Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz Veron #82899 üzenetére

    Ha továbbra is zavar a stabilizátor hangja, de egyébként simán jár, nem akad, nem reszel akárhol nyomod le a billentyűt, szerintem új stabilizátor (ajánlottak kb ~ 10ezer HUF) helyett, ami nem biztos, hogy jobb lesz, több értelme lenne venni egy injekciós tűt pl AliExpresről, pár száz Ft-ért. Nem kell belőle nagy, 2-3 ml bőven elég, tűből pedig 18g-s belső átmérőjű, tompa hegyű nekem bevált (pl ebből a C variáció [link] ). Kenőanyagod már van hozzá. Azért jó a tű, mert nem kell hozzá szétszedni a billentyűzetet/stabilizátort, és a megfelelő helyre tudod nyomni a kenőanyagot. Szétszedve sajnos nem tudod megkenni úgy, hogy csak ott legyen kenőanyag, ahol kell, és pont annyi, amennyi kell, mert összerakáskor ahogy a drótot betolod a stabilizátorba, nem fog a helyén maradni a kenőanyag.

    Összerakva a stabilizátor stem belsejéhez hozzáférsz tűvel előről és hátulról is. A drót és a stem belseje közötti rést kell kitölteni a nem kívánatos hangok megszüntetéséhez, a tűvel pont oda és pont annyi kenőanyagot tudsz nyomni, amennyi szükséges. Ha közben a stemen kívülre is menne kenőanyag a stabilizátor stem és ház közé, ahol műanyag -műanyag kontakt van, azt meg egy zsepivel vagy fültisztítóval le tudod törölni.

    Szerintem érdemesebb kenőanyaggal és tűvel próbálkozni mielőtt kiad az ember 10k-t egy új stabilizátorra, ami nem biztos, hogy jobb lesz, mint a gyári, és kenőanyag ahhoz is fog kelleni. Az ajánlottak közül a QMX-en kívül próbáltam mindet, mindegyik típusnak van valami nyűge.

Új hozzászólás Aktív témák