Új hozzászólás Aktív témák

  • fischi

    tag

    Sziasztok,
    segítség kellene egy új gép összerakásához, mivel minden alkatrész a jelenlegi gépemből erősen elavult majdnem mindenből új kell, kivéve egy 1,5 terrás satás HDD-t, az maradna.
    (a fő gond jelenleg, hogy a pentium D-t már egy firefoxal ki lehet fektetni... Ha mellette egy excel is nyitva van, akkor néha fél percekre is megállt a tudomány:D A DLNA még sima ügy)

    Alapvetően egy kicsi, csendes alacsony fogyasztású gépre lenne szükség. Netezésre, esetleg flashes játékokra lenne használva, valamint videólejátszásra (azt is a tv-n, főként dlna-n).
    Ebből kifolyólag a gép sokat megy, de legtöbbször csak videók streamingjére. Windows valószínűleg nem is kerül rá, megvagyok egy ubuntuval is, külön videókártyát sem vennék.

    Egyik jelöltem egy amd A6-7400k, ami az ideje nagy részét valószínűleg 45W-ra konfigurálva töltené. Hasonló áron vannak az AM1 széria Athlon nevű tagjai, de nem tudom ilyen használatra nem-e lenne túl gyenge..
    Vagy esetleg egy intel i3-3220 irányába nézelődjek? Ott viszont az integrált videó lehet gyenge. (vagy nem:))

    Az egész mutatványra 50-75 ezer között szánnék, mit ajánlanátok ezek közül, esetleg ezeken kívül:)
    4GB ram gondolom megteszi.
    A ház+táp még kérdéses, ott még nagyon el lehet szállni, gondolom nekem nem kell nagy tápegység, de egy codegen vagy lc-power gondolom erősen nem ajánlott.

    Ha van ötletetek, megjegyzésetek a fentiekkel kapcsolatban előre is köszönöm:)

Új hozzászólás Aktív témák