Új hozzászólás Aktív témák

  • BadKarma

    újonc

    Sziasztok!

    Egy "kis" segítségre lenne szükségem tőletek, hogy össze rakjak főként játékra PC-t. 1440p-ben szeretnék játszani inkább RPG/Open World jellegű, mintsem Fps-t

    Sajnos gyakorlatilag szinte zérót konyítok a számítógépekhez, de nagyjából arra gondoltam, hogy egy Asrock 6700 xt Challenger D és egy Ryzen 7 5800 x mondjuk Be quiet! Pure rock 4-el jó lenne talán.? ...majd megszakértitek remélem 😃

    Valamint kb. 2-3 hónapon belül lenne a vétel.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?

    Általános felhasználás mellett játékokra, egyaránt Single és Multira. Többnyire modernebb, AAA címek, mint: Hogwarts Legacy, Elden Ring, Diablo 4.

    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    Nincsen semmilyen alkatrészem.

    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

    Gépház és annak teljes tartalmára.

    4. Mennyi a kereted rá?

    400 ezer, de ha pont egy nagyon kicsin múlik valami, akkor +20-30 ezer még belefér. 😃 (monitor és egyéb periféria külön számolandó)

    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?

    Őt néztem ki: Gigabyte Aorus 27" M27Q-EK IPS - 2560x1440p - 170Hz - HDMI/DP - Freesync támogatás.
    (Ha van jobb/más ötletetek esetleg, azt szívesen hallgatom!)
    :))

    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?

    AMD szimpatikusabb valamiért :D
    Mindenből bolti új kellene!
    Lehetőleg valamennyire legyen fejleszthető, ez is szempont.

    Ha netán-tán beleférne a költségvetésbe szerintetek, akkor örülnék valami használható Argb/rgb rendszer hűtő tippeknek is! :DDD

    Plussz egy kérdés: Jó megoldás lenne-e kezdetben 1T SSD az OP rendszernek +pár játéknak, majd késöbb bővíteni, ha kell, vagy ajánlottabb az OP-t egy másik, akár kisebb ssd-n tárolni?

    Nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is! :B

Új hozzászólás Aktív témák