Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    Gondolkoztam, hogy jó lenne egy vezeték nélküli billentyűzet az irodába. A Zoom65 érdekesnek tűnt, de a GMMK Pro és a QK65 mellé nem akartam egy 3. gasket mountos billentyűzetet. Videókat hallgatva a SINGA X TGR UNIKORN R2.1-nek nagyon megtetszett a hangja, bár ez nem vezeték nélküli, de o-ring mount. Nem is sajnálnám érte a group-buy árát, viszont most ugye nem lehet kapni, ki tudja mikor lesz (ha egyáltalán lesz-e) megint, és másodkézből pedig aranyáron megy. A Cannonkeys Bakeneko, a Freebird és a Block 67 nagyjából hasonlót tudnak, persze nem érik el ugyanazt a szintet, mint a jóval drágább SINGA UNIKORN. Viszont ezek ugye egyik sem vezeték nélküli, és nem is tudok kapható vezeték nélküli, o-ring mountos billentyűzetet (ha tudtok ilyet, szóljatok :DDD ).

    A Tofubol viszonylag egyszerűen lehet vezeték nélkülit varázsolni, és az is gasket mounttól eltérő élményt adna. Adott a Tofu ház, és kell hozzá egy ilyen vezeték nélküli PCB: https://www.upgradekeyboards.com/product/bt60-60-wireless-hotswap-tray-mount-wired-or-wireless-pcb/, illetve hozzá passzoló akksi meg plate. A Tofu ugyebár tray mount, ami eléggé merev, és hajlamos a pengésre. Ezen könnyen lehet segíteni, ha a tray mount csavarok alá teszünk o-ringeket: https://www.youtube.com/watch?v=SQcdgUKV6dU Ennek is nagyon szép hangja van így videó alapján szerintem, de szívesebben próbálnék ki egy SINGA UNIKORN féle o-ring mountot.

    Éppenséggel ez is megoldható a Tofu60-asnál, viszont ehhez moddolni kell a házat és a PCB-t is: https://www.youtube.com/watch?v=rybhrGRzr5E
    Az o-ring mountnál a ház szélén van pár tartó elem, ami támasztja az o-ringet, hogy a PCB ne essen be a ház aljába. Ezeken a helyeken a PCB szélén kivágás van, hogy a tartóelemek a PCB-t ne támasszák. A Tofu60 eredetileg tray mount, így a ház aljában vannak tartó elemek, azonban ebből 2 a ház szélén van. Az o-ring mounthoz a ház közepén lévő tartóelemeket le kell vágni, mert azok tartanák alulról a PCB-t. Vagy pedig kell egy ilyen PCB, azol a tartóelemeknél kivágás van, így a házat nem kell modolni: https://youtu.be/Uohbf2UH6FY?t=81 viszont ez a PCB szintén nem vezeték nélküli. Úgyhogy egy Tofu60-nal kivitelezhető a vezeték nélküli o-ring mount (a többi Tofu háznál nem, csak a 60asnál, mert itt van 2 távtartó a ház szélén, a többi Tofunál az összes távtartó a ház belsejében van), viszont ehhez a PCB-t és a házat is modolni kell, illetve a gépelési élmény kérdéses lesz, mert pl a Bakeneko és a SINGA UNIKORN esetében az o-ring mount távtartóból több van, és a ház két hosszabbi oldalán mennek végig:

    A Tofu60nál viszont csak kettő van az o-ringhez használható helyen, és az is a két rövidebb oldalán a háznak:

    Viszont tegnap ráakadtam erre: https://4pplet.com/products/cyber60?variant=40534177841338 Ez egy o-ring mount kompatibilis, vezeték nélküli PCB. Elvileg kompatibilis a Cannonkeys Bakeneko-val is, nem kell semmit fúrni-faragni, egyedül egy hibát látok, hogy a Bakeneko daughter board-os, itt pedig képen úgy látom, hogy az USB csatlakozó a PCB-re van forrasztva, de írják is a termék oldalán, hogy ha Bakenekoval szeretnénk használni, akkor megoldható, csak írni kell nekik rendelés előtt. Feltételezem leforrasztják róla az USB csatlakozót, és tesznek rá egy JST csatlakozót, hogy a Bakeneko daughter boardot rá lehessen csatlakoztatni. Rájuk is írtam, ha ezt meg tudják oldani, akkor csak egy akksi kell még, abból ezt néztem ki: https://www.upgradekeyboards.com/product/filament-power-batteries-ultra-thin-lipo/ Ez nagyon vékony, szerintem elfér a Bakenekoban a PCB alatt, kérdés még, hogy ez kompatibilis-e a PCB-vel. Egyenlőre a válaszukra várok, ha minden kompatibilis mindennel, lehet rendelem is megfele :C De ha tudtok esetleg o-ring mountos alternatívát az említetteken túl, akkor szóljatok :R Nem ragaszkodom semmilyen mérethez és kiosztáshoz se (bár irodába jó lenne a minél kisebb). Ha kapható lenne egy SINGA UNIKORN-hoz hasonló billentyűzet, 4-500 USD vagy alatta, azért lehet hajlandó lennék elengedni a vezeték nélküliséget :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák