Új hozzászólás Aktív témák

  • harry

    veterán

    Sziasztok, egy újításra szorul a gépem, a következő a helyzet:

    Felhasználás:
    - Néha játék és filmezés (meg általános dolgok),
    - A fő szempont a hobbi stúdiózás, hangfelvételek készítése, vágása, szerkesztése, stb
    - Fő használt program a Pro Tools

    RAM:
    - első körben memóriát szeretnék venni (DDR3), amit tudnék még egy darabig használni a jelenlegi platformon (AM3, AthlonII X2), jelenleg úgyis az a szűk keresztmetszet (2*1gb van most, nem kell ezzel kompatibilisnek lennie az újnak, de amúgy talán 1600MHz OCZ van bent)
    - 8GB vagy 16GB van tervben, még nem sikerült eldönteni, így első körben valószínűleg 8 lesz, és gondolom az 1600MHz megfelelő. Ha mégis kell több, kap még nyolcat.
    - Itt kicsit gondolkodóba estem, hogy 2*4 legyen, vagy 1*8. Előbbi akkor jó, ha nem bővítem, mert a két modul fut két csatornán. Ha mégis kell bővíteni, akkor veszek még egy kitet, az akkor 4*4gb, ami talán némiképp jobban terheli a mem. vezérlőt...
    - Ha viszont 1*8at veszek, és később nem bővítem, akkor nem tudom kihasználni a DualChannel adta előnyöket. Ha mégis bővítésre kerül a sor, akkor viszont praktikusabb a két modulos megoldás.

    CPU:
    - én első körben valamilyen aránylag alap i3 platformra gondoltam, a fentiekhez úgy érzem elég, mivel főleg memória kell inkább.
    - nincs gond az AMD-vel sem, nem ismerem a jelenlegi kínálatot
    - sebesség mellett előny lenne az alacsony fogyasztás is, emiatt érdekesebbnek tartom az újabb megoldásokat, mint a régi sokmagos sokat evő procikat

    Alaplap, foglalat:
    - ezt teljesen passzolom, de jó lenne min. 3 év garancia, meg ha még pár év múlva is lehet bővíteni a platformot, és nem hal ki két év után...

    Táp:
    - Ja igen, ez is kéne, valamilyen 400W környéki, halk modell, 3-5 év gari, jó (?) hatásfok. Itt sem vagyok még képben, megnézem, mik a lehetőségek. Harisnya, modularitás, meg hasonlók nem fontosak.

    Ár:
    - Egyelőre ramokat néztem, a 16gb ilyen 20-25 körül szerintem kijönne, ha 8gb, akkor valahogy a fele körül bizonyára.
    - Másra ár (egyelőre) nincs, nem akarok erőművet (legalábbis úgy érzem, a fentiek nem igénylik), ennek megfelelően nem költenék rá egy vagyont, de mivel nem ismerem az árakat, egyelőre nem tudok mit mondani erre. Az i3 platform szerintem nagyjából belő egy kategóriát, gondolom i5 már nagyobb ugrás lenne (árban főleg).

    Van dedikált VGA (5830), az marad is még egy jó darabig. Merevlemez valószínűleg kell majd, egyelőre ráér (talán lesz 64-es ssd, meg valami 0.5 - 1 terás hdd, még alakul).
    Ja még ha esetleg érdekes, 1680-as felbontású monitort használunk, persze később nem kizárt a fHD sem, de mivel vga-t nem újítunk, ez most talán kevésbé fontos.

    [ Szerkesztve ]

    Theoretically, this damn thing oughta work now.

Új hozzászólás Aktív témák