Új hozzászólás Aktív témák

  • privacy99

    senior tag

    válasz Sutee89 #66994 üzenetére

    Mert Neked nyilván van virtuális memória engedélyezve, mint mondtam nekem nincs.

    De most kipróbáltam:

    WIN7 Pro x64
    Chrome 5 ablakkal (fb, youtube,aqua.hu,ncore,BF4 launcher)
    Steam
    Origin
    Skype
    VLC 720p-s filmlejátszással
    Company of Heroes 2
    Battlefield 4

    De itt már a BF4 elindításakor hibaüzenet, memory reference error..stb.-ket dobált a Windows, azonnal bezárta a steam-et, az origin-t, a BF4-et, A VLC-t, és a COH 2-t is.

    De igazából ennek a fele nem kell, a BF4 annyi memóriát zabál, hogy akkor is elszáll. A múltkor elég volt egy skype meg egy chrome, kicsit játszottam aztán megint jött az azonnal zárjam be különben instabillá válik a gép féle üzenet, majd pár másodperc és le is lövi magától a legdurvábban fogyasztó programo(ka)t. Szóval lehet nem ártana mégis az a virtuális RAM :K

    Tehát szerintem simán indokolt lehet 16GB RAM. Én úgy tudom, a virtuális memória kikapcsolása jótékony hatással van a sebességre, sőt tapasztaltam is. SSD-vel nyilván más a helyzet, az is benne lesz a következő "fejlesztési csomagban".

    Azért azt ne felejtsük el, hogy már számos 8GB memóriát igénylő játék van, ebből megy kettő és kakukk a gépnek. Azt hinnéd ez ritka eset, én nem is szoktam nagyon többet megnyitva tartani, de ismerek olyanokat, akik igen. Akár 4-5 játékot is.

    És ha már veszek egy kb. 400 ezres gépet, ne panaszkodjon hogy kevés a RAM. Azt már meg sem említem, hogy pl. egy PS + Illustrator együtt könnyedén megeszik 8GB RAM-ot WIN 8.1 alatt, ez szintén tapasztalat.

    Szerk.: Egyébként nekem alapjáraton, ha csak skype, chrome van, már akkor 3GB felett van jócskán a memória használat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák