Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Sziasztok,

    Helyhiány miatt, szeretném a jelenlegi konfigomat eladni, és egy kompakt, pofás gépet építeni helyette.
    A lényeg az, hogy egy olyan gépet akarok, ami kicsi, és jól mutat. A nappaliban lenne, szóval ezért fontos szempont.
    Viszont ezek a mini dolgok nekem nagyon új terep. Barebone Pc-k nem jöhetnek szóba. Mivel a háttértár fontos szempont, azokba meg nem fér bele a HDD.. De akkor részletesebben:

    -Mire fogod használni a gépet?
    Csak és kizárólag internetre. Letöltésre, és filmek megosztására a smart tv-vel (Serviio program DLNA), utalások intézésére, számlák befizetésére.
    Viszont azért legyen valami normális netezős gép. Ne feküdjön meg a YT videóktól.

    -Milyen alkatrészekre van szükséged? (Alaplap,Ram, Proci, Táp, HDD)
    Videokártyán és SSD-n kívül mindenre. Perifériák, monitor van. Szóval az sem kell. Csak a számítógépház, és a belevaló. (VGA ugye nem kell, SSD pedig van egy a rendszernek)

    -Mennyi a kereted rá?
    135 ezer ft. Maximum, és egy forinttal sem több.

    -Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt?
    Nem, sőt piszkálja a csőröm egy második generációs Ryzen. Jó ideje Intelem volt. De nem tudom belefér e a keretbe egy Ryzen.

    -Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
    Mini-ITX configra gondoltam. Valami ilyesmi stílusú házzal: [link] Igazság szerint Xigmatek Nebula ház nagyon tetszene, de nem kapható már. Szóval minimal stílus, semmi üveg, semmi gamer fény.
    Ami fontos az a HDD. 2x3Tb 7200-esen gondolkodom. Az jó lenne. De ha a keretbe nem fér bele (a minimum) 6Tb, akkor az se baj.

    Előre is köszönöm a segítséget!

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák