasztok!
Azért írok, mert procit újítottam, és régebben Ti ajánlottatok egy hűtőt. Eddig intel i7-4790-em volt amit váltottam egy 4790k-ra. Egy alpenföhn brocken eco hűtőm van, 2 ventivel. A konfigomat bemásolom az adatlapomról. Nemsokára tervezem az alaplapot is lecserélni, erre: Asus Z97-Pro gamer
Cs:GO, BF3 alatt jelenleg max. 66 fokot értem el, úgy h OC még egyáltalán nem volt. Szerintetek kellene hűtőt cserélnem (vízhűtésre nem szeretnék)? Ha most nem is, a jövőben lehet szeretném húzni majd kicsit, h bírjon mindent a gép.Jelenlegi konfig: Zalman Z9 U3, XFX TS550, Asrock Fatal1ty H97 Performance, Intel i7-4790k 4.0 (4,4) Ghz, Alpenföhn Brocken Eco (2 ventivel), Asus Strix GTX970, Corsair Vengeance Low Profile DDR3 1600MHZ (2*4gb) cml8gx3m2a1600c9w, Intel 120 Gb SSD, WD Black 1 TB 7200 RPM
Előre is köszönöm a választ! -
marinea2
addikt
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
1.: Mennyit szánsz a hűtőre? - 5-6-7ezer Ft
2.: Milyen házba kerül? -Pontos tipusat nem tudom, alsótápos, viszonylag normál méretű házikó.
3.: Milyen alaplapra lesz? - valamilyen Asus AM3+
4.: Processzor típusa? - FX8300
5.: Ramok típusa? - DDR3 Kingston 4gbA gond az hogy a gyári hűtése úgy felpörög már néha hogy az egész gépház beremeg. Ezért kellene valami jobb megoldás. A gépet elsősorban filmezésre használják, meg kis netezésre.
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
hegegabi80
addikt
Nos több hűtőt is kipróbálva megállapítottam, hogy nálam a topflow hűt a legjobban. Viszont valami folyamatosan terheli a procit, mert max frekin megy és 50-60% a kihasználtsága, pedig nem is csinálok rajta semmit, és 50 fok körül mozog a cpu. Sőt tower hűtő esetében még a vga is melegebb, mert az első slotban van és közel a hűtő.
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Adott egy intel core i3 (4130) 3,4 ghz proci, egyelőre gyári hűtővel, amivel ugyan meg vagyok elégedve, igaz, nincs viszonyítási alapom. Gondolva a későbbiekre (esetleg újítás core i5-re) lecserélem a proci hűtőt egy Arctic Cooling Freezer 13-ra. Könyörgöm, nyugtassatok meg, hogy jó vételt csinálok. Tezsteket olvasgatok, elég jókat írnak róla. Miért ezt veszem meg? Mert a házba (Cooler Master Elite Knight 350) ez férne be
Az alaplap típusa: ASUS B85M-G[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz Jack Oneill #73948 üzenetére
"Könyörgöm, nyugtassatok meg, hogy jó vételt csinálok."
Mi a definíciója a jó vételnek?
Give them hell Ukraine!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- BestBuy ruhás topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Óra topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Elektromos autók - motorok
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
Állásajánlatok