Új hozzászólás Aktív témák

  • Sziszka28

    újonc

    Sziasztok!

    Jelenleg így fest a gépem:
    - Gigabyet GA-B150M-D2V DDR3
    - I5 6500
    - Gigabyte GTX750 Ti 2 GB
    - Kingson HyperX Fury 2x8 GB 1600 Mhz DDR3L
    - Chieftec-iARENA GPB-450S 450W OEM

    Szerettem volna egy jobb videókártyám beletenni, de mivel már a jelenlegivel is újraindul a gép néhány percnyi nagyobb terhelés után, gondoltam egy nagyobb tápegységgel kezdenék. Sajnos ez úgy sült el, hogy egy ismerős régi, de ennél jobb tulajdonságokkal rendelkező tápegységét beletettük, amivel be sem kapcsolt a gép. Miután visszatettük az eredetit, már nem ismerte fel merevlemezeket a bios, fel sem pörögnek, tönkre mentek. Csak remélni tudom, hogy más alkatrészben nem tett kárt a hibás tápegység. Már rendeltem új SSD+HDD-t és ha már így alakult, kikérném a véleményeteket, szerintetek érdemes egy nagyobb tápegységgel és videókártyával bővíteni ezt vagy teljesen új gépben gondolkodjak?

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Összességében szeretnék egy gyors, megbízható, halk gépet. Elsősorban konzolon játszom, pc-n inkább csak football managert.
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Új SSD+HDD-t már rendeltem.
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Vagy tápegységre+videókártyára vagy tárolóegységeken kívül mindenre, monitor+ perifériákon kívül, azok adottak.
    4. Mennyi a kereted rá?
    Első esetben 70-80 ezerből szeretném megúszni, utóbbi esetben pedig max. 250-ből.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)
    2560*1080, 75 hz, Freesync
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Egyszerű matt fekete, RGB-mentes gépházam van jelenleg, ilyet szeretnék a jövőben is. Mehet a használt alkatrész is.

    Illetve, ha valakinek van jó tapasztalata adatmentő céggel, akkor kérem ne tartsa magában, rengeteg értékes adatom veszett oda sajnos.

    Köszönöm a segítségeteket előre is!

Új hozzászólás Aktív témák