Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    Sziasztok,

    volna egy fél gép kérésem.
    A hardver részben adott, igazából egy meghalt alaplap miatt lesz csere (Asrock 880GMH/USB3).. lehetett volna csak alaplap csere, de az alaplap magával vitte a processzort (és egy másikat is amivel teszteltem volna).. de úgy lett döntve, hogy akkor már "fejlesszünk kicsit".

    1. Mire fogod használni a gépet? net, filmnézés, szövegszerkesztés
    2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani? Számítógépház (GMC R2 Toast), Táp (Chieftec GPS-350EB-101A), SSHD
    3. Milyen alkatrészekre van szükséged? Alaplap, CPU, Memória
    4. Mennyi a kereted rá? 70ezer Ft körül
    5. Mekkora a monitorod natív felbontása? Milyen felbontáson játszol? Milyen csatlakozók vannak rajta? 19" monitor 1440x900 felbontással (DVI és VGA bemenet van rajta), HDMI port kell TVre kötéshez (TV fullHD, de csak film megy majd rajta).. VGA kártya nincs, és nincs is rá igény, játék nem fog menni a gépen.
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nincs feltétlen, bár gondolkodom valami olyanon, hogy a házon eredetileg van (volt) 4db kék led (a led élettartalma elvileg hosszú, ezek még is meghaltak), annak a helyére beraknék egy RGB ledszalagot (van itthon némi "felesleg"), és ha az alaplap tudja akkor arról vezérelni.. bár utóbbi csak extra volna.. ha már lehet(ne) ilyet.

    Az én elképzelésem ez lenne:
    Alaplap: ASUS AM4 Prime B350M-A
    CPU: AMD A8-9600
    Memória: GeIL Evo Forza Yellow 8GB DDR4 2400MHz GAFY48GB2400C16DC [link]

    Ellenvetésre és teljesen más összeállítás javaslatra is nyitott vagyok.

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák