Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz tDr1v3r #28290 üzenetére

    Nem rossz a Gateron Brown, mindenképp jobb mint a Cherry (simábban siklik a stem), de a Zelio-k sokkal jobb taktilitást kínálnak - az én építettemben is 65 grarmmosok vannak, egyszerűen imádom. Erőre kb. a Brown és a Clear közt van (közelebb a Brown-hoz mondjuk)

    Olyan jó, hogy mindenki másképp jelöli a rugók keménységét.

    Cherry ugye a kapcsolási pontnál méri az erőt, többi kapcsológyártó nagyjából átvette ezt a jelölést, max a cN-t cserélték grammra.

    Míg az egyedi rugósok a teljes 4mm lenyomásához szükséges nehezék tömegét adják meg grammban.

    Zealio 65 grammja az melyik értéket takarja?

    Egyedi rugósok mérése szerint az MX Clearnek gyárilag 80-85 gramm körüli rugója van, azzal jön ki félig lenyomva a Cherry által megadott 65cN.
    Red/Brown/Blue rugója 60 grammos, Black az ~70 gramm.

    Tehát valahol az Ergo Clear (MX Brown rugó/Clear stem hibrid) és a Panda Clear (Black rugó/Clear stem) között van a 65 grammos Zealiod keménységre.

    de sokkal jobb a taktilis visszajelzése (a stock Clear-hez képest kb. ugyanolyan, rugó ellenére), meg ugye eleve vajsima a stem csúszása, nem olyan mint a Cherry-féle. Lényeg a lényeg, csak ajánalni tudom ha nem sajnálod a felérat.

    Rugó és rugó között is van különbség.

    Papíron hasonló paraméterekkel bír az MX Brown viszonylag vastag drótból sűrűn tekercselt rugója, meg a Gateron Brown vékonyabb, ritkábban tekercseltje, de engem kifejezetten zavar a Gateron rugójának hangja, gyakrabban+élesebb hangon nyikorog, mint a Cherryé.

    Ha nem sajnálnék újabb 2-3 órát elbaltázni a billzet újabb szétszedésére+összerakására (meg az MXB2 elrepedt aljának kettétörésére), akkor már rég visszacserélhettem volna a Cherry rugóira.

    De nemrég láttam Geekhacken, hogy nekiálltak ötletelni, hogy valakivel gyártassanak MX Clear stem replikákat, hogy tetszőleges MXből (~0.55$/db) lehessen utólag Cleareket építeni (ha már a Cherry nem gyártja az eredeti MX Clear kapcsolókat :W)
    Zeal sem árulja külön az egyedi lila stemjeit, csak komplett kapcsolóval együtt, méregdrágán. (0.75$/db, ha a GBje részese voltál, egyébként 1$)

    Úgyhogy rugó visszacserét addig elhalasztottam, amíg nem lehet külön kapni az extra taktilis stemeket.
    De lehet, hogy akkor már a rugókat is cserélem 70 grammosakra, mivel az elveszett szóköz rugómat egy MX Blackével pótoltam, és sokkal kellemesebb lett tőle az MX Brown, nagyobbat rúg vissza. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák