Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
greenfairy
tag
Gerisz tanácsolta, hogy az NH-D14 jó lehet az eredeti venti elhagyásával. DE olyan kell, ami 140-es és 120-as fülekkel rendelkezik. Az NB termékeit néztem, mint az írásomból is kiderü. Ott szerintem nincs ilyen, ami a fenti kritériumoknak megfelel.
Továbbá szeretném azt, hogy a házban az összes venti egy cégtől származzon - egy típuscsaládból, ha lehet.
Az AC-k is jók, de az általam felsoroltak, szerintem jobbak. Azt hiszem... talán....
De TE félisten vagy, szóval elbizonytalanodtam. -
Funabashi
csendes tag
Milyen proci hütőt vegyek egy AMD Athlon II x3 445 3.1ghz-es procira? A gyári AMD cooler kicsit hangosnak bizonyul.
-
hermanyi
addikt
Sziasztok kérdésem lekorlátozódott sajnos 2 db hűtőre,mégpedig Alpenföhn Brocken Purple Edition vagy Scythe Mugen 2 .
Alpenföhn Matterhorn-rol sajna lecsúsztam
A kérdésem az lenne ,hogy a fenti két hűtő között mekkora a teljesítmény különbség az aláírásomban szereplő gépbe lenne és 4 giga köröl szeretném járatni a procit .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Qru
MODERÁTOR
válasz hermanyi #22153 üzenetére
A Mugen 2 erősebb picit, de jóval nagyobb is. Ha elfér akkor a Mugen 2-t venném.
mod:
Funabashi: Mennyit szánnál rá? CM Hyper 212+ jó de az kicsit hangos, AC Freezer Extrem viszont halk is nem csak jól hűt már ha a 8k-s árkategóriából kell választani.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Vapor
aktív tag
Intel i7 950-re milyen hűtőt ajánlanátok?
Én a Scythe Ninja 3-t és a Scythe Mugen 2-t néztem, de nem igazán sikerült döntenem köztük...
Illetve az se tiszta, hogy jár-e hozzájuk gyárilag venti, vagy azt még külön kell vennem.
Vagy esetleg vmi más ebben az árkategóriában?Előre is köszi!
PSN ID: SaLa17
-
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22151 üzenetére
Én a Scythe-nak tudok. A Kaze Maru és a Slip Stream
Azért jobb bele a 14-es, mert alulról kilóg a bordák alatt és nekem pl majd 10°C-al hűvösebb a lapom is.
De ha 12-es lesz benne az sem gond, azt is le tudod tenni lentre csak nem ér ki a borda tetejére. -
Qru
MODERÁTOR
Mind a kettőn van gyárilag venti. A mugen 2-n halkabb venti van de a ninja 3-é is szabályozható. Teljesítményben pariban vannak kb. Amelyik szimpibb és/vagy olcsóbb.
Funabashi: 130 x 100 x 131 mm -es a Freezer Xtrem, mérd meg a házba befér-e, vagy nézd meg a CM honalpon mekkora a házad.
#nincsbennetarcsi
-
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22162 üzenetére
Nem ismerem ezeket a ventiket. Nekem az a baj, hogy mind hangos lesz egy idő után
Ilyenkor azt szoktam csinálni, hogy feltekesem csutkára mindet, járatom egy percig, leveszem mindet 800-ra és örömmel nyugtázom milyen csendesEgyébként ennél halkabbra már egy full vizes rendszerrel tudnám elképzelni passzív MO-RA bordával. Jó a winyók idegesítőek.
A HR-02 biztos jó lesz ha veszel hozzá. Mert (nem értem miért) a Thermalright szeret ezzel szórakozni.
Már régen itt figyelne a gépembe ha lehetne kapni számlával (meg nevetséges, hogy , meg benne lenne az AMD-hez való felfogató. A Silver Arrow-ba miért tudja beletenni, ebbe meg külön kell venni. Tiszta hülye.
Meg még ráadásul kint (németbe) megveheted 60EUR-ért ~ 17.000.- erősen számolva AMD lefogatóval. Itthon meg 25k ugyan ez a "csomag".A bordák közül a T-rad2 lehetne jobb is, de esetleg majd egy Prolimatech MK13-ra benevezek, vagy valami szép bordára.
[ Szerkesztve ]
-
Pug
veterán
Esté mindenkinek! Lenne egy nagy kérdésem, mennyi az a hőfok egy Phenom II-nek Prime95 alatt ami még szerintetek elmegy?
-
malaati
csendes tag
sziasztok
kérdés: milyen hűtőt érdemes venni egy 3.06 GHz-es i3 proci fölé, hogy megóvjam azt?
és mennyi ezeknek a prociknak a felső lélektani hőmérséklet határuk?előreis köszi minden hozzászólásért
-
greenfairy
tag
válasz Gerisz #22163 üzenetére
Egy perc néma tisztelgés a decibelek hangorkánjának valóban megfelelő a csendérzet kialakításához.
Pl. most, hogy elnyomjam az Acer 5735-öm egyre idegesítőbb hangját egy Orion hősugárzóval fújatom a lábamat. Szerinted melyik a hangosabb?!Ahogy nézem az 1155-höz való lefogató még nem jelent meg. Bár hozzáteszem Én a HR-02 sem találom az Mo-n. Árgép nem dobja.
Utánanézek in England...
A VGA hűtésen egyenlőre még nem agyalok, hiszen meg akarom várni a 6990-et. Aztán majdmeglássuk.[ Szerkesztve ]
-
malaati
csendes tag
ja, és mégegy...
okozhat-e kárt, ha nincs paszta a proci és a hűtő között (újak mindkettő)
és okozhat-e melegedést, illetve megoldaná-e a problémámat a paszta -
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22166 üzenetére
Én addig eljutottam, hogy rákérdeztem ott ahol már vettem Thermalright termékeket és azt a választ kaptam, hogy van készleten nekik HR-02, az AMD-hez való lefogatónak utána néznek. Kérdeztem, hogy mennyibe kerül, azóta semmi. mondjuk lassan 1 hete volt és már nem is várom a választ.
malaati:
Ha új mind a kettő akkor gyárilag kell, hogy legyen rajta paszta (a bordán)
Azért jó, mert kiegyenlíti a levegő réseket és segít a hűtésben. Tökéletes felület kellene a paszta nélküli hűtéshez, amit meg nem tudnak megcsinálni.Ha nem zavar a hang és nem tuningolsz akkor jó a gyári is.
[ Szerkesztve ]
-
Epiph
tag
Hali! Phenom II x2 550 nél ha bekapcsolom a +2 magot (B50 x4) akkor milyen hűtőt ajánlotok minimum? CoolMaster TX3 asat néztem ez elég lenne? Vagy ehez hasonló árban milyen érné meg jobban?
-
Bakitm
tag
malaati:
Ha gyári hűtőd van akkor azon alapból van paszta, ha nem akkor érdemes, az számíthat pár fokot, pontosan nem tudom mennyit. Proci hűtőben egy CoolerMaster Hyper tx3-at vagy egy ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev.2 vagy ehhez hasonlók. Kb 4 ezer környékén maximum 5 ezer ez a két hűtő.
Epiph:
Inkább egy Hyper 212+ a TX3 kevés lesz terhelés alatt szerintem. A 212 olyan 7-8 ezer.
[ Szerkesztve ]
-
greenfairy
tag
válasz Gerisz #22168 üzenetére
Aham. Így már értem. Amúgy szerintem ez is egy olyan termék, ami kis hazánkban nehezen hozzáférhető, de sebaj, ha erre esik a választásom, akkor meg fogom tudni oldani.
Ha véletlenül jeleznek.... és netán igent mondanak, akkor privátban elfogadnám az elérhetőségüket és az ajánlott árat. Szigorúan 1155-re applikálva. -
Milka 78
nagyúr
Sziasztok.Ha a Freezer Extrem Rev.2-es hűtőbe a gyári ventit kicserélem(800-1500rpm,35.7CFM / 60.7 m3/h) egy COOLINK SWiF2 120P(800-1700rpm,60.4-127.6 m3/h )ventire akkor javulna a hűtési teljesítmény?A tesztek szerint a halk,de ugyanakkor kis légszállítású hűtő miatt tud gyengélkedni nagy feszen a hűtő...Viszonyítás képen 1.41v 57 fokon tartja a procit a hűtő maxon.Ebből menyit lehetne faragni?
-
Gerisz
addikt
válasz greenfairy #22171 üzenetére
Jó meglesz!
-
Kis Joe
senior tag
Köszi mindkettőtöknek!
Az a baj hogy egy gépből bontottam ki, de nem találtam sehol ezt a típust hogy beazonosítsam. Nem brutál hűtő, de htpc-be pont jó lenne mert halk és alacsony profilú.Kis Joe felhasználónak 118 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! phmegbizhatosag.atw.hu - Mindig ellenőrizd!
-
hermanyi
addikt
mégis kb mennyivel
mondjuk mugen 60 C fok akkor Alpenföhn Brocken 62-63
mert ha csak ekkora a különbség akkor Alpenföhn lesz mert klasszissal olcsóbbMugen2 volt nálam egy fél napra és chipset hűtőmhöz hozzá ért szóval necces alakítgatni meg az alsó 2 lamelláján ha már veszek nem szeretnék.
Teljesítményével meg vagyok elégedve de a mérete miatt és az otromba formája miatt ha csak akkora az eltérés mint amit remélek akkor inkább AlpenföhnAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
szonti
aktív tag
Sziasztok!
Újra akarom pasztázni a procit, aztán olyan kérdésem lenne, h az úgy jó, e ha a pasztát nem a proci tetejére kenem, hanem a hűtő talpára és egy plasztik kártyával elhúzom, h csak vékonyan legyen rajta?
-
Pug
veterán
Valaki a (#22164)-esre valamit?
-
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Core I5 2500K procit szeretnék majd és nem tartom kizártnak, hogy esetleg felhúzom.
Az 1156-os foglalatú hűtő jó lesz ehhez is, vagy más lefogatás jön ki ehhez is? Esetleg miket ajánlatok 5000-7000 forintért?
Köszi, Üdv. -
hermanyi
addikt
válasz Rendo84 #22183 üzenetére
Ez az új intel proci ha jól sejtem
mivel 1156 os lapba készül így a szabvány 1156 os hűtő jó rá , a kérdés mennyire lesz melegedős és milyen teljesítményű hűtő kell majd rá
Amit olvastam az szerint nem kell neki brutál hűtő elviekbenAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Ybron
senior tag
Hello,
Melyik CPU hűtőt ajánljátok a következők közül egy i7 940-es(ami majd tuningolva lesz és lehet később nagyobb procira lesz cserélve)
Scythe Mugen 2 SCMG-2100 Rev.B
Prolimatech Megahalems CPU-Cooler Rev.B (Scythe S-FLEX 120m)
Noctua CPU hűtő NH-D14
Melyik az ami alapjáraton alacsonyan tartja a cpu-t és ha húzom akkor is ? -
jolmegmondom
csendes tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni majdnem az egész hűtést a gépemben, ehez szeretnék tanácsot kérni.
CPU: intel core i3 540 3.06 GHZ socket 1156 Ehez szeretnék csak Xilence gyártmányú hűtőt. Nem nagyon lesz húzva majd, de szeretnék 45-50 foknál barátságosabb hőmérsékletet. (az alaplap támogatja a 775 ös hűtők beszerelését is, de ha lehet ragaszkodnék az 1156 hoz)
Videokártya: Gainward geforce GT 240 1024 MB GDDR5 ehez szeretnék egy erősebb hűtőt, mert a gyári az egyszerűen rossz. Ha lehet ez is Xilence, de ha jól tudom vga-hoz nem nagyon gyárt jókat.
Alaplap: asrock H55M-LE, erre kéne egy pici aktív chipset hűtő (4x4x1cm). Illetve itt meg van kötve a kezem, mert fölé lóg a videokari gyakorlatilag.
illetve ram: 8GB Kingston (2x4 GB) erre is aktív hűtőt szeretnék, valami jó halkat. (ehez nincs ötletem)
aida 64 el mértem a hőfokokat, bizonyos GMCH (valami intel grafikus cucc) a legmelegebb a gépben, pedig az integrált video tiltva van. Erre mi lehet a megoldás?
Leginkább a cpu hűtő lenne fontos, és inkább olyan középkategóriában gondolkozom (~6-8ezer huf)
Köszönöm szépen a segítséget!
http://jolmegmondom.eu/ érdekességek, leírások
-
Gerisz
addikt
válasz jolmegmondom #22187 üzenetére
Xilence?
Attól sz*rabbat már nem is választhattál volna! (lehet csak nekem van ilyen rossz tapasztalatom vele)
A szokásos Hyper 212, Freezer Extreme körül érdemes választani.VGA-ra S1 rev.2, vagy esetleg Twin Turbo Pro, vagy ha olcsóbb akkor L2 Pro
A ramra totál fölösleges aktív hűtés ha nem lesz szénné tuningolva!
-
-
Gerisz
addikt
válasz jolmegmondom #22189 üzenetére
Hangtalan!
Nekem voltak Xilence cuccaim, mikor itt bohóckodott vele egy bolt. Egyedül a csavar és rezgéselnyelő készlet volt amit megérte megvennem semmi mást.
A ventik 2 hónap után már szarul mentek.
De ha neked bevált akkor sok sikert hozzá.
Meg SSD-re aktív hűtést? Minek? Deresen szereted? -
jolmegmondom
csendes tag
válasz Gerisz #22190 üzenetére
Mivel számomra új dolog az ssd és ahol összerakattam a gépet azt mondták minden merevlemezre, még az ssd re is javallott hűtőt szerelni a hőingadozás miatt. Attól hogy ssd-be nincs mozgóalkatrész még melegedhet. (bár én nem értek hozzá)
De visszatérve a CPU hűtésre: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/intel-cpu-kuehler/product/224990.html
bár ez nem i3 hanem i5 procihoz van, de elvileg jó? (jobb mint a gyári?)vagy érdemesebb egy ilyenbe befektetni?: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/multisockel-cpu-kuehler/product/29594.html
kb 4 ezer ft eltérés vana kettő között
vagy elég egy "közepes"?: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/multisockel-cpu-kuehler/product/176028.html
Igazából az lenne a lényeg, hogy a gyárinál jobb legyen. Próbáltam keresni a gyári hűtő adatait, de sehol sincs leírva, legalábbis én nem találtam.
-
tag
válasz jolmegmondom #22191 üzenetére
Az SSD-re minek hűtő? Szerintem felesleges... CPU-ra ha nem tuningolsz bőven elég egy akármilyen alap Xilence hűtő (ha ilyet szeretnél) a gyárinál már az is jobb egy fokkal.Ha jóval halkabbat és hűvösebbet szeretnél akkor valami komolyabb kell rá.Ennyi pénzért kapsz komolyabb,jobb hűtőt is,Xilence annyira nem jó...
A Chipsetre és a ramokra szintén felesleges venned aktív hűtőt... Főleg hogy nem tuningolsz.[ Szerkesztve ]
-
endreee
csendes tag
Sziasztok!
Olcsó hűtőt keresek egy Q8400-asra, mert a gyári elég hangos.
Húzni nem fogom, a lényeg hogy hangtalan legyen.
Jó lenne a lehető legolcsóbb megoldás, nem szeretnék sokezret ráklteni.THX
-
Gerisz
addikt
válasz jolmegmondom #22191 üzenetére
Az első semmire nem való.
A második árán kapsz sokkal jobb hűtőt.
A harmadik lehet jobb mint a gyári, de azzal a két hőcsővel picsafüst.
Egy fillért nem adnék érte.Ha 4ezer van az első és második között akkor rohadt drágán adják az elsőt.
Az áruk mennyi? Mennyiért tudod megvenni?Az SSD-nek meg az a lényege, hogy hangtalan és iszonyat pici hőtermeléssel működjön.
Valóban a hőingadozás sokat jelentene, ha 100°C és 20˘C között ingadozna sűrűn. Ilyen meg nem fordul elő egyik alkatrészednél sem, mert a hővédelem bekapcsol. De az, hogy az SSD 20-ról felmegy 25-re vagy a winyó 40-re az nem gond.
-
KisTopi95
aktív tag
Sziasztok!
Gyors kérdés. Most vettem egy Aerocool VS-9 PRO házat szép nagy ventivel az oldalán, jól is háti a gépet, de procit akarok cserélni, és erős a gyanúm hogy a mostani a moddolt magos procikat nem igazán bírná(Xigmatek s963) Kinéztem magamnak egy CM n520-at, amiben cserélném majd pwm-sre a ventiket. A kérdés hogy szerintetek belemenne-e. Mert hát így leméregetni elég érdekes, mert ugye ha leveszem az oldallapot, akkor a ventit nemtudom odamérni, de amúgy meg nem férek hozzá. :S
Köszi
Mit is kéne ide írni?
-
jolmegmondom
csendes tag
válasz Gerisz #22196 üzenetére
hagyjuk már az ssd-t, mert azt tanácsolták vegyek rá vettem rá.
A cpu hűtők árairól:
az első link nem jó, véletlen rosszat illesztettem be.de már csak 2 van ami szóba jön: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/multisockel-cpu-kuehler/product/176028.html ez 4.030 huf
és ez: http://work.xilence.net/produkte/cpu-kuehler/multisockel-cpu-kuehler/product/29594.html ez 10 ezer huf
de ha 10 ezerér van olyan, ami ennél halkabb és jobban hűt, csak tessék ajánlani, utánanéznék. De csak ha tartósan halk is marad
-
Qru
MODERÁTOR
válasz jolmegmondom #22198 üzenetére
Felesleges ssd-re hűtőt tenni, de ezen nem veszünk össze. Egy ssd 3-4W-ot fogyaszt vagyis ennyi áramot is fűt el kb... az meg semmi kvázi.
AC Freezer Extrem pl sokkel jobb ezeknél amit linkeltél.
#nincsbennetarcsi
-
jolmegmondom
csendes tag
Nézem, de aza baj, hogy nem értek a cpu hűtőkhös (sem) hogy mire érdemes figyelni, vagy 500 féle kialakítású, számít-e hogy álló vagy fekvő a ház stb. Józan paraszti ésszel arra jöttem rá, hogy hiába egyik hűtőnek nagyobb a ventije vagy több az rpm, ha mégsem vezet el annyi hőt..
Inkább máshogy tenném fel a kérdésem:
Van egy nagyon olcsó boltom, itt a linkje a tőlük kapható cpu hűtőkkel: http://shop.zuba.hu/index.php?pg=termekek&kat_id=29&csoport=CPU
innen olyan max 12 ezer ft-ig mit érdemes venni? Nem baj ha csak 4-5-6 ezer, nem feltétlenül kell ennyiért. És akkor a kritérium: csendes legyen (csendesebb mint a gyári) 1156 socket i3 hoz legyen jó, illetve ha később szeretném picit húzni, akkor is állja meg a helyét.
köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest