Új hozzászólás Aktív témák

  • Timyyy

    őstag

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?
    Játék + általános otthoni dolgok, ritkán videóvágás. Sims4, cities skylines2, ranch simulator, hogwarts legacy, más nagyon nem lesz.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
    Ház (be quiet silent base 600), RAM (16GB DDR4 Kingston HyperX Fury Black), SSD (samsung 860 és 970 evo), és 2 db WD10EZEX marad.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    Alaplap, VGA, proci + hűtő, és táp fog kelleni.
    Vannak kiszemeltek is, hasonlítgattam már ezt azt a versus.com-on, főleg olyanokat, amikor 1-1 betű eltérés adott alkatrésznél több 10 ezres különbséget is magával hoz. (legtöbbször - számomra - indokolatlanul...)
    Szóval ezekre gondoltam:
    Alaplap: 2db m2 ssd hely feltétel!
    Kiszemelt: GIGABYTE B760M DS3H DDR4 (rev. 1.0)
    VGA: itt nagyjából csak az ár szerepel feltételként, meg talán az rtx. Ezt gondoltam:
    ASUS DUAL-RTX3050-O8G-V2 GeForce RTX 3050 8GB GDDR6 V2 OC PCIE
    Proci: csak intel. Itt szöszöltem el a legtöbb időt az 1 betűs megjelöléseket kutatva, nincs különösebb feltétel, jó áron erős legyen. :D Talán ez:
    INTEL Core i3-12100F 3.30GHz LGA-1700 BOX
    Hűtő terén abszolút meg vagyok lőve, nem ismerem mi a jó. Vízhűtést nem akarok, ennyi a biztos.
    Táp: na itt tanácstalan vagyok. Ismerem az ajánlott márkákat, de azon belül a futó típusokról nincs semmi információm. Ár és watt alapján ráböktem egyre, véleményezzétek:
    CHIEFTEC Proton BDF-750C 750W

    4. Mennyi a kereted rá?
    Kb 200K, ha kicsit túlcsúszik, ahogy a fentieket összeadva (226K) meg is történt, még belefér, de 250 fölé nem szeretnék menni.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
    A monitorom LG 24MP48HQ. Fogalmam sincs ez milyen igényeket kéne hogy magával hozzon, nemigazán tudom mit jelent a gyakorlatban a g-sync és a freesync, így azt se tudom, szükségem van-e rá. :DDD

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
    Mindenből csakis ÚJ. 5-6-7 évre veszek gépet, ahogy eddig is. Nem kell se rgb, se menő dizájn, zárt házban lesz.
    Egyetlen FŐ szempont az összes alkatrésznél: CSENDES legyen! A mostani konfigom hangja annyi, mint a szőnyegé :) és ezt imádom, maradjon is így.

    Tanácsokat, véleményeket szívesen fogadok a kiszemelt dolgokkal kapcsolatban, vagy ha épp belenyúltam egy nem ajánlott szériába, akkor szóljatok. :U

Új hozzászólás Aktív témák