Új hozzászólás Aktív témák

  • Patrec

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítségre lenne szükségem, hogy milyen alkatrészeket lenne érdemes vennem az újonnan összerakandó gépembe. Nem tudok dűlőre jutni egy két alkatrész tekintetében, ezért kérném a tapasztaltabbak segítségét.

    1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?

    Elsősorban multiplayer játékokra. Amikkel mostanában játszunk az a GTA V, Conan Exiles, Rust, Warthunder, Fallout 76, meg néha napján witcherezni szoktam. Ezen felül autó szimulátorok, mint Assetto Corsa, ACC, Automobilista2. Viszont kicsit jövő biztosabb gépet szeretnék, például kipróbálnám az új CoD-ot, majd ha egyszer kijön akkor az új GTA-t mindenképpen, meg ki tudja mit hoz még a jövő :D
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

    SSD: Samsung 2.5 870 EVO 1TB SATA3 (MZ-77E1T0B)
    HDD: Western Digital WD Black 3.5 1TB 7200rpm 64MB SATA3 (WD1003FZEX)
    Ház: Corsair 4000D Airflow 6db Corsair SP120 ventilátorral
    Táp: Seasonic FOCUS GX-750W Gold (FOCUS-GX-750)
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
    CPU: Itt az eddigiekben 2 lehetőségen gondolkoztam az egyik egy Ryzen 5 5600(X) / kék oldalról pedig egy i5-12400 esetleg 12600 környéke

    Alaplap: Procitól függ nyilván, az a fontos nekem, hogy ATX legyen, illetve a ház adott, tehát legyen a lapon előlapi Type-c illetve 19 pines usb csatlakozó.
    Ha AMD-re esne a javaslat akkor ezt néztem ki: MSI MAG B550 Tomahawk
    Ha Intel lesz a vége, oda várom a javaslatokat, nem tudom melyiket érné meg.
    Illetve itt jön a képbe, hogy AM4 már nem nagyon fejleszthető, és mivel belengedték a kövi AM5-s szériát lehet érdemes lenne várni.

    RAM: Valamilyen 16GB kit 3200Mhz CL16 DDR4 RAM-ra gondoltam, itt is várnám a javaslatokat.

    M.2 SSD: Mindenképpen szeretnék bele egy 1TB-os NVMe SSD-t itt elsősorban a Samsung 980-at néztem ki, de lehet olcsóbb is ugyan olyan jó lenne.

    VGA: Mindenképpen nVidia-ban gondolkodom, 3060, 3060ti, 3070 ami szóba jöhetne, ezt valószínűleg hardveraprón fogom megvenni, ha találok egy jó dealt.
    4. Mennyi a kereted rá?

    Az egész gépre nagyjából 500k keretem lenne.
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
    Jelenleg 2db 1080p 60Hz monitorom van, de nem is bírna el nagyon többet a jelenlegi masina, amint megvan az új gép tervben van, hogy lecserélem őket 1440p-s 144HZ kökrüliekre.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Csak VGA terén, ott az nVidia-t preferálnám, minden másban lényegében szabad a döntéshozás.

    Előre is köszönöm a segítséget, javaslatokat.

Új hozzászólás Aktív témák