Új hozzászólás Aktív témák

  • Kront

    tag

    Sziasztok!
    Felújítanám elöregedett asztali vasamat, ahhoz kérnék segítséget. Vannak a réginek alkatrészei, amit biztosan tudok, hogy megtartok (ház, monitor), van amire határozott elképzelésem van, ahova kérdőjelet tettem, arra várnék javaslatot.
    Alkalmazási terület: irodai munkák (Office), böngészés, filmnézés, és néha napján video vágás, videó utómunkák (kevés, és ki tudom várni), programozás. 2 dimenziós tervező és rajzoló programok, Photoshop. Ami biztosan nem kell: játék és 3D.

    A legfontosabb szempont, hogy stabil, megbízható legyen. Utána lévő szempont, hogy 2D-ben gyors.

    Ház és táp: Maradna a meglévő Antec. Öt éves, de még jól bírja. Nagyon jó a hűtése, 5 szabályozható venti, köztük egy 25 centis, beépített duál táp (600W és 550W). ATX-esek a tápok, remélem azok a csatlakozók jók még az új alaplapokhoz. Hacsak nincs házra valami csendesebb javaslat (gyárilag létezik pl. vizes ház? Külön nem barkácsolnék vele, de ha csak össze kell szerelni...), vagy a táp csatlakozói már elavultak, nem cserélném le.
    Alaplap: ? Valami nagyon stabil kellene.
    CPU: ? I7-4790 vagy 4790K Az utóbbihoz ugye Z87 vagy Z97 lap kell? Húzni nem akarom, de ha jól látom, a K-s CPU alapból is gyorsabb egy kicsit.
    CPU hűtő: ?
    RAM: 2x8 GB Majd valami buszfrekihez illő (1600MHz) HyperX-et veszek. Vagy van stabilabb?
    VGA: ? (Teljesen tanácstalan vagyok. Jó képe legyen és gyors legyen 2d-ben, ne legyen túl hangos, sli/CrossFire nem kell.)
    HDD: 256 GB 850 PRO + 2 TB WD RED
    Monitorok: Ez maradna a mostani 2 db 24” FHD. (4K-st rövidtávon nem tervezek.)
    Ár: Reális keretek között (< 1 MFt) mindegy. Stabil és megbízható legyen további 5 évig, amikor megint lecserélem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák