Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMedve
addikt
-
szki
őstag
válasz DarPet #11697 üzenetére
Én is ajánlom a Mugen2-t!
Nekem AM3-as lapban hűt egy 4 magosított Phenom II-t nagyon hatékonyan.
26-27 Celsius fokos szobában 1,5V-al 3,8 GHz-re megküldött procit 51 C fokon tartott 2 órás Prime teszt alatt. És a fordulata nem ment 1300 fölé (max 1500 lenne a fordulat).
Igaz ez egy HAF932 házban történt orkán erejű huzatban (3 db 23 cm-es venti 750-es fordulattal)Passzívban könnyedén elviszi a procikat. De szabályozható is segédprogiból a venti fordulata (pl. csak 35 fokos procinál kapcsoljon be a venti). Nálam általában idleben 300-400-at pörög, de akár ki is kapcsolhatnám, akkor se emelkedik a procihő (HAF ház kikapcsolt ventik)
-
szki
őstag
Proci Herr Z féle előtesztelt, mely tényleg nagyon tuti (24/7-ben 1,3V-on használom és 3,4 GHz-en, persze 4 magon). HD4830 meg Iponos, de sajna nem egy tuningos verzió. De most ez is elég..
[ Szerkesztve ]
-
Axel66
csendes tag
sziasztok,
a segítségetek kérném. a proci hűtő rendesen kiszolgálta magát=qrva hangos!
szóval egy naggyon, naggyon halk darab iránt érdeklődöm. Igazából régi a gépem, asus p5ld2-es lap, és egy intel pentium 3G-és procira kellene. már zalmanokat is néztem 10 ezer körül. Vagy egy ilyen gépbe hülyeség?
Van 5K körül is halk, megbízható darab??[ Szerkesztve ]
-
DonMedve
addikt
válasz Axel66 #11712 üzenetére
Az AC Freezer 7 egy nagyon jó hűtő.Ár/teljesitményben mindenképp.Nekem is volt,még anno a Pentium D630-amat hűtötte,nagyon jól.Most is nagyon jól teljesit,monst a nejem gépébe hűsit egy E6700-at,amit gyakorlatilag szobahőmérsékleten tart,pedig már vagy 3-4éves,de a ventijét még mindig csak akkor hallani kicsit,ha fullon pörög.Egy gondom volt vele,a felfogatása.Az a gagyi inteles megoldás. Olyan mint én aki sokat cserélgeti a cuccait,nem igazán jó megoldás.De pici tákolás,és minden okés!
[ Szerkesztve ]
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
Gerisan
tag
Hello!
Egy 3,4-es Northwood 478-as P4-hez melyik lenne jobb?
SP450S8 LionStream V Pro
9R272B1H3 RackSper IIIGIGABYTE GA-B85M-D3H ,Core i5 4460, 12 Gb Ram,GigaByte Geforce GTX 650Ti Boost 1024 MB DDR5,1,5TB SATA HDD,60 Gb SSD
-
malwy
senior tag
Normális, h E8400-at, 1,26V fesszel, 4,05Ghz-en a z600 csak 78 fok körül tudja megtartani?
Venti mindössze a mögötte lévő házventi, amit a CM 690 elejéhez adtak, az a világítós (12v-on).
Alul egy 4830as fűt mindössze.
A szobában a hőmérséklet 28 fok körüli.
Paszta a hozzáadott CM, nagyon vékonyan felhordva.Rosszul rakhattam fel, vagy kell hozzá venti?
UI: A gumialátéteket a crossbowhoz nem sikerült felapplikálni.
-
DonMedve
addikt
Hova gondolsz,hogy egy hűtő egy 4GHz-en járó procit meghűtt szobahőmérsékletre? A 78° idle-be vagy load-ba?Mert ha load-ba akkor egész korrekt.De szerintem dobj rá egy ventit,mindjárt jóval hűvössebb lesz!Próba,vesztenivalód nincs!Ha úgy sem hidegebb akkor rosszul tetted fel.De szerintem az a hátul forgó venti az kevés!
"...Nekem nincs semmim ezen a világon,csak a tököm meg a puszta szavam...,és ezt a kettőt nem játszom el senkiért,megértetted?!..." <Tony Montana>
-
malwy
senior tag
válasz Gerisz #11719 üzenetére
A fekete műanyag pöcök kell ha nincs X, ha pedig van akkor az a ragasztós gumiaátét kellene. De utánaolvastam, és gyak. alig rakják fel azzal nincs gond. Közben sikerült rájönnöm, hogy hülye vok, júúzer hiba volt, szóval a melegség megoldódott!! Remek hűtő passzívban is!
Köszönöm a tanácsokat, segítségeket! -
hungabo
csendes tag
Hy
Milyen hűtőt vegyek ehhez: AMD Phenom II X4 945
Lehetőleg minél olcsóbb legyen. -
zazahoho
őstag
sziasztok
vettem mugen 2 hűtőt tegnap felraktam (nem kis idő)hőmérséklet szerintem jó most reggel 33c fokon vannak a magok .
most jön a de (a venti fordszáma viszont 1500 rpm)doboz szerint 1300 tud !!
akkor most mi van biosban kéne valamit állítani ?és hol?
kiváncsi vagyok az észrevételekre?
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
yolan
őstag
válasz zazahoho #11723 üzenetére
Bios-ba engedélyezd a venti szabályzást, vagy valami programmal, pl speedfan-nal vezéreld.
Hajnalba kicsit játszottam a feszekkel, érdekes volt, hogy 800rpm és 1500rpm között alig volt pár fok különbség a mugennel. 2.8Ghz, 7*400, 50% oc @ 1.088v, vid=1.325[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
zazahoho
őstag
köszi
ki lett véve az elem az alaplapból
és bios alapból nem akarta a cpu speed controlt engedélyezni .most 225 rpm forog
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
Gombinyó
őstag
Üdv,
ismerősöm Mugen 2-re szeretne váltani csak fél, hogy nem fog felférni az alaplapjára (MSI P35 Platinum Combo) a hőcsövek miatt. Van valakinek ezzel valami tapasztalata? Megveheti bátran?
-
yolan
őstag
válasz Gombinyó #11727 üzenetére
Azzal a lappal nincs, csak ep45-ds4-el és ep45-dq6-al. Mind a kettőnél rálógott olyan 2 centit a chipset hűtőre, ha a hosszabb oldala a memória foglalatokkal volt párhuzamban, ha 90 fokkal elfordítottam, akkor nem lógott bele a chipset hűtő síkjába, viszont akkor az egyik memória foglalatba, és ekkor ugyebár csak 2 venti rögzítési mód maradt, vagy a tetejére, a táp alá, vagy hátulra a kimenetekhez.
Így szerintem felejtős a mugen 2 annál a lapnál, vagy csak ilyen kvazimodós ventifelfogatással
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
F.B.I.
veterán
Gigabyte P35-DS4 és E5200 brutál lég tuninghoz mi lenne a legjobb megoldás, ami 8K-ba belefér: Esetleg Vendetta 2? ( a memó G.skill Trident lenne 2 db ).
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
yolan
őstag
válasz F.B.I. #11729 üzenetére
Vendetta 2 és az ilyen direkt hőcsöves érintkezős csodákról azt olvastam, hogy akkor "működnek" tökéletesen, ha mindegyik hőcső felfekszik a procira, és ez a c2d-knél nem igen szokott előfordulni.
-
F.B.I.
veterán
-
F.B.I.
veterán
És az előbbiekben felsoroltak nem jobb ár-érték arányúak, persze teljesítményt figyelembe véve?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
Dark KillerX
addikt
válasz F.B.I. #11738 üzenetére
Annyiért jó a Vendetta2 ;az Asus V60-nal pedig csak annyit jó kis hűtő,PWM-es a venti,és reggelire megeszi a tuningolt E5200-et(3500MHz-en 1,33V-on 27 fokos szobában a hőmérsékletek Idle[link]) ,csak hát a kompatibilitással van a gond,ugyanis csak és kizárólag Intel procikra szerelhető.
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz Dark KillerX #11740 üzenetére
Az a 2200rpm nem sok egy kicsit, már mint hang ügyileg?
Ha már Vendetta 2, akkor egy ilyen GMC házba beleférne?
-
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
szeretnék egy cpu hűtőt leendő 3 vagy 4 magos phenomomhoz.
keret nagyon max 20k, de nem akarok valami értelmetlen és felesleges óriást hogy letörjön.
lényeg hogy ne legyen hangja, de a tuningot is bírja. várom a tippeket.
köszi
Aurea mediocritas
-
szki
őstag
válasz AXisBOLD #11748 üzenetére
Mugen2 nem törik le. Alaplap hátlapon van neki egy lemez a felfogatáshoz, mely elég merev.
Mod: ha modernebb házad van, akkor van direkt szerelő nyílás a hasonló hűtők felszereléséhez, és nem feltétlen kell kivenni az alaplapot. Bár szerintem ekkor is célszerű, mert kényelmesebb szerelni
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy Matrox topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Synology NAS
- CPU léghűtés kibeszélő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest