Új hozzászólás Aktív témák

  • Coolmat

    őstag

    válasz Intelligencs #33986 üzenetére

    Jogos az észrevétel grafikus részről :)
    Ott van még az Athlon II X4 750K is, ami kb. 10k-val olcsóbb mint az A10 vagy az I3, csak kell mellé egy diszkrét grafikus kártya is (legalább addig amíg felkonfigolod a szervert). A gyári hűtője tényleg kicsit hangos, de ha szerverteremben lesz akkor nem olyan lényeges a hangerő, megsülni meg nem hagyja majd a procit a gyári sem, de le is lehet cserélni valami 2-3k-s Arctic hűtőre ha mégis zavar. Fogyasztásban a 750K idle hozza az I3 szintjét, terhelésnél pedig kb. 25W-al rosszabb nála: [link].
    Azt továbbra is tartom, hogy szerverkörnyezetben valószínűleg jobban teljesít a 4 magos 750K mint a 2 magos 4 szálas I3. Linux támogatás nem tudom mennyire számít ilyen szempontból, de gondolom van már az AMD-hez is épkézláb driver (max kijavítanak a Linux guruk).

    Ha mégis maradsz Intel vonalon, akkor a H77-es lap jó választás.
    HDD-nek esetleg elgondolkozhatsz a WD Green-nél kicsit "komolyabb" típuson is, amit 24/7-es üzemre terveztek pl. WD Red vagy Seagate SV35 széria ami viszonylag értelmes áron kapható nálunk is.

    Szerk: Az ultamite megoldást kihagytam, de az csak akkor játszik, ha használt is jöhet apróról: I5-2300/2310/2320/2400 szokott lenni 30k körül is (procival nem nagyon lehet bukni, vagy működik, vagy nem).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák