Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    Az etrém tuningos, meg úgy általában az OC-s rendszereimen való mindennapi használatot kezdem unni, a notebook meg sokszor gyenge. Az OC-s rendszereim meg minimálisra gyalultak, betweakelt BIOS, stb, ami a napi használat rovására megy (fogyasztás többek között).

    Összeállítanék egy gépet magamnak, mely nagyjából fix lenne (alaplap, RAM, HDD, táp), de a többi hardvert, mint CPU, VGA rendszeresen cserélgetném.

    A fix komponensek már megvannak:
    - Gigabyte Sumo 5115
    - FSP Aurum AU-700
    - 4 modul 2GB ADATA 2000MHz CL9 (8GB összesen)
    - Kingston SVP100S2/64G
    - Samsung HD103SJ
    - Samsung SH-S203BEBE

    Az alaplap konkrét típusok, amire építkeznék, fixek, már a tulajdonomban állnak, ne is mondjátok, hogy legyen ilyen, meg olyan más típus. 4 platform között gondolkodom, várok építő jellegű javaslatokat és kritikákat az alábbiakra:

    Platform1

    MSI P55-GD85
    Olcsó bele a 4c/8t CPU is, bármilyen CPU-t tudok benne tuningolni, amivel a legerősebb VGA-k is kihajthatók 1080p-ben. Cserébe elavult már, és viszonylag halott az LGA1156 CPU piac. Extrém tuningra biztosan nem fog gyakran kelleni a lap.

    Platform2

    Gigabyte Z68X-UD7
    Rakhatok bele baromi sok procit, de azok drágák. Fogad Ivy-t, de az még drágább, tuning meg csak a K-s procikkal van. Az LGA1155 piac pörög. Extrém tuningra biztosan nem fog gyakran kelleni a lap - gondoltam eddig, de az Ivy megkavarta rendesen a dolgokat, hogy megy -190°C körül is, így valószínűleg ezt a platformot mindennaposnak elvetem, mert gyakran nem akarom a lapot kiszerelni.

    Platform3

    X79MA-GD45
    Kb. van bele egyetlen normális CPU alternatíva, az i7-3820, amit szerelgetni nem fog így nagyon kelleni, mert az LGA2011 CPU piac kicsi is, meg kb. a 6 magosok adásvételére korlátozódik (4c/8t-re ott a 2600K / 3770K). Cserébe jó drága a CPU-bele, de a lap biztosan nem fog másra kelleni, mert az extrém tuningra használt X79-UD7-em keresztben megeszi reggelire. A kis lapot meg nyertem, emiatt nem adnám el, mindennapos gépnek jó lenne. A CPU-t drágállom csak bele.

    Platform4

    990FXA-UD7
    Egyszerűen imádom ezt a lapot. Rettenetesen sokoldalú. A legkisebb, 5000Ft-os Semprontól kezdve az izom négy- és hatmagos Phenom II CPU-k seregén át az összes Bulldozert bele tudom rakni. Többmagosítani is tud. Az AM3 CPU-k piaca színes mint egy kifestőkönyv és pörgős, mint a kínai piac. :D Azonban AMD nitrózáshoz kellhet jópárszor, így a szerelgetéstől nem menekülök. Jobban érezné magát a polcon, bevetésre várva.

    Ami lapokat biztosan nem szerelnék a házba: X79-UD7, X58A-OC (Az LGA1366 viszonylagos lecsengése ellenére, pedig még egy Xeon X5660-om is lenne bele).
    A 990FXA-UD7-en gondolkodom, a Z68X-UD7 meg erősen valószínű, hogy nem megy gépházba, de ezek még nem eldöntöttek. Azért soroltam be mégis őket, mert épp úgy adódott, hogy az ezekbe való CPU-k piaca színes.
    A két MSI kontraverzális állapota meg: egyikbe olcsó a halott piacos CPU és tuningolható, a másikba meg drága a halott piacos CPU, és csak egyféle a választható, de tuningolható.

    Remélem a dilemmámat jól körbeírtam...

    Az érveket, ellenérveket, segítséget és javaslatokat köszönöm.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák