Új hozzászólás Aktív témák

  • Mister_X

    nagyúr

    válasz Barthezz2 #1 üzenetére

    Üdv nép, nehéz esetként járulok elétek tanácsaitok reményében.

    Adott egy next current gen konzol, egy Xbox One. Egyetlen, de annál nagyobb gond van vele: lassan egy hónapja nem volt bekapcsolva - és nem azért, mert ne lenne rajta kellő mennyiségű játék (GTA V, Dragon Age, CoD: AW, Titanfall, Halo, Forza Horizon 2, EA Access csak hogy a nagyobbakat említsem): már nem vagyok az a tipusú hardcore gamer, aki nekiül az ilyen indíttatású hardcore játékoknak. Mondhatnám, hogy nem az én stílusom, de eddig konzolos voltam, de valahogy úgy néz ki, hogy elmúltak az ilyen játékos idők - mármint a konzolos, persze. Jó móka azért a fórumtársakkal multizni vagy autókázni Forzában, bankot rabolgatni GTA V-ben, meg ilyenek, de már nem tudom rávenni magam a konzol bekapcsolására. Időm se sok, egyetem és meló mellett nem igazán van energiám pár agyatlan grindelésen vagy egy-két HearthStone meneten kívül.

    Megváltoztak a játékos szokásaim, ami előtérbe került, az a Heroes of the Storm és a World of Warcraft - előbbi picit megizzasztja béta ürügyén a combosabb vasakat is, utóbbi meg elfut kenyérpirítón. Az adatlapomon lévő laptopon WoW-ozok jelenleg, HotS nem fut el rajta. Fizetéskor kap majd egy SSD-t meg még RAM-ot, mert a gyári ipari hulladék merevlemez és a kevés memória húzza vissza,

    ---

    És amiért idejöttem, a fentieket figyelembe véve:

    1. Mire fogod használni a gépet?
    Kocajáték: HearthStone, World of WarCraft, Heroes of the Storm, WarCraft III, esetleg StarCraft II és a Diablo III-ba is belenézek majd. Tehát semmi komoly. Ezen felül netezés, szövegszerkesztés, prezentációkészítés, animenézés (stream), tehát olyan általános mindennapi.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel most?
    Semmilyennel. Talán egy jogtiszta Windows 8, ha ide vehető.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    "Mindenre": alaplap, processzor, memória, háttértár, ház, billentyűzet és egér - monitor kivételesen akad (1440*900, nekem elég még az 1366*768).

    4. Mennyi a kereted rá?
    Egy 90k-s keretet lövök be az Xbox One eladási árán, a lélektani határ 100k, de nagyon lélektani.

    Kritériumok, elképzelés:

    1) kis méret
    2) minimális zaj
    3) minden alkatrész új

    Futtában összedobtam a négybetűs webshopon egy konfigot, 76k-nál állt meg, billentyűzettel 91k.
    alaplap: ASUS AM1I-A 10.500.-
    processzor: AMD Athlon 5150 12.000.-
    memória: Kingston HyperX 1600MHz 8GB KIT (2*4GB) 21.000.-
    háttértár: Kingston HyperX Fury 120GB 19.500.-
    ház: LCPOWER LC 1340-mi 75W 12.500.-

    Azért esett AM1-es konfigurációra a választásom, mivel meglátásom szerint rendelkezik a számomra szükséges erővel CPU és IGP terén is. 5150 és 5350 között nem látom akkora teljesítménybeli különbséget, ezért raktam bele a kisebbiket. 8GB memória éppen elég, ez alá ma már nem mennék. Mivel pénz van és kíváncsi vagyok A Gyorsaságra, ezért SSD-t néztem ki. 120GB és 240GB között úgy 15.000Ft van még, az már meghaladná a keretet nagy valószínűséggel, mivel rendes házba raknám a szerzeményeket és billentyűzetben sem akarok alább adni. 120GB pedig számításaim alapján elégnek kell legyen (jelenleg 45GB körül foglalok). Mini-ITX formátumú, tápas házat néztem ki, 75W-nak untig elégnek kell lennie, a processzor TDP-je 25W, a többi alkatrész meg nem ehet még ugyan ennyit sem. Nos, billentyűzet. Ideje beteljesítenem régi vágyam és egy Apple billentyűzetet rakok majd a monitor elé, az 15k körül volt. Egérben tanácstalan vagyok, abban sokkal kisebbek az igényeim, sőt, a jelenlegi patkánnyal is ki vagyok békülve, tehát az az egyetlen dolog ami várhat.

    Esetleges módosítások keret bővülésének függvényében:
    - Athlon 5150 helyére 5350
    - 120-as SSD ellenében 240-es

    ---

    Ez így elég megtervezett és céltudatos tervnek tűnik egy ilyen topicba, de sok a homályos folt:
    - ezeknek a mini-ITX házaknak van-e valami hátránya? Gondolok én itt arra, hogy akármilyen RAM nem mehet bele a mérete miatt.
    - tapegységek ezekben megbízhatók? Az lenne az utolsó, amit elviselnék, ha nem fogna meg egy hálózati ingadozást / idő előtt elhalálozna és magával rántana akármit is
    - Apple bill. működik Windows alatt is tökéletesen?
    - gyári hűtő gondolom kuka, kell egy csendes venti / passzív jószág és a házba egy nagyobb légkavaró

    Amire kíváncsi vagyok ezeken felül:
    Alternatívák. Más alaplap, esetleg Intel megfelelő, fél hangyab*szásnyival szélesebb ház és rendes PCI-e-s alaplap az esetleges bővithetőség jegyében, ha combosabb játékokra fájna a fogam, jobb SSD, spec. RAM (pl. Low Profile fér csak ezekbe a házakba), stb.

    ---

    Elnézést a wall of textért és előre is köszönöm a segítséget! :R

    "Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."

Új hozzászólás Aktív témák