Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
válasz czanga #12449 üzenetére
A freezer 7 pro a leghangosabb a gépedben?Mert a vga jó lesz az S1-el.De has passzívan akarod a cpu hűtőt is használni akkor meg a házszellőzésnek kell jónak lennie,ami már nem biztos,hogy annyira halk lesz.Mondjuk nem tudom,hogy hány db és a gyári ventiket használod e a házban.A tápodat nem tudom milyen,de az is lehet hangos még.
Ha mindenképpen teljesen passzív cpu hűtőt akarsz akkor én is azt mondom,hogy valami nagyobb bordát tegyél rá.Egy hyper 212-t vagy egy Ninja2-t.
Bár szerintem hatékonyabb ha a hűtőkön van egy nagyon kis fordulatú venti ami azért csinál némi légmozgást és ilyenkor a házhűtőket is lehet kissebb fordulaton járatni. -
czanga
őstag
válasz 8nemesis8 #12450 üzenetére
Nem, nincs tuning, de közben ezen agyaltam én is, hogy ez kevés lenne passzívon. Meglátom. A sapphire radeon 4830-as gyári hűtése lesz a hunyó legfőképp hangosság terén, az cserés, és akkor mikor megkapja a accelero s1 rev2-t kiderül nagyjából mi még a negatív pont.
Nagyon köszönöm a segítséget!Átgondolom másik hűtő vételét, de arra gyanakszom, hogy a mostani nem lesz igazi zajforrás.
-
Henk
veterán
válasz czanga #12453 üzenetére
Na az a táp pont egy jó hangos fajta,nekem is volt.Mikor a gép halkítást elkezdtem a cpu hűtő után a táp volt a következő amit cseréltem.A Chieftec izom hangos volt.
bakosgabor57: szép lett.Te csináltad a polírozást?A hűtőn gondolkodtam én is csak nem találtam senkit a környéken aki megcsinálta volna.Én meg nem akartam nekiállni. -
pakai93
csendes tag
nem melegszik a proci annyira... de attól függetlenül vételén gondolkozok... szerintetek megérné venni... én egy CoolerMaster Hyper TX3-ra gondoltam ez ár érték-ben szinte verhetetlen... ha vennék lehet h kicsit tuningolnám is a procit... ezzel kapcsolatban pedig olyan kérdésem lenne h nem károsodik tőle a proci vagy nem rövidül meg az élettartama vagy van-e vmi háttulütője? és melyik programmal lehet legegyszerűbben tuningolni?
jahm a procim egy Intel Core 2 Duo E7500 @ 2,93GHz
az alaplap pedig egy Asus P5QL - PROJINBA ITTAI
-
elfelejtette
veterán
válasz pakai93 #12456 üzenetére
Hy!
Tuningolni bios-ból lehet legegyszerűbben. És ha nem adsz neki túl magas feszt (E7xxx szériánál ez kb. 1.35V), valamint nem engeded tartósan 65 fok fölé, akkor esetleg az élettartama 10 évről 8 évre rövidül.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Finwe
őstag
Helo!
Melyik lenne a legolcsóbb hűtő ami passzívan viszi a 3700+ san diego-t házon kívül?
AC Freezer 64 pro jó lenne?Finwe
-{PoH}- Patriots of Hungary
-
elfelejtette
veterán
"házon kívül"
Ezt hogy érted? Ha passzívan akarod hűteni a procit, akkor ahhoz egy jól szellőző ház kell, elöl-hátul megfelelő légszállítású ventikkel. Ennél már egyszerűbb és halkabb megoldás, ha mégis pörög a venti a procin. Ha nagyon melegszik, akkor esetleg próbáld alulfeszelni, vagy visszább venni a tuninigból...
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Finwe
őstag
válasz elfelejtette #12459 üzenetére
Felfogom szerelni a falra, szeretném ha nem lenne hangja mert nem burkolom be. Tuningolni már nem fogom.
Finwe-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Henk
veterán
Ha úgysem neked lesz miért nem rakod bele valami olcsó házba?Meg miért olyan fontos a passzív üzem?Gondolom nem akarsz rá sokat költeni.Nem tudom a gép többi alkatrésze milyen lesz,de valószínű a táp legalább olyan hangos lesz mint a cpu hűtő,így nem indokolt a passzív üzem.Egy olyan hűtő ami passzívan elég legalább 6-8k.Vagy veszel egy freezer 64 pro-t ami 3k.Annak pwm-es a ventije tehát ha nincs terhelve akkor nem melegszik,nem is lesz hangos.
-
Finwe
őstag
Attól még az én gépem lesz az én falamon. Az előző konfigomból megmaradt alkatrészekből, pl.: dfi cfx-3200 lap, a-data memók amik összképre szépek lesznek, biztosan nem rakom házba. Ha 6-8k egy olyan passzív hűtő akkor még mindig tudok dönteni, hogy freezer 64 vs. másik hűtő de egyelőre még mindig nem tudom mi jöhetne passzívan számításba
Tehát legalább egy darab másik hűtőre várnék javaslatot ami képes passzív üzemre a 3700+ procival!Finwe
-
elfelejtette
veterán
Mint írtam fentebb, a passzív hűtők is úgy vannak kitalálva, hogy azért feltételezik a minimális légmozgást a borda körül. Esetleg próbálj keresni használtan egy Scythe Ninja2-t. Az még látványra is brutális. És venti nélkül csak 705g.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
zolee0307
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni proci hűtő ügyben, tudnátok nekem ajánlani egy jó hűtőt, ami árban és teljesítményben is megfelelő lenne egy Q6600-os (b3-as) procira. A proci húzva is lenne olyan 2800 mhz-re.
Jelenleg egy Thermaltake Big Typhoon VX 120-om van, de nem igazán vagyok megelégedve vele.
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Finwe
őstag
Faint! Köszi a segítséget
Finwe
-
Skelemaki
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen CPU hűtőt ajánlanátok, ami elsősorban csendes, és megfelelő lenne a jelenlegi E8400-amnak (egyelőre tuning nélkül), meg egy majdani i7 920-nak is, jelentősebb zajszintnövekedés nélkül.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
Henk
veterán
válasz Skelemaki #12473 üzenetére
775 meg 1366-os tokozásnál mind a 4 irányban(ami valóban 2 mert 2-2 oldala azonos a hűtőnek) feltudod rakni.Már ha elfér és nincs útban mondjuk a ram vagy az alaplapi hűtőbordák valamelyike.
Mondjuk lehet szerencsésebb lenne egy olyan légáramlatot kialakítani a házban,hogy elöl befújna egy venti hátul meg ki.Így a cpu hűtőt is fellehetne úgy tenni,hogy a ház hátulja fele fújja a meleg levegőt. -
elfelejtette
veterán
Ha van elöl befújó venti, akkor tökmindegy, hogy hátul a fölső sarokban hátrafelé, vagy felfelé távozik a meleg...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Skelemaki
csendes tag
Köszönöm a felvilágosítást!
Szóval az előről-hátra légáramlás hatékonyabb, mint a lentről-fel? Jelenleg úgy működik a rendszer, hogy elől van 1 db, oldalt a videokártyára fúj 1 db, és felül szív ki 2. (Bár igaz, hogy van több ventillátor, de több zaj viszont nem kéne. ) Majd az új táp+processzorhűtő fog segíteni rajta remélhetőleg jelentősen.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz elfelejtette #12475 üzenetére
Az mindegy is,csak ha úgy van feltéve a cpu hűtő,hogy felfele fúj a rajta lévő venti akkor azért megtörik a légáramlat.Főleg abban az esetben ha egy olyan hűtőről beszélünk mint a Mugen2 és a rajta lévő venti és a vga között van pár cm hely.Én abból indultam ki,hogy a vga a felső slotban van és a nagyméretű borda miatt közel esnek egymáshoz.Ráadásul a vga meleg levegőjét szívja be.Bár nem biztos,hogy jelentős különbség lenne a hőfokoban a 2 megoldás között.
KissMate: a lentről felfele is lehet ugyanolyan hatékony csak pl. egy nagy méretű vga elég nagy akadályt jelenthet a levegő útjában.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
Igazad van, én tévedtem. Sajna még egy kisebb vidkari is elég jól megzavarja a légáramlást, ezért kell a ház hátulja felé fújnia.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Lenne egy kérdésem amit remélem megtudtok válaszolni.Melyik a jobb processzor hűtő és miért?Freezer 64 pro vagy hyper tx2? Kerestem róluk összehasonlítós tesztet de nem jártam sikerrel.Egy 5600+ procit kellene hűteni és ez a kettő van itthon.
Üdv:Viktor
-
elfelejtette
veterán
-
Skelemaki
csendes tag
Még egy apró kérdés: meglátogattam egy tesztoldalt, és úgy láttam, hogy a Noctua NH-U12P-je szembeszáll a Mugen 2-vel hangban és teljesítményben is, és nem kerül sokkal többe az 1366-os felfogatós (~1000 Ft-al), és ráadásul két ventillátort adnak hozzá. Megéri a Noctuát venni helyette, és az oldal állítása valós-e?
Elnézést, tárgytalan, kicsit megzavart a Noctua sokrétű (...) kínálata. (Mo.-n nem is lehet kapni az SE2-t ami jó lenne 775-re is.)
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
válasz Skelemaki #12489 üzenetére
A Noctua NH-U12P viszont kapható,de ehhez meg az 1366-on lefogatót kell külön megvenni.Úgy meg már drágább mint a Mugen2.
Hidd el a Mugen2 az egyik legjobb ár/érték arányú hűtő ebben a kategóriában.Az összes lefogatót tartalmazza nem kell külön megvenni.Viszont elég nagy borda,azt érdemes vásárlás elött megnézni,hogy elfér e. -
Skelemaki
csendes tag
Oké, köszi, CM690-embe úgy néz ki befér, és elnézést, hogy akadékoskodtam, de a lassacskán összekuporgatott pénzemtől csak a legtutibbért válnék meg, köszönöm, hogy kibírtál, és a tanácsokat is.
Respect!Hopsz, még egy valami: hűtőpasztát érdemes a hozzá adottat használni, vagy inkább vegyek külön másikat?
-
Henk
veterán
válasz Skelemaki #12491 üzenetére
Érdemes alaposan körüljárni a dolgot mielött az ember elkezd ész nélkül vásárolgatni,akkor nincs meglepetés.Amúgy nem úgy gondoltam,hogy a házba nem fér be a Mugen hanem,hogy a ramoktól elfér e.Általában az szokott gondot okozni mert a venti már a ram sinek főlé szokott belógni.Ez egy magas hűtőbordás ramnál már gond lehet,főleg ha van 4db ramod.
A Scythe pasztája jó,ha nagyon maximalista vagy akkor vehetsz hozzá valami klafa pasztát.1-2 fokot esetleg lehet vele még nyerni. -
Skelemaki
csendes tag
Egyelőre csak normál, kisebb bordás (már ha lehet azt bordának nevezni) RAMom van, 2 db, a másik gond viszont az, hogy nincs nálam most a lap, gari alatt van, de ahogy nézem nagy valószínűséggel befér. (Meg az a helyzet, hogy lehetőleg egyszerre szeretném letudni a vásárlást, egy napon, mivel nem túl gyakran tudok jó helyről Budapestről beszerezni ezt-azt.)
A paszta meg akkor bőven jó lesz, E8400-on nem nagyon lehet hová nyerészkedni, így is erős overkill lesz, majd max. ha platformot váltok veszek jobbat. -
Skelemaki
csendes tag
válasz Skelemaki #12493 üzenetére
Szerk: a Scythe oldalán a Product Manager Assistant a 333. postban említi is, hogy ráfér a lapra.
Elnézést a duplapostért.
-
EyEsOnU
tag
sziasztok, tuningolt phenom2 x3-ra tervezek új hűtést venni, a következők közül kéne választanom:
thermolab baram
scythe mugen2
scythe orochi
asus triton 88szerintetek? baram-ot venném, de nem ismerem a márkát egyáltalán.
-
Henk
veterán
válasz EyEsOnU #12498 üzenetére
Ezzel szerintem mindenki így van.Senkitől sem hallottam,hogy ilyen hűtője lenne,viszont a tesztekben jól szerepel.A Mugen2 már bizonyított azzal elégedett lennél.Az Orochi az nem éri meg az árát.Nekem volt,de nem győzött meg.Az Triton 88 sem rossz csak nem jobb annyival amennyivel drágább.
-
breiner
aktív tag
hello írtátok a cooler master hyper 212-t és ebből a plusot érdemes venni vagy a simát mert ahogy látom a plusnak egybe van a hűtő bordája melyiket érdemes vagy esetleg még valami más hűtő e8200 ami jó bírja a tuningot 10k adok rá.
"A gépedet nem a processzorod sebessége határozza, meg hanem a pénztárcád"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- ZIDOO médialejátszók
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest