Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapjasmaki

    újonc

    Sziasztok!

    Jó régen állítottam össze már asztali gépet(2000 körül). Azóta laptopjaim voltak. Most viszont vissza szeretnék térni a Desktop-hoz.

    Több lépcsőben szeretnék haladni. Így az lenne a cél hogy a lehető legtovább bővíthető legyen a gép. A cél majd az Oculus Rift meghajtása, később esetleg 4K játékok futtatása. Első körben viszont csak az hogy használható legyen kb filmnézésre netezésre, kódolásra. Monitort is most szeretnék venni 23-24 colos Full HD monitorra gondoltam.

    Az Oculushoz, majd ugye ez kellene:
    Processzor: Intel i5-4590-nel egyenértékű vagy jobb
    Memória: 8 GB RAM
    Videokártya: Nvidia GTX 970-nel / AMD 290-nel egyenértékű vagy jobb
    Egyéb: HDMI 1.3 videókimenet 297MHz-es órajellel, 2 db USB 3.0 port

    Arra gondoltam első köben:
    - monitort - 23-24 colos Full HD IPS, később egy 4K-s kellene 27-34 col körül esetleg 21:9-es
    - házat - passz gondolom ATX kell - ehhez régen se értettem
    - tápot - passz gondolom 500W kell kb. persze az függ attól mi lesz a konfiguráció
    - alaplapot - H97 chipsetes kell tippre, ez ugye a legfontosabb, ha sokáig akarom fejlesztgetni
    - processzort - nem hiszem, hogy megérné jövő év első feléig, lépcsőt berakni, így ez adott Intel i5-4590, viszont érdekelne, hogy majd 4K játékokhoz milyen kellene
    - memóriát - itt se hiszem hogy érdemes lenne lépcsőzni, így 8GB kellene és mivel a proci 1600 MHz is tud kezelni így olyan kellene. Itt inkább az a kérdés, hogy 4x2GB-os pakkot érdemes venni és később ha fejlesztek lecserélni vagy 2x4GB vagy 1x8GB és később mellé venni újat.
    - videokártya - egyenlőre szerintem jó lesz a prociban levő is. Aztán majd jönne a GTX 970, de ebből is kismillió fajta van. Így arra lennék kíváncsi melyik lenne a jó választás. Illetve tippre ez majd nem lesz elég 4K-ra, vagyis milyen kellene arra? Vagy ott is érdemesebb lenne még egy GTX 970-et venni és összekötni őket?

Új hozzászólás Aktív témák