Új hozzászólás Aktív témák

  • arcsi84

    aktív tag

    Sziasztok van egy számítógépem, amit fejlesztgetnék a jövőben szépen apránként és ehhez kérnék tanácsokat.

    A gép a jelenlegi formájában a következőként néz ki.

    Asrock B75M-DGS alaplap
    Intel G2020 prcesszor
    Kingstone 4GB HyperX Blue 1600MHz.es ram
    FSP Hexa 400W táp
    Fractal Design Core 1000 ház
    Gigabyte 7850 1GB VGA
    64GB Crucial M4 SSD
    250GB 5400-as notebook HDD
    AC hűtő a processzoron és pár AC venti a házban.

    Így alapjáraton szinte hangtalan, de terhelve sem hangosodik fel nagyon és közben hűvös. Ezzel a résszel meg vagyok elégedve, és ehhez ragaszkodom is.

    A fejlesztést úgy szeretném megvalósítani, hogy szépen lassan cserélném ki az alkatrészeket, a régit pedig eladásra szánom. (Vagyis nem egybe adnék ki egy vagon pénzt)

    A következő ütemet gondoltam ki:

    1 lépés. memória bővítés 4 vagy 8GB-os modullal + gyorsabb HDD vagy SSD beszerzése.

    Kérdés érdemes e 8GB-tal szöszölni vagy a jövőre nézve jobb lenne 12GB? Az tény, hogy most mocsok drága a RAM, és attól is függ, hogy milyen processzort választok majd, mert jelenleg 2 DB memória foglalatom van, de ha esetleg új alaplapot is kell majd venni akkor elég egyelőre 4GB aztán mehet később még mellé 4 vagy 8 GB.
    A másik, hogy nekem gyors háttértárra van szükségem nem nagy tárhelyre, mert az van 1,5 terra és azt sem töltöm meg. Én egy 120-as SSD-re gondoltam amin csak a játékok lennének a rendszer maradna a 64GB-os Cruciálon. Vélemény?

    2. lépés Processzor csere. Egyértelmű, hogy a 2 magos nem húzza már sokáig, mivel lassan 4 magos a minimum. Anno egy i5-re gondoltam, de félek az sem lesz jövő álló. Elméletileg i7 3770 a max ami bele mehet az lga1155-ös foglalatba, de ezt már nem tudom alaplap csere nélkül erősebbre cserélni később.
    FX-be nem fektetnék, mert az is halott platform AM3+ miatt. Kérdése 3770 elég erős egy haswell-hez képest? Illetve tudja valaki mit hoz az AMD az FX-ek helyett?

    3. lépés VGA csere. Ez lenne az utolsó lépés, mert az új AMD generáció nem hozott sok újat és ezzel lehet megvárnám a következő AMD gen-t.

    Bocsánat, hogy sokat írtam, de szeretném, hogy a következő években elinduljanak majd a game-k.

    Fontos, hogy fussanak az FPS-ek, esetleg stratégiai játékok, RPG-k. De ami a legfontosabb, hogy autóversenyzős játékok.
    Monitorom egy 23"-os Dell Full HD monitor és nem tervezek nagyobb felbontásút venni. Illetve új házat és tápot sem szívesen vennék.

    Válaszaitokat és tanácsaitokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák